Zidovi

Ljubičasta tapeta u unutrašnjosti: od cvjetne do maglovite

Svaka kombinacija različitih boja s ljubičastom tapetom karakterizira određeni smjer u dizajnu prostorije i stvara jedinstvenu atmosferu. Svaka kombinacija različitih boja s ljubičastom tapetom karakterizira određeni smjer u dizajnu prostorije i stvara jedinstvenu atmosferu. Nekada je ljubičasta boja bila toliko skupa da si je samo mogla priuštiti odjeću ove boje. Danas je dostupna bilo koja ljubičasta nijansa, a beskrajne varijacije boja mogu uljepšati svaki dekor..

Psihologija ljubičaste boje

Psiholozi kažu da je teško smisliti suptilniju boju od ljubičaste. Mnogo toga se objašnjava podrijetlom boje, jer je za stvaranje bila potrebna fuzija ledeno plave i vatreno crvene boje. Stoga je u psihološkom jeziku ljubičasta potiskivanje uzbuđenja, kao da vatra crvene pokušava smiriti mir plave boje.

Zanimljivo je da ljubičastu boju često vole trudnice i homoseksualci, a psiholozi to povezuju s potiskivanjem strasti..

Osim toga, ljubičasta je boja magije i posebnih sposobnosti. Mnogi čarobnjaci, vile u dječjim bajkama prikazani su u ljubičastom ogrtaču, koji im samo privlači pažnju. Često se ljubičasti zidovi mogu naći u interijerima ezoteričara ili ljudi koji se na ovaj ili onaj način oslanjaju na mistično načelo..

Ljubičastu boju često vole trudnice i homoseksualci, a psiholozi to povezuju s potiskivanjem strasti. Ljubičastu boju često vole trudnice i homoseksualci, a psiholozi to povezuju s potiskivanjem strasti.

Vjeruje se da ljubičasta ima blagotvoran učinak na intuiciju, pa se boravak u ljubičastim zidovima često savjetuje onima koji se bave kreativnim radom, znanstvenim istraživanjima itd..

Ljubičasta tapeta u unutrašnjosti: kako utječu na situaciju

Cijeli zid bogate ljubičaste boje je previše, nije u svakom interijeru to u načelu moguće. Stoga čistu ljubičastu treba koristiti samo kao naglasak na zidovima. Na primjer, središnji zid ili neki značajan ulomak.

U velikim količinama, ljubičasta će izgledati ne tako pretenciozno, već čak i vulgarno U velikim količinama, ljubičasta će izgledati ne tako pretenciozno, već čak i vulgarno

Ako volite samo obične ljubičaste tapete, uljepšajte cjelokupni dojam svijetlim podom i namještajem..

Vrijedi li koristiti ljubičaste naglaske u unutrašnjosti sobe, može se reći po stilu u kojem je ova soba izrađena.

Postoji nekoliko stilova koji se dobro slažu s ljubičastom:

 • Ljubičasti minimalizam. Ovdje možete koristiti i tamnoljubičaste nijanse, jer boja i dalje neće biti dominantna – ljubičasta se koristi fragmentarno na pozadini druge neutralne boje..
 • Ljubičasti pop art. Ovaj stil je za “podebljane” zidove, gdje je moguće svako eksperimentiranje. Suprotno uvriježenom mišljenju, pop art nije samo utočište umjetnika i drugih kreativnih ljudi. Ovo je dobar stil za mladu obitelj, za narastajuću generaciju, za slobodne mlade ljude..
 • Ljubičasti futurizam. Rizičniji pothvat, ali za zidove u ovom stilu teško je bez ljubičaste boje.
 • Viktorijanski stil i ljubičasta. Ova postavka nije tako jednostavna za implementaciju, zahtijeva i sredstva i dobar ukus. Ali ako se odlučite, dobit ćete vrlo lijepu sobu, plemenitu, elegantnu. A ljubičasta će savršeno ukrasiti vaš dizajn..

U tradicionalnom interijeru mnoge čari mogu biti naglašene ljubičastim zidovima. U tradicionalnom interijeru mnoge čari mogu biti naglašene ljubičastim zidovima.

Izbjegavajte vrlo bogate boje kao pozadinu, one neće povući pokrivač preko sebe, već će potisnuti ostale boje. Stoga se možete zaustaviti, na primjer, na sivim tapetama s ljubičastim cvjetovima ili svijetlim tapetama u boji kave s mlijekom s ljubičastim uzorkom..

