занаятчийски идеи, направи си сам

Направете сами висящи кошници от макраме – подробни инструкции

Знаете ли, че висящите кошници са голяма тенденция в момента? Това може да се използва за разкрасяване на апартамента или терасата, така че да получите много романтична винтидж атмосфера. Можете лесно да направите сами висящи кошници, а в тази статия ви даваме подробни инструкции за висящи кошници с макраме. Оставете се да се вдъхновите и опитайте нашето предложение сами! Надяваме се да ви хареса да правите занаяти!

Висящата кошница с макраме създава привлекателна, уютна атмосфера

Направете сами висящи кошници от макраме

Висяща кошница от макраме в синьо-зелено

Висяща кошница от макраме като тераса за жив аксесоар

Макраме висяща кошница хол уютна атмосфера

Направете макраме висящи кошници стъпка по стъпка

Сватбена декорация оригинална идея

Направете висящи кошници с дървени мъниста

малки саксии за цветя висят много стилно

Лесни инструкции за изработка на висяща кошница с макраме

Макраме висяща кошница ретро вид

Саксия за цветя висящ оригинален вид

Висящите кошници с макраме бяха голям хит през 70 -те, както вече беше споменато, но днес те се завръщат огромно. Висящите саксии или вази за цветя носят със себе си романтичен усет на Laundhaus и могат да придадат на всяка стая привлекателна и уютна атмосфера. Висяща кошница от юта с тъкани перли и възли на рези също е прекрасна идея за подарък. Можете да използвате юта, канап или въже в цвят и текстура по ваш избор, така че висящата кошница да се превърне в модерен аксесоар за дома. И да ги направите сами е много по -лесно, отколкото си мислите. Прочетете, за да научите как да го направите!

Направете висящи кошници от макраме – материали

Направете своя собствена висяща кошница с макраме

украсете апартамента и терасата с саксии за цветя

висящи саксии с цветя прекрасен външен вид

Висящите вази за цветя са чудесна идея за декорация

Висяща кошница от плетено макраме, прекрасен външен вид

Висяща кошница от макраме и дърво

Може би знаете, че макрамето е много стара и невероятно лека техника на възел – тя датира от времето на кръстоносците! Трябва просто да поставите кабела до въжето и просто да издърпате края му. Ще използваме тази техника, за да поръчаме красива висяща кошница сами. За тази цел са ви необходими:

– 12м текстилна прежда

– 1 пръстен за завеси

– 4 дървени мъниста

– Ножици

– мотики, като дръжка на прозореца

Както можете да видите от горния списък, са необходими малко материали, които могат да бъдат намерени във всяко домакинство. Вместо текстилна прежда, можете да използвате и юта или въже, ако желаете. Когато имате всичко необходимо, можете да започнете да изработвате!

Направете макраме висящи кошници стъпка по стъпка

разкрасете терасата с саксии за цветя

Кошница с цветя модерен омбре ефект

окачване на декорация на малки саксии

висящи саксии за цветя DIY

Закачете саксии с цветя, за да създадете уютна атмосфера

Стилни бели висящи кошници

Първата стъпка е да отрежете 3 въжета от преждата – всеки с дължина 3 м. След това издърпайте това през пръстена за завеси до средата. След това отрежете още 30 см дълъг шнур, вземете го в ръка и направете примка във формата на сълза близо до пръстена. Може да се използва различен цвят на нишката, за да се види по -лесно линията.

След това ще искате да увиете допълнителния низ около всички ленти няколко пъти. Важно е да не увивате примката отдолу, а изпъкналият край отгоре. И накрая, издърпайте края на връвта, който е оставен през цикъла по -долу и дръпнете двата края на връвката плътно затворени. По този начин правите скрит възел. Изпъкналите краища, разбира се, трябва да бъдат отрязани.

Следващата стъпка е да отрежете четири чифта канап, всеки с две струни. За да улесните работата си, можете да закачите пръстена в кука – дръжките на прозореца или вратите са много подходящи за тази цел. Сега завържете всеки чифт въжета на около 20 см от пръстена.

Направете сами красиви висящи кошници – инструкции

Направете сами инструкции за висящи кошници

Направи си сам инструкции за висяща кошница за макраме

висящи саксии за декорация апартамент

Висяща кошница за цветя с винтидж изглед DIY

Закачване на саксия за цветя, за да разкраси офиса

Висящите саксии за цветя украсяват вътрешния двор

Деко сватбени висящи саксии за цветя

Висящите кошници с макраме правят страхотни идеи DIY

Сега трябва да завържете въжетата, създавайки интересна мрежа. За да направите това, вземете десния шнур от една двойка и го завържете с левия шнур от другата двойка, която е точно до него. Двойките трябва да бъдат завързани така, че мрежата да се затвори. Вторият ред възли трябва да е на около 35 см от пръстена. Ако желаете, можете също да дърпате дървени мъниста или други декорации. Ако не можете да направите това, можете да използвате щифт за помощ. Просто го използвайте, за да захванете кабелите и плъзнете скобата през отвора за перли. За да не се плъзгат перлите, трябва да завържете друг възел отдолу.

В зависимост от желаната дължина на висящата кошница мрежата може да бъде удължена с още два реда възли. Уверете се, че разстоянието до предишния възел винаги трябва да е малко по -голямо, така че мрежата да се разминава под формата на конус (първият възел – на 20 см от пръстена; вторият – 43 см; третият – 66 см и т.н.)

Когато достигнете желаната дължина, трябва да направите тест с саксията за цветя, за да видите дали всичко е наред. Накрая просто направете голям възел от всички кабели и отрежете останалите краища. завършен!

тук ще намерите видео урок за направата на висяща кошница от макраме.