Zanati "uradi sam"

40+ ideja za božićne kolače

šahovnica-kolač

Božićna torta nadahnuta jelenima ukusnog izgleda. Kolač je inspiriran jelenima Djeda Božićnjaka i dodaje popularnu temu božićne boje koja je crvena i bijela. U kompletu sa slatkišima.

Božić je ponovo u zraku! A što je najbolje u ovoj sezoni? Nisu samo darovi i bonusi i snijeg, već i hrana!

Ovo je doba godine u kojem možete pokazati svoje kuharske vještine i ispeći jedan od najboljih božićnih kolača. Ne samo da slavite godišnje doba, već i oslobađate svoju kreativnost i koristite ono što ste naučili o pečenju i miješanju najjedinstvenijih i najukusnijih sastojaka zajedno.

Kako ispeći savršenu božićnu tortu!

Naravno, budući da je Božić, uvijek ćete htjeti pokazati svoje kuharske sposobnosti i staviti te rukavice za pečenje na posao. Možda ste razmišljali o tome što možete pripremiti za Božić tijekom cijele godine, a ova sezona svodi se na to da ćete svoje majstorske vještine napokon staviti na posao.

Ako volite pečenje, onda pravljenje jedinstvenog i ukusnog kolača ne bi predstavljalo nikakav problem. Ako ste prikupili ideje, onda je savršeno vrijeme da ih pretvorite u stvarnost.

Uspomene na vaš prvi božićni kolač možda će vam preplaviti um i bit će uvijek jedan od najposebnijih jer znate da ste u to uložili svoje srce i da se ovaj put želite poboljšati i pokazati svima da samo možete biti bolji pri pečenju. Ako će ovo biti prvi božićni kolač koji ćete ispeći, vaša je kravata zablistala i impresionirala sve za stolom kako ste uspjeli smisliti tako divno pecivo.

Osim što skupljate sve sastojke i usavršavate svoje vještine, jedan od najvažnijih sastojaka u pečenju božićnog kolača je da u to uložite svoje srce. Iako neki mogu biti skeptični, zaista je važno kad nešto napravite i uložite sve svoje srce u to, a sve jednostavno postane još bolje.

Vježba sigurno čini savršenstvo!

Ne postoji ništa što ne možete učiniti bez vježbe. Uvijek pokušajte peći od najjednostavnijeg kolača do složenijeg. To vam pomaže da se bolje upoznate sa sastojcima, kao i kako možete bolje izmiješati kolač. Postoji mnogo različitih vrsta kolača koje možete napraviti za Božić. Ovisilo bi kada imate na umu određenu temu s kojom biste htjeli raditi

Danas su neki od popularnijih božićnih kolača izrađeni od voća, trostruke čokolade u kombinaciji s pitama od mljevenog mirisa s mirisom borovice upotpunjavajući domaći osjećaj koji Božić daje uz poznatost božićnih pjesama i hladni povjetarac stvaraju savršenu atmosferu. Ako idete s ovom temom, na vama je sve dok imate ideju kako je učiniti drugačijom i imati bolji okus od ostalih kolača koje ste prije pekli ili kušali.

Međutim, ako imate vlastite ideje i recepte koje biste htjeli isprobati, to također možete učiniti. Ove redovite božićne poslastice možete čak koristiti kao temu ili inspiraciju za svoju novu kreaciju peciva.

Kad se ozbiljno bavite stvaranjem nečeg novog što dosad niste probali, uvijek zapamtite da biste trebali pažljivo razmotriti sastojke. Ponekad će sastojci koje stavite utjecati na okus i osjećaj vašeg božićnog kolača. Neki od uobičajenih sastojaka koji se koriste uključuju jaja, maslac, šećer, začine, voće, a u nekim slučajevima i vino i pivo. Ove kombinacije čine tortu mnogo uzbudljivijom i aromatičnijom, no trebali biste ih znati i pravilno kombinirati kako kolač ne bi bio bljutav i grozan. U osnovi ste slobodni birati sastojke koji vam se sviđaju s obzirom da se međusobno stapaju i neće uzrokovati želučane tegobe.

Vrste božićnih kolača

Jedna od najpopularnijih vrsta kolača koje ljudi uvijek prave i jedu u ovoj sezoni je voćna torta. To je jedna od stvari koje nikada nećete propustiti za Božić, a čak ima i okus iako se kuha sa sirovim tijestom. Dobar je ukus bez obzira na to kako ga pečete i to ga čini omiljenim za pečenje. Dobra stvar u vezi s ovim je što se s vremenom mogu poboljšati, pa čak možete i nakapati -nahraniti ga alkoholom kad počnu sazrijevati; ovo čini okus još boljim. Tu je također započela uzburkana nedjeljna tradicija. Kolač dodaje trojstvo ukusnog voća zajedno s mljevenim mesom i božićnim pudingom.

Još jedan popularan kolač za Božić je hljeb od šljive u Lincolnshireu koji se također sastoji od sušenog voća koje su Britanci ispekli koristeći voćne kruhove i dugoročno pretvorili u kolače. Danas je kvasac promijenjen u jaja i sadrži oko sedam bjelanjaka koje je potrebno istući da se pretvore u čvrst snijeg. Nakon toga treba ga dodati smjesi kolača. Time kolač postaje još aromatičniji.

