Vez

Nevjerojatni patchwork: deka od DIY

Svaki patchwork proizvod je jedinstven: jednostavno ga je nemoguće točno ponoviti Svaki patchwork proizvod je jedinstven: jednostavno ga je nemoguće točno ponoviti. Ako pogledate brojne fotografije ili videozapise koji prikazuju patchwork stvari u unutrašnjosti, ostaćete zapanjeni – takva umjetnička ljepota jedinstveno ukrašava svaki dom. Za početnice obrtnice, patchwork je tehnika u kojoj se možete pronaći i početi ukrašavati svoju kuću vlastitim rukama. A prvi rad može biti krpana deka ili prekrivači u istoj tehnici..

Patchwork jorgan kvadrata

Morate početi ponavljanjem tuđih grešaka. Istina, ponavljanje teorijskog. Često tako ogroman, težak posao završi razočaranjem – rukavici u deki nešto se ne sviđa.

Lako za teško: Ako ste tek počeli koristiti ovu tehniku, najbolje je započeti s jednostavnim blokovima. Lako za teško: Ako ste tek počeli koristiti ovu tehniku, najbolje je započeti s jednostavnim blokovima.

Dakle, glavne greške početnika:

 • Spektar boja. Ne pokušavajte shvatiti neizmjernost. Pronađite fotografiju kotača u boji (spektar) na kojoj ćete vidjeti sve kombinacije boja. Previše šarena deka neće odgovarati svakom stilu interijera. Neke kombinacije još uvijek treba uzeti u obzir, pogledajte video, detaljno ispitujući kako patchwork jorgan izgleda u određenom okruženju.
 • Tkanine moraju biti iste debljine i strukture..
 • Svi šavovi moraju se vrlo pažljivo glačati, svaka majstorska klasa se usredotočuje na to.
 • Tijekom montaže može se dopustiti rastezanje rubova – budite oprezni u tom procesu, dijelovi prekrivača mogu se deformirati.
 • Uzorak bi trebao imati opću logiku – jasne sheme, slike, a ne kaos u patchwork -u.

Pregledajte bilo koju majstorsku klasu, pročitajte je nekoliko puta. Obratite pozornost na sheme: sheme vam omogućuju da se ne zbunite.

Patchwork popluni u unutrašnjosti (video)

Majstorska klasa: patchwork od jorgana

Prvo, naravno, vrijedi zajedno prikupiti sve potrebne alate i materijale. Pobrinite se da imate sve što vam je potrebno.

Naime:

 • Komadići tkanine za kvadrate;
 • Sheme ili obrasci;
 • Predložak od kartona DIY (moguća je i plastika);
 • Škare;
 • Kreda;
 • Igle;
 • Niti;
 • Mašina za šivanje.

Za rad s tkaninom vlastitim rukama, prije svega, morate pripremiti radno mjesto sa svime što vam je potrebno Za rad s tkaninom vlastitim rukama, prije svega, morate pripremiti radno mjesto sa svime što vam je potrebno

Nadalje, majstorska klasa uključuje postupne radnje. Ako ćete kasnije sami organizirati svoju majstorsku klasu, ne zaboravite snimiti fotografije ili videozapise korak po korak.

Zatim se pridržavajte sljedeće sheme:

 • Odlučite se o uzorku. Za početnike su poželjne deke s velikim uzorkom ili uzorkom (primjere pogledajte na fotografiji). Budući da morate sašiti deku s kvadrata, uzorak može biti prilično jednostavan, geometrijski (zmija, mozaik).
 • Izbor tkanine. Trebate dovoljno svijetlih komadića koji će ići na prednju stranu. Trebat će vam i obično platno za pogrešnu stranu, kao i sintetički zimzer za sloj. Odaberete li tkanine iste teksture, neće se izgužvati prilikom prvog pranja..
 • Za početnike, precizno pristajanje jednako je važno. Za to postoje predlošci, mogu biti kartonski ili plastični (primjeri se mogu vidjeti na fotografiji). Prilikom postavljanja uzoraka uzmite u obzir smjer udjela niti.
 • Nakon izrezivanja potrebnog broja kvadrata, nastavite s montažom. Komadići se međusobno nanose prednjom stranom i potrebno ih je sašiti duž linije označavanja iznutra prema van. Učinite sve prema uvjetima sheme boja. Nakon što je prednja strana sašivena, dobro je izglačajte.
 • Na stolu ili drugoj ravnoj površini raširite tkaninu za stražnju stranu prekrivača (poplun). Na vrh stavite sintetičku zimnicu, izravnajte tkaninu vlastitim rukama. Izrežite izolaciju s određenim rubom sa svake strane. Izolacija mora biti prošivena, inače će “hodati” po deki. Uzorci šavova uvijek su isti – od središta do rubova.
 • Majstorska klasa se bliži kraju. Morate pričvrstiti sva tri sloja iglama ili iglama. Poravnajte slojeve s najvišim slojem. Ostaje samo šivati. Traka oko rubova pomoći će da deka ne kapne, stoga odvojite vrijeme da sašijete traku ili nešto slično..

Prije nego što počnete rezati tkaninu, važno je odlučiti se o bojama i uzorcima. Prije nego što počnete rezati tkaninu, važno je odlučiti se o bojama i uzorcima.

Što se tiče kvadrata: da biste olakšali rad, upotrijebite dijagrame na papiru. Na dijagramu rasporedite kvadrate (njihov broj je od 48 i više), pa se nećete izgubiti u tome što ćete sašiti. Fotografirajte takav raspored, koji će vam poslužiti i kao referenca..

Deka u seoskom stilu “uradi sam” (video)

Kako sašiti patchwork poplun: odabir boje

Majstorsku klasu nadopunit će i savjeti za početnike o tome kako odabrati boje za dekicu “uradi sam”. Za takav pokrivač kvadrata morate pokupiti komadiće koji dobro idu.

Razmotrite kombinacije najpopularnijih boja:

 • Crvena u kombinaciji s plavom, žutom, sivom i zelenom bojom;
 • Žuta boja može se naglasiti zelenom, plavom, smeđom, zlatnom bojom;
 • Burgundija “Prijateljski” sa zelenom, ružičastom, sivom i plavom bojom;
 • Siva dobro se slaže s crnom, crvenom, ružičastom, zelenom, svijetloplavom, žutom, plavom;
 • Smeđa dobro se slaže s bež, žutom, zlatnom.

Ako ne želite napraviti prekrivač koji je previše šaren, tri boje su zlatna sredina. Dekica za bebe može biti šarenija, a komadići krpa u njoj mogu biti sa