здравословна храна, здраве

Заменете Creme Fraiche – 10 вкусни нискокалорични алтернативи

Сменете creme fraiche

Вероятно всеки от нас е опитвал крем крем поне веднъж. Френският вариант на заквасена сметана е с високо съдържание на мазнини (съдържанието на мазнини е най -малко 30%). Поради тази причина те често се използват за приготвяне на топли сосове и ястия и като пълнеж за сладкиши. В търговията creme fraiche се предлага в множество варианти – например с билки или чесън, и има неустоим вкус като намазка. В тази публикация ще ви покажем кои са нискокалоричните алтернативи на френския специалитет. Те са не по -малко вкусни и ви позволяват да спестите няколко калории. Забавлявайте се, докато четете!

Creme Fraiche съдържа около 30 процента мазнини

Creme Fraiche здравословни алтернативи

Домашна рецепта Creme Fraiche

Creme Fraiche заместител на високо съдържание на мазнини

Creme Fraiche с билки е вкусен

Creme Fraiche с билково намазване

Creme Fraiche замени вегетарианските алтернативи

Сосове за гарнитура Creme Fraiche

Сосовете гарнират месни ястия

Гарнитура със заквасена сметана студена кухня

Creme Fraiche е направен от сметана, която се превръща от бактериите в млякото при температура между 20 и 40 градуса за ден или два. Това е и причината за техния приятен, мек и леко кисел вкус. Кремът често се използва за усъвършенстване на сосове и популярни ястия. Той се счита за продукт от заквасена сметана, но в сравнение с обикновената заквасена сметана, която съдържа около 17 калории на супена лъжица, съдържанието на калории е много по -високо и е около 44 калории в супена лъжица. Ако искате да ядете диета с по-ниско съдържание на мазнини и по-ниско съдържание на калории, струва си да намерите заместител на нея-вижте някои страхотни идеи в това отношение по-долу! Не всеки заместител обаче е подходящ за всяко ястие. Ето защо ви насърчаваме да експериментирате, за да намерите най -добрите вкусови комбинации!

Заменете creme fraiche с домашна майонеза

Рецепта за здравословна майонеза без консерванти

Рецепта за домашна майонеза

Салати с майонеза вкусни

Направете майонеза сами

Creme Fraiche може успешно да бъде заменен с майонеза. Това важи особено за ястия като картофени и тестени салати, където киселият вкус на сметаната играе най -важната роля. Майото също е добра алтернатива за ястия с месо. За съжаление, той не винаги е с по -ниско съдържание на калории и по -здравословен от creme fraiche – крайният продукт от магазина често съдържа оцветители и консерванти. Ето защо ще ви покажем и как можете сами да си направите майонеза!

Нискокалорични алтернативи на Creme Fraiche – заквасена сметана

Нискокалорична заквасена сметана, здравословна вместо крем фриш

Заместител на сметана creme fraiche с ниско съдържание на мазнини

Замесващ сметана creme fraiche

Най-често срещаният заместител на високомаслената сметана всъщност не е майонезата, а заквасената сметана. Консистенцията му е най -сходна с тази на крем фреш и също като тях може да съдържа до 15% захар. Само вкусът му е малко по -кисел, а съдържанието на мазнини малко по -ниско – между 24 и 28%. Въпреки това, той може да се флокулира в горещи течности. Ето защо, ако искате да добавите заквасена сметана към супи, разбъркайте я предварително с малко царевично нишесте.

Сметана

заквасена сметана като гарнитура

Пригответе салати със заквасена сметана

гарнитура със заквасена сметана от студени ястия

Заквасената сметана има много по -ниско съдържание на мазнини от заквасената сметана – около 10%. Това може да се използва за замяна на крем фреш, но само за студени сосове и ястия, тъй като при готвене се флокулира.

крема сирене

Крема сирене вкусно, с ниско съдържание на мазнини

Гарнитура с крема сирене храна здравословна идея

Можете също така да използвате крема сирене вместо крем крем. Този е малко зърнест и няма меката консистенция на френския специалитет, но има и по -изискани видове като Филаделфия, за които можете да изберете. И ако искате по -течна консистенция, просто добавете малко мляко.

Quark

Creme Fraiche заместител на кварка

Здравословно нискомаслено гарнитура Quakr

В печените изделия крем крем може просто в идеалния случай да бъде заменен с кварк като съставка. Кваркът е с много по -ниско съдържание на мазнини, но не е подходящ за рафиниране на сосове, тъй като те стават на люспи.

Обезмаслено кисело мляко

Нискомаслено кисело мляко Гарнитура топли ястия салати

Пригответе нискомаслени сосове от кисело мляко

Друга идея е да се използва нискомаслено кисело мляко вместо крем фриш. Можете да оставите това да капе във филтър за кафе за няколко часа – така ще получите прекрасна нискокалорична алтернатива на крема, която може да се използва в студената кухня. За съжаление киселото мляко не се препоръчва за топли сосове и ястия.

Creme Fraiche – вегански алтернативи

Супи от вегетариански топли ястия с кокосово мляко

Creme Fraiche замени веган тофу

Creme Fraiche заместител на веган соево мляко

Овесени кремове вегански салати с нисък вискозитет

Гарнитури с бадемово мляко

Съществуват и вегански алтернативи на крем фреш, които са с особено ниско съдържание на калории. Подходящи са и за хора с непоносимост към мляко. Разбира се, става дума за заместители от растителен произход. Те включват например пюрирано тофу, овесени и соеви сметана и кокосово мляко. Кокосовото мляко е просто прекрасно за супи и топли ястия. В зеленчуковата сметана за съжаление липсва приятната кисела нотка, но можете да получите желания резултат с малко лимонов сок.

тук ще намерите рецепта за веган крем крем!