Također imate i božićnu tortu s receptom Annie Bell u kojoj se koristi soda bikarbona kao sastojak za podizanje torte. Dodaje se u toplu tavu napunjenu rastopljenim maslacem u kombinaciji sa sokom od jabuke. Tada možete vidjeti fizz koji se pojavljuje. Divna stvar kod ovog kolača je što je vrlo lagane teksture i nećete ni primijetiti da zapravo jedete voće. Jednostavno je, lagano i definitivno dobra poslastica.

Pecite ono što vam je na srcu

Koju god božićnu tortu pekli, važno je da volite ono što pečete i da ste za to pripremili. Imate cijelu godinu da isplanirate najbolju božićnu tortu za pečenje i trebali biste je maksimalno iskoristiti. Bez obzira imate li temu ili jednostavno želite ispeći svoj omiljeni kolač, pobrinite se da to bude najukusniji i najukusniji kolač koji ste ikada radili u životu; to će se na kraju isplatiti.

duga-božićni-vijenac-kolač

Božićna torta šarenog izgleda. Kolač izgleda još slađe jer je dizajniran tako da izgleda poput ogromne krafne s glazurom od kapanja i slatkišima po vrhu.

rudolph-the-red-nose-sobovi-cupcakes

Božićni kolačić inspirisan jelinom crvenom nosom Rudolphom. Čokoladni kolačići s gornje strane dizajnirani su tako da izgledaju kao Rudolph i njegov sjajni crveni nos sa čvorišćenim perecama kao rogovima i glazurom kao guste oči.

djed-mraz-cupcakes

Božićni kolačić inspiriran Djedom. Čokoladni kolačići osmišljeni su tako da lice Djeda Mraza na vrhu bude crveno -bijelo.

djed Mraz dolazi u grad

Božićni kolač inspiriran božićnim gradom. Troslojna torta zamišljena je tako da izgleda poput tipičnog božićnog grada noću ispunjenog snijegom. Na nebu možete vidjeti siluetu Djeda Božićnjaka kako sa svojim jelenima vozi saonice.

santa-hat-cupcakes

6. Prekrasnog izgleda i zaista ukusnog božićnog kolačića. Dekoracija kolačića dizajnirana je tako da izgleda kao Božićni šešir Djeda Mraza uz pomoć bijelog sljeza i crvene glazure kako bi upotpunila izgled.

snjegović-prijatelji-torta-ukras

Vrlo slatka božićna torta s parom snjegovića na vrhu. Kolač je dizajniran tako da izgleda kao snježno dvorište s dva simpatična snjegovića na vrhu koji izgledaju kao slatki par ispod snijega.

red-božić-ukras-kolač

Božićni kolač s božićnim drvcem. Božićni kolač dizajniran je tako da izgleda kao božićno drvce zajedno s imelom i božićnim kuglicama koje vise oko stabla. Na vrhu je glazura dizajnirana da izgleda kao vrpca.

toppers-u izobilju-decorating-your-christmas-cake

Božićna torta prekrasnog izgleda. Božićna torta zamišljena je tako da izgleda kao snježni travnjak prekriven snijegom koji okružuje snjegovića skromnog izgleda sa šeširom i šalom.

sve umotano

Zaista slatki i dražesni božićni kolači. Kolačići su napravljeni tako da izgledaju kao mali božićni darovi sa uzorcima zvijezda oko sebe i crvenom vrpcom koja ih omotava.

strašne ideje za ukrašavanje božićnih kolača

Božićni kolač inspiriran polarnim medvjedom. Kolač izgleda kao snježni tereni sjevernog pola dok se polarni medvjed veselo klizi po bijelom hladnom snijegu.

čokolada-božićno drvce-cupcakes

Božićno drvce inspiriralo je božićno drvce. Kolačići s vanilijom preliveni su čokoladnim preljevima oblikovanim da izgledaju kao božićna drvca okružena šarenim slatkišima.

ideje za ukrašavanje božićnih kolača

Dvoslojna božićna torta dizajnirana da izgleda kao darovi. Kolač je kreativno napravljen tako da izgleda kao dva prekrasna božićna dara jedan na drugom, zajedno s božićnim omotima i vrpcama prikladnim za tu priliku.

ideje za božićnu tortu-ukras

Zaista sladak i komičan božićni kolač. Kolač je pun slatkih malih pingvina na šarenim saonicama dok se veselo igraju oko leda slaveći hladan, ali zabavan Božić.

božićna-torta-ideja-1

Božićne kolače inspirirao je Snjegović. Kolačići su dizajnirani tako da podsjećaju na snjegovića s gumbima i nosom mrkve. Izgleda ukusno, a istovremeno i preslatko.

božićna torta-ideja-2

Božićna torta na dar. Kolač je ukrašen tako da izgleda kao božićni dar sa zvijezdama kao ukras omota i crveno -zelenom božićnom mašnom.

božićna torta-ideja-3

Božićni kolač inspiriran veznim predmetima. Mali kolačići napravljeni su da izgledaju kao dijelovi projekta vezenja i to ih čini tako jedinstvenim i starinskim.

božićna torta-ideja-4

Božićna torta prekrasnog izgleda s dizajnom siluete. Dizajn na vrhu napravljen je tako da izgleda kao mirna snježna božićna večer u šumi s borovima i osamljenim jelenima koji lutaju uokolo.

božićne torte-ideje

Božićni kolačići s čajem. Mini kolači napravljeni su tako da izgledaju kao male šalice vrućeg čokolade s marshmallowom na vrhu i slatkišima kao drškom za šalicu.

božićna torta-šalica

Prekrasna božićna torta na temu šalica. Dizajn na šalici inspiriran je i medenjakom koji je također popularna osoba u vrijeme Božića.

Stranice: 1 2 3