Здраве, спорт

Започнете джогинг: полезни съвети за пълноценна тренировка

Упражнявайте, започнете джогинг, останете във форма

Лятото идва скоро и искате постепенно отново да сте във форма? Започнете джогинг! Това всъщност е един от най -популярните спортове, който повечето хора избират да изгарят калории и да поддържат форма и здраве. Тази статия ще ви предостави много полезни съвети и отговори на най -важните въпроси, които трябва да знаете, преди да започнете да бягате. Приятно четене!

Започнете джогинг: Първите стъпки могат да бъдат трудни

Упражнение Започнете съвети за джогинг Ценни упражнения

Започнете съвети за джогинг

Мъж и жена започват да бягат в парка

Започнете да бягате, за да поддържате форма и здраве

Започване на джогинг ползи за здравето

Мъж и жена започват да бягат по плажа

Започнете ценни упражнения и съвети за джогинг

Започнете да бягате извън полезни съвети

Започнете да бягате в града с полезни съвети

Джогингът всъщност е един от най -лесните спортове – можете да тренирате толкова често и толкова дълго, колкото искате с нищо повече от дрехи за тренировка и подходящи обувки. Но първите стъпки могат да бъдат наистина трудни, защото в началото издръжливостта и представянето ви изобщо не са толкова добри, колкото при „истинските“ бегачи – това е особено вярно за хора, които не са спортували повече от две години или над 35 годините са стари. Трудностите обаче не трябва да са причина да се разочаровате и да се откажете от бягането. В тази статия ще ви покажем как да започнете да бягате правилно, за да можете постепенно да подобрите представянето си и да преодолеете физическата умора. Просто прочетете нашите съвети по -долу!

Започнете джогинг: не прекалявайте!

Започнете джогинг жена изгаря калории

Започнете да бягате в парка

Започнете да бягате в творческите идеи на природата

Започнете джогинг важни правила и съвети

Започването на джогинг е от полза за възрастните хора

Започнете да бягате по онова, което трябва да знаете за него

Започване на джогинг ползите от изгарянето на калории

Започнете да бягате полезни съвети за зимата

Започнете да бягате в града

Упражнявайте, започнете джогинг, останете във форма

Първото важно правило е да не се прекалява. Нереално е да очаквате, че ще можете да се справите с маратонски маршрут от самото начало. Както бе посочено по -горе, издръжливостта се увеличава само постепенно, така че е изключително важно да се поставят постижими цели. Започнете с умерено темпо на бягане и прекъснете джогинга с фази на ходене – например започнете с минута бягане и две минути ходене. Обучението не трябва да е по-дълго от 20-30 минути. След първата седмица се опитайте постепенно да намалите фазата на ходене и да удължите участъците за бягане. Бъдете търпеливи и скоро ще видите желания резултат!

Намерете правилното темпо на ходене

Започване на джогинг ползи за здравето

Започване на джогинг ползи за здравето

Започнете да правите подходящи дрехи за зимата

Започнете джогинг и намерете подходящо облекло и обувки

Започнете да бягате на плажа с кучето си

Темпото на бягане всъщност е личен въпрос – не е задължително да бягате дистанцията възможно най -бързо. Намерете удобното си темпо и се опитайте да го следвате. Джогингът може да бъде по -забавен, ако имате равен партньор с вас – вашият съпруг или най -добрият приятел е добър вариант. След упражнения можете да опитате леко да разтегнете затоплените мускули. Но това също не е задължително – правете го само когато смятате, че има смисъл.

Изберете спортни дрехи и подходящи обувки

започнете да бягате със съпруга си

Започнете да бягате ролята на обувки и спортни облекла

Започнете джогинг Съвети за ценни упражнения

Започнете да бягате през зимата с полезни съвети

Започване на джогинг ползи за здравето

Трябва също да имате предвид спортното си облекло, когато започнете да бягате. Не е необходимо да купувате специални дрехи за бягане – удобни тренировъчни панталони, памучна тениска и топ, в зависимост от времето и сезона, са достатъчни. Обувките всъщност са най -важното нещо. Независимо дали купувате евтин модел за 15 евро или избирате скъп, който струва 250 евро – маратонките определено трябва да са удобни и съобразени с вашия собствен крак.

Отидете да бягате сутрин или вечер?

Спортните обувки за бягане са важни

Започнете с джогинг полезни съвети

Започнете да бягате с най -добрия си приятел

Започнете джогинг партньор забавлявайте се

Започването на джогинг с партньори предоставя полезни съвети

Всъщност няма значение дали ще бягате сутрин или вечер – зависи от това дали ще станете рано или не. Повечето експерти казват, че следобедът е идеалното време за упражнения, но повечето хора все още са на работа. Важно е да не спортувате поне два часа преди лягане – в противен случай това може да доведе до безсъние. Също така няма правило, че не трябва да ядете или пиете преди джогинг – всяка храносмилателна система всъщност реагира различно на храната. Препоръчително е обаче да избягвате ястия, които съдържат твърде много мазнини или захар, за да не ви се гади.

Бягайте в парка или на улицата?

започнете да бягате с партньор

Започнете да бягате, за да изгорите калории

Започнете джогинг и намерете подходящите спортни обувки

Започнете съветите за джогинг през зимата

Упражнение Започнете джогинг

Повечето хора бягат в парка, но можете да ходите и по асфалтирания път – това не е вредно за ставите. Но ако все още се притеснявате, купете си меки обувки, които ще намалят стреса. Ако изпитвате болка, най -добре е да спрете да спортувате и да посетите лекар – болката винаги е предупредителен знак, който трябва да се приема сериозно.