Kako odabrati pozadinu (video)

Ultraljubičaste tapete: podvodni svijet u unutrašnjosti

To je ono što se naziva krema svježine. Najpopularnija opcija su 3D pozadine u ultraljubičastim bojama koje prikazuju podvodni svijet. Teško je zamisliti sobu koja je sva “od i do” zalijepljena takvim tapetama. Problematično je postojati u njemu.

Ultraljubičaste tapete mogu ukrasiti jedan od zidova, na primjer, središnji ili ulomak zida Ultraljubičaste tapete mogu ukrasiti jedan od zidova, na primjer, središnji ili ulomak zida

Ultraljubičaste tapete nisu jeftine, najčešće žele ukrasiti dječju sobu s njima. No, onda se spremite za povećanu pozornost djece na tako zanimljivoj površini, jer je samo želite dodirnuti. No kako pozadina ne bi trajala godinu ili dvije, već malo više, morat ćete razgovarati o tome kako se brinuti o takvim tapetama.

Za ostatak zidova u prostoriji možete upotrijebiti mirne tapete istog raspona – sive s ljubičastom bojom, ljubičasto -biserne.

Ljubičasta tapeta u unutrašnjosti spavaće sobe

Često su zidovi spavaće sobe ukrašeni ljubičastim tapetama. Ako i vi idete istim putem, upotrijebite sljedeće savjete.

Značajka ljubičaste boje za zidove spavaće sobe:

 • Sočne ljubičaste nijanse neće vam dopustiti da se opustite – ova boja tjera vas da razmišljate, sanjate, planirate, pamtite. No, zaspati u atmosferi bogate ljubičaste boje vrlo je teško. Kao posljednje sredstvo, upotrijebite izblijedjelu ljubičastu pozadinu s bogatim ljubičastim cvjetovima na središnjem zidu, na vrhu kreveta..
 • Ljubičasta izblijedjela tapeta maglovitih nijansi. Ako vam u spavaćoj sobi nije važna samo mirna atmosfera, već i neka proljetna romantika, čar jaglaca, uzmite vrlo nježnu, svijetlo ljubičastu tapetu sa tendencijom zagrijavanja.

Siva tapeta s ljubičastim uzorkom dobra je opcija za malu spavaću sobu koju želite vizualno proširiti Siva tapeta s ljubičastim uzorkom dobra je opcija za malu spavaću sobu koju želite vizualno proširiti

U unutrašnjosti drugih soba moguće je koristiti ljubičastu boju i njezine nijanse..

Nijanse ljubičaste

Uvijek se savršeno nadopunjuju. To se može vidjeti, na primjer, u zavjesama-nitima, koje su često izrađene u ljubičastom rasponu. Na sunčanoj strani kuće, ove zavjese igraju se tako lijepo u prelijevanju zraka da čitava ljubičasta paleta sjaji svojim zaslugama.

Stoga preferiramo interijer u ljubičastim tonovima, i ne samo da koristimo ove boje za zidove, već općenito za stvaranje uvjerljive slike interijera..

Glavni interijer može biti lagani ametist, ima manji pritisak, ali puno čistoće, privlačnosti, nježnosti Glavni interijer može biti lagani ametist, ima manji pritisak, ali puno čistoće, privlačnosti, nježnosti

Ljubičasta – boje uključuju:

 • Wisteria;
 • Šljiva;
 • Ljubičasta je čista;
 • Ljubičasti patlidžan;
 • Ametist;
 • Svijetlo ljubičasta;
 • Heliotrop;
 • Patlidžan.

Ova shema boja koristi se ne samo u unutrašnjosti djevojačke sobe. Dnevna soba može biti izrađena u ovoj boji, glavna stvar je ne koristiti veliki broj tamnih nijansi.

Ako ste odlučili koristiti točno tamno ljubičastu boju, a ova boja za zidove čini vam se najatraktivnijom, razrijedite je s puno bijele boje. Bijela će preuzeti dio zasićenja ljubičaste boje, što će uravnotežiti unutrašnjost.

Ljubičasta boja u unutrašnjosti (video)

U bilo kojoj prostoriji može biti mjesta za ljubičaste tapete, pitanje je u kojoj će se mjeri koristiti čista ljubičasta. Dobra opcija za one koji se ne mogu odlučiti koristiti dominantne ljubičaste, izblijedjele nijanse ljubičaste u tapetama s okomitim prugama.

Dobar izbor!

Ljubičasta tapeta u unutrašnjosti (video)