Zidovi

Modne dječje tapete za djevojčice: ukrasite interijer

U dječjoj sobi za djevojčice najčešće se koriste ružičaste tapete. U dječjem vrtiću najčešće se koriste ružičaste tapete. Zidne obloge u vrtiću trebaju, prije svega, biti sigurne i ekološki prihvatljive. To znači da vam je potrebna barem prozračna tapeta. I, naravno, što je dijete mlađe, to bi tapete za dječju sobu trebale biti praktičnije..

Tapete u dječjem vrtiću za djevojku: koju vrstu odabrati

Nije važan samo dizajn, već i ekološka prihvatljivost tapeta. Za kretanje po velikom izboru koristite jednostavne tragove.

Sigurnost različitih vrsta tapeta:

 • Papir. Smatraju se prozračnim, ne ispuštaju štetne tvari. Naravno, trajnost takvih tapeta može se dovesti u pitanje, ali ako uzmete dvoslojne, to će riješiti problem..
 • Netkane tapete. Također siguran, ali po cijeni inferioran u odnosu na papir.
 • Vinilne tapete. Mit o tome da su nezdravi toliko je ukorijenjen u svijesti potencijalnih kupaca da ga je teško razbiti. Ipak, zidne obloge od vinila za zidove ispuštaju štetne tvari samo pri izgaranju. Naravno, što se tiče kvalitetnih vinilnih tapeta, a ne jeftine kineske lažne.
 • Prirodne tapete. Na primjer, tapete od bambusa ili ratana, oni su, naravno, vrlo skupi, ali ekološki najprikladniji. Štoviše, prekriveni su posebnim spojevima koji materijal čine nezapaljivim i ne boje se plijesni ili plijesni.
 • Tekstilne tapete. Što se tiče štetnih tvari, one ih ne ispuštaju, ali će se na površini takvih zidova nakupiti mnogo prašine koju će dijete disati..

Papirnate tapete ne sadrže štetne nečistoće pa su izvrsne za dječje sobe Papirnate tapete ne sadrže štetne nečistoće pa su izvrsne za dječje sobe

Ukratko, postoji izbor, ali morate birati vrlo pažljivo. Na primjer, moderne reljefne tapete za vrtić. Čini se da ih ne biste odabrali, ali oni su plodno tlo za nakupljanje prašine, pa ćete ih morati brisati ili čak prečesto usisavati, što nije baš zgodno.

Opcije dječje tapete za djevojčice (video)

Tapete u sobi za tinejdžerku

Svjetlina i sjaj prvo su što vam pada na pamet pri odabiru tapeta za dječju sobu. No, u tinejdžerskoj sobi postoje različiti zakoni..

Takve tapete ne bi trebale biti s isključivo dječjim ispisom, pokušajte izbjeći banalna rješenja poput ružičastih zidova ili cvjetnih otisaka.

U sobi za tinejdžerku bolje je odabrati tapete u nježnim bojama. U sobi za tinejdžerku bolje je odabrati tapete u nježnim bojama.

U uređenju zidova tinejdžerske sobe moguća su sljedeća rješenja:

 1. 12 -godišnja djevojka u sobi još uvijek mogu pratiti isključivo djevojačke, nježne motive, ali oni bi trebali ukazivati ​​upravo na nježnu dob, a ne na sklonost dječjim temama. Svijetle glatke tapete s dizajnerskim cvjetnim printom, kada je sve cvijeće različito, danas su vrlo popularne.
 2. 14 -godišnja djevojka u sobi možete koristiti i tapete s crtom, a njima zalijepiti samo jedan zid. Na primjer, tri zida prekrivena su svijetlim neutralnim tapetama, a četvrti zid tapetama s jednim uzorkom na cijeloj površini – na primjer, slika Eiffelovog tornja.
 3. Tapete sa sjajnim ulomcima i dalje će biti uvjerljivi u vrtiću, samo što ti fragmenti ne bi trebali biti nametljivi.

