Здраве, спорт

Бягане за начинаещи – 7 златни правила, които трябва да имате предвид

Бягане за начинаещи

Лятото вече е тук и, разбира се, искате да бъдете в топ форма. Каква по -добра идея от бягането? Но джогингът за начинаещи има няколко важни правила, които трябва да имате предвид, за да избегнете наранявания, възпалени мускули, преумора и други проблеми. В тази публикация ще ви кажем какви са те и ще ви дадем някои полезни съвети, които биха ви помогнали да започнете да бягате. Приятно четене!

Бягане за начинаещи: съвети за пълноценна тренировка

Златни правила за бягане за начинаещи

Бягане полезни съвети за начинаещи

Започнете да бягате с партньор

План за тренировки за бягане

Научете се да ходите съвети за начинаещи

Джогингът е един от най -популярните спортове за издръжливост в световен мащаб – според статистиката само около 10 милиона души тичат редовно в Германия! Това всъщност не е изненадващо, защото бягането има многобройни ползи за здравето – предотвратява затлъстяването, укрепва сърдечно -съдовата система и помага да отслабнете бързо и да запазите резултата в дългосрочен план. Въпреки че джогингът изглежда лесен на пръв поглед, като начинаещ често допускате грешки, които нарушават пълноценното обучение и понякога могат да доведат до наранявания. Това включва например факта, че начинаещите в джогинг често преувеличават, защото се надяват на по -бърз резултат, без да се отчита, че тялото се нуждае от определено време, за да свикне с натоварването при бягане. По -долу са някои от другите грешки, които трябва да се избягват, и важните правила, които трябва да следвате за първите си няколко тренировки. Надяваме се да ви хареса да бягате!

Бягане за начинаещи: Правило 1 – Не прекалявайте!

План за обучение за начинаещи

Научете се да ходите и изградете издръжливост

д -р Marquardt

Започнете да бягате, поддържайте форма

Започнете редовно да тренирате

Когато започнете джогинг, първото нещо, което трябва да направите, е да си поставите реалистични цели. Не е нужно да изминавате 5 -километров маршрут от старта или да спринтирате първите 10 минути! Както беше казано по -горе, много начинаещи правят тази грешка, защото се надяват на бърз резултат. Единствените последици от това са преумора и болка. Много по -добре е да управлявате усилията през първите няколко седмици, като намерите умерено темпо на бягане и спрете джогинга с почивки за ходене. Може да препоръчаме следната стратегия: започнете с минута бягане и две минути ходене и постепенно се опитайте да намалите броя на почивките за ходене. Първите учебни единици не трябва да продължават повече от 20-30 минути.

Бягане за начинаещи: Правило 2 – Посетете лекар преди първата си тренировка!

Тичащите начинаещи отиват на лекар

План за обучение за начинаещи, ползващи ползи за здравето

Полезни съвети за начинаещи джогинг

Прекъснете бягането с фази на ходене

Посещението при лекар е задължително, ако сте на възраст над 40 години, страдате от хронични заболявания или сте с наднормено тегло, а също и ако не сте спортували дълго време. Това ще помогне за предотвратяване на бъдещи проблеми и ще ви уведоми, че не поемате никакви рискове, докато тренирате.

Правило 3: Изберете правилните обувки и дрехи

План за бягане за начинаещи

План за обучение за начинаещи джогинг

Маркуард бяга

Джогингът за начинаещи изгражда издръжливост

План за бягане за начинаещи

Започнете да бягате, намерете подходящите обувки

Преди всичко подходящите обувки за бягане трябва да са удобни и съобразени с вашия крак. Що се отнася до облеклото – панталоните и топ, които отговарят на сезона, са напълно адекватни. Обикновено, ако ви е леко студено преди бягане, сте добре облечени. Също така е важно дрехите да са достатъчно широки и да не пречат на свободното движение.

Правило 4: Пийте достатъчно вода!

Съвети за начинаещи по план за обучение Пийте достатъчно вода

Бягащи начинаещи Полезни съвети за бързо отслабване

Спортният фитнес започва да работи в група

Тичащите начинаещи вземат вода със себе си

Когато тичате, не забравяйте да вземете вода със себе си. Тялото губи течности бързо при джогинг, а дехидратацията може да доведе до мускулни крампи, замаяност и дори гадене. За да предотвратите това, най -добре е да използвате почивките, за да изпиете малко вода.

Правило 5: Не преяждайте преди тренировка

Когато се научите да ходите, не яжте много преди тренировка

Започнете да бягате Съвети да не преяждате преди тренировка

Започнете да изпълнявате съвети за яденето на зърнени храни

Преди да започнете да бягате, по -добре е да избягвате бързото хранене, прекалено мазни ястия и сладкиши, за да не ви се гади. Например, можете да изберете пресни плодове, купа мюсли, кисело мляко или сандвич. Друг добър вариант е да се храните след тренировка, за да съберете нови сили.

Правило 6: Намерете равен партньор

Текущи курсове за начинаещи важни правила

Научете се да ходите съвети за начинаещи

Бягането с партньор определено е по -забавно, но е важно те да са начинаещи от вас. Защото тренировката с опитен бегач може бързо да доведе до пренапрежение.

Правило 7: Ако изпитвате болка, спрете да бягате!

Бягане за начинаещи болка отидете на лекар

Започнете да посещавате лекаря за полезни съвети

Спортна фитнес болка по време на джогинг

Болката е предупредителните сигнали на тялото и ако я почувствате, спрете да бягате веднага, докато не видите лекар.