Живи идеи

Открийте невероятните ползи от корк за вашия дом

Предимства на корк домашна трапезария сив полилейОткрийте невероятните ползи от корк за вашия дом

Тапите от любимото ви вино играят много по -важна роля за разкрасяване на околната среда, отколкото си мислите. Те са екологично чисти, издържат дълго време и са огнеупорни. Те също имат антимикробен ефект върху всички видове насекоми.

В случая на корк имаме работа с изключително лек материал с прекрасни свойства за изолация. Следователно може да се използва чудесно навсякъде у дома.

Това е абсолютно естествен, модерен, за многократна употреба и разтворим материал. Може да се използва чудесно и от външната страна на сградата.

Благодарение на естествения си произход, всяко парче корк има своя собствена история и индивидуалност. Коркът има голямо разнообразие от вещества, тъкани и цветове.

Екологични съображения

Коркът е 100% естествен материал и е получен чрез екологично чист процес на прибиране на реколтата. Корковите дървета не се унищожават за производството на този продукт. Вместо това кората се събира на всеки девет години.

Корковите дървета могат да живеят до 300 години и след това коркът може да бъде извлечен около 33 пъти. Това е сравнително евтин процес. Можете дори да използвате отпадъци, за да ги направите.

Тапите от любимото ви вино играят много по -важна роля за разкрасяване на нашата среда

Предимства на корковия кухненски остров от корк

Ползите от корк

Коркът има антистатична повърхност и следователно няма да абсорбира прах и токсини. Поради това това е чудесен избор за тези с алергии. Като човек с болка в коленете, използването на такъв под ще ви накара да се почувствате наистина облекчени.

Коркът също е антимикробен и водоотблъскващ. Коркът може да се използва за борба с мухъл и плесен.

Коркът има голямо разнообразие от вещества, тъкани и цветове

Предимства на домашната баня от корк

Естествен корк

Коркът е водоотблъскващ, но не е водоустойчив! Ето защо доброто уплътнение е важно при използване на корк.

Острите предмети също могат значително да повредят тази тъкан.

Коркът е най -разпространен в Южна Европа и Северна Америка. Там има около 6,6 милиона декара коркови гори. Следователно използването в отдалечени региони може да причини значителни щети на околната среда. Този материал е най -добре използван в тези два региона.

Острите предмети също могат значително да повредят тази тъкан

Предимства на домашното бюро от корк

повторна употреба

Световната федерация по дивата природа обаче насърчава използването на корк по целия свят. Чрез подмяна на коркови тапи за вино в много компании от съображения за устойчивост, производството на този екологично чист материал се насърчава все по -малко.

Коркът е най -разпространен в Южна Европа и Северна Америка

Предимства на корковата стена за домашна трапезария

Използвайте у дома

Акустична подложка

Коркът има впечатляващи акустични, термични свойства и якост на натиск. Можете също така да запечатате няколко космически совалки. Същите свойства го правят идеален за външни стени и тухлена зидария в детски площадки. Това може да изолира шума и да действа като втора изолация за черна дъска.

Коркът има впечатляващи акустични, термични свойства и якост на натиск

Предимства на кухнята от стената на работния плот от коркова къща

Стенно покритие

Корковите стенни покрития бяха много популярни през 50 -те и 70 -те години на миналия век. Сега този стил е възприет отново поради неговите екологични свойства. В наши дни можете да намерите и тапети от корк. Хартията Phillip Jefferies е изработена от естествено дърво и има сребърен слой на дъното.

Прекрасна декорация за кухнята

Предимства на домашната готварска печка от корк

Изплаквания в кухнята

Коркът със сигурност остава най -екологичното решение за капачките на бутилките и до днес. Можете да направите, без да използвате повторно тапите и вместо това да ги използвате на задната стена в кухнята. Съберете тапите от вашите „бели“ и „червени“ и след това можете да ги използвате, за да създадете прекрасна декорация за кухнята.

Прекрасната естествена структура на корка може да се трансформира в различни форми от производителите. Можете да създавате повърхности с красиви шарки и цветове. Корковите ролки могат да бъдат боядисани и нарязани. Тези повърхности могат да се използват чудесно на задната стена на кухнята или навсякъде другаде.

Прекрасната естествена структура на корка може да се трансформира в различни форми от производителите

Предимства на кухнята от коркова домашна маса

Меки мебели

Коркът може да се смила, нарязва и боядисва. Следователно може да се използва на много различни места. Съдържа и восъчно вещество суберин, което прави тъканта огнеупорна. Поради това тези видове дървета не изгарят.

Важно е да се прави разлика между огнеупорни и огнеупорни! Коркът няма второто свойство. Затова човек трябва да се пази от пламъка.

Но можете да направите прекрасен абажур от корк.

Коркът може да се смила, нарязва и боядисва

Предимства на корковата домашна баня зелена

Експериментирайте с корковите мебели!

Сега, след цялата специализирана информация, нека се върнем към практическата. Корковите мебели са се доказали като прекрасно експериментално пространство за много дизайнери. Материалът е лек, екологичен и е чудесен за работа.

Дали корковите мебели или повърхности биха се вписали добре някъде във вашия дом??

Panache Interiors, Kristin Petro Interiors, Inc., Monica Ewing, lisa Rubenstein – дизайн на истински стаи, Garrison Hullinger Interior Design Inc., CG&S Design-Build, Chris A. Dorsey, ZeroEnergy Design, Jonathan Schloss / Architect

Филип Джефрис