Dekor zidova tinejdžerske sobe važan je, to je pozadina u kojoj rastuće dijete provodi mnogo vremena. Svijetle, šarene tapete umoriće ga. Bijeli zidovi bez dekora ili s beznačajnim dekorom također mogu depresirati dijete, izazvati osjećaj usamljenosti..

Tapete u dječjoj sobi za dječaka i djevojčicu

Ako u sobi ima djece različitog spola, potreban je kompromis. Za djecu koja još uvijek percipiraju svijet kroz bajku i magiju, možete uzeti pozadinu sa smiješnim uzorkom. Na primjer, bijele glatke tapete s janjcima. Izgledaju slatko i svidjet će se i djevojčici i dječaku..

Zidovi u takvom vrtiću mogu imati odvojenost: djevojačka strana prošarana djevojačkim bojama, a strana dječaka s nepromjenjivim atributima mladosti – plava, plava, aqua. No, poželjno je ostaviti opću pozadinu istom..

Postoje boje i uzorci koji su podjednako prikladni za djecu, gdje dječak živi, ​​i sobe za djevojčice.

Ako i dječak i djevojčica žive u sobi, tada se pozadina može odabrati slikama likova iz crtića koje oboje vole gledati Ako i dječak i djevojčica žive u sobi, tada se pozadina može odabrati slikama likova iz crtića koje oboje vole gledati

Neutralne boje za dječji vrtić:

 • Nježna maslina. Ovo je mirna boja koja će izgledati sjajno u dječjoj sobi od 7 godina i dječjoj sobi od 10 godina..
 • Žuti, svijetli limun. Sunčane tapete u prostranoj sobi izgledat će prikladno, glavna stvar je da ne prisiljavate takvu dječju sobu s puno namještaja..
 • Pastelne nijanse. Ovdje uvijek izgledaju uvjerljivo, u bilo kojoj prostoriji i na bilo kojem snimku, ali za dječju sobu mogu biti dosadni, trebat će vam dodatni zidni dekor, na primjer, vinilne naljepnice.
 • Meko plava. Ovu boju ne biste trebali doživljavati samo kao dječačku. Danas dizajneri nude nekoliko mogućnosti kako je zanimljivo pobijediti, uključujući i utjecaj na dječju sobu.

Ali glavna stvar nije čak ni boja, već ispis, crtež, uzorak. Ovo je odlučujući trenutak za zidove, kada dodatni ukrasi možda neće biti potrebni..

Pozadina za djevojčice: modni otisak

Danas su autorski razvoj, crteži uključeni u dizajn tapeta. U spavaćoj sobi za djevojčice možete odabrati, na primjer, tapete u obliku šume s sovama koje sjede na granama. Štoviše, sama šuma je grafička, ne svijetla, već pozadina, ali sove i njihove kuće svijetle su i smiješne.

Dječje tapete s točkicama dodat će dinamiku svakom interijeru, čineći dječju sobu energičnom, sočnom i svečanom Dječje tapete s točkicama dodat će dinamiku svakom interijeru, čineći dječju sobu energičnom, sočnom i svečanom

Traka je bila i ostala je u modi. Za žensku sobu možete uzeti tapete s prugom u ljubičastim tonovima. Okomita pruga dobra je za niske zidove. Istina, takvim tapetama možete ukrasiti samo jedan ili dva zida, ali ako želite zalijepiti cijelu sobu, traka bi trebala biti blijeda.

Kao što je gore spomenuto, u modi postoji određena tema – na primjer, pariški stil. To može biti obojena tapeta za žensku sobu ili jednobojni zidni dekor. Zanimljiva je i opcija s crno -bijelim tapetama i ljubičastim detaljima na njima. Ova kombinacija tri boje je u modi.

Savjeti za odabir tapeta za vrtić (video)

Prilikom odabira tapeta za zidove u djevojačkom prostoru, izbjegavajte jednostavna rješenja koja su već izgubila važnost. Postoje zanimljive opcije sa zapletima, motivima, romantičnim i nepobjedivim, koje će zanimljivo naglasiti djevojački prostor.

Dobar izbor!

Dječje pozadine za djevojčice (fotografija)