Външен дизайн

Така че можете да проектирате балкона си и да го превърнете в малка градина

Животът близо до природата в града е възможен. Според много здравни експерти дори е задължително. Една стъпка в тази посока би била включването на градина при проектирането на вашия балкон. Темата има много различни аспекти: Изборът на растения, правилното разпределение по отношение на светлината и вятъра и подобни проблеми са едната страна на темата. Въпреки това, тъй като балконът е и продължение на нашата къща, въпросите за стила също са от голямо значение. Искаме да ги разгледаме по -долу.

Този дизайн на балкона съответства на атмосферата на улицата

Проектиране на балкон - страхотна идея

Подредете приоритетите си много добре, когато проектирате балкона си

Ако искате да проектирате балкона си и да интегрирате градина в него, тогава има два еднакво важни аспекта. От една страна има грижа за растенията, а от друга страна създаването на домашна атмосфера. Можете да се съсредоточите върху първия или втория аспект.

Във всички случаи обаче се нуждаете от балансирана и ориентирана към практиката концепция. Ще намерите лесно разбираеми и действащи съвети как да направите това в следващата статия. Ако дадете приоритет на страхотната атмосфера и уют и подчините използването на растенията на тях, тогава следните съвети в нашата статия са подходящи за вас.

Градина на балкона и работно място в едно – чудесна идея, нали??

Създайте балкон за уютни вечери

Винаги има достатъчно място

Със съвременните дизайнерски идеи можете да направите чудеса дори в най -малките пространства. Можете да създадете най -тесния балкон с растения. Ще намерите ясни идеи в нашите снимки! Без значение колко ограничена е площта, можете да освежите единия или другия ъгъл с подходящи саксийни растения. Има специални рамки за сеялките, които можете да прикрепите към парапета на балкона. Саксиите за цветя могат да бъдат поставени на маса или в ъгъл.

Текстилът и шарките кореспондират помежду си в тази градина на балкона

дизайн на балкон зелен и страхотен текстил

Сигурност и гъвкавост

Трябва да помислите и за висящи кошници. Аспектите на сигурност и гъвкавост са много важни при проектирането на балкони с растения. Ако прикрепите кофите и саксиите към външната страна на парапета, те трябва да бъдат прикрепени много добре. Особено когато понякога има силен вятър! В противен случай вашата градина може да представлява опасност за тези, които се разхождат по улицата по -долу. Саксиите за цветя и други сеялки също трябва да бъдат лесни за преместване. В една наистина студена зима балконът може да бъде фатален за тях! Освен това оптимизациите винаги са необходими в малки области. Ето защо саксиите, които могат лесно да се преместват, винаги са много добро решение.

Проектите „направи си сам“ са много популярни за градината на балкона

дизайн на балкон исторически район

Растенията като фон или като акценти

Ако проектирате и засадите балкона си едновременно, трябва да се придържате към правилата за декорация и обзавеждане. Какво означава това на практика? В този случай просто трябва да погледнете растенията и свързаните с тях саксии и други съоръжения като средство за декорация. Те трябва или да са фон, за да можете да ги използвате за дизайн на стени. За да направите това, имате нужда от буйна зеленина! Можете да поставите няколко растения едно до друго. Освен това бихте имали място на перваза на прозореца, на парапета на балкона или дори на тавана, ако решите да висите растения! Растенията служат като акценти, когато са стратегически разпределени в останалата част на съоръжението, така че да го завършат.

Дори на най -малкия балкон има място за градина!

балкон създават селски идеи

Единна концепция с интериорния дизайн

Благодарение на цветовете, текстурата и формата на листата, растенията могат да съответстват на други шарки и елементи на интериорна декорация. Така че можете да проектирате балкона си по такъв начин, че да съответства на целия интериорен дизайн и да създава еднообразно изображение. Използвайте тази възможност да разширите жизненото си пространство по много приятен начин.

Тук сте постигнали Дзен настроение в малко пространство с малко ресурси

Направете балкон с малко зелено

Обзавеждането в градината на балкона може да съответства на атмосферата в интериора

Създайте балкон с домашна атмосфера

Обзавеждането на Ikea и страхотните растения правят градината Balko толкова очарователна

красива идея за дизайн на балкон

Изтъркан шик на балкона? Защо не??

балконите създават страхотни места за сядане

Растенията и страхотното осветление също могат да се използват заедно, за да се създаде прекрасен балкон

Създайте балкон като оазис

От балкона се открива красива гледка

проектирайте затворен балкон

проектирайте балкона в голям град

проектирайте балкона с по -големи растения

Какво мислите за ароматерапията с ароматни растения в градината на балкона?

проектирайте балкона с подвижни сеялки

дизайн на балкон в морски стил

проектирайте тесен балкон

направете много малък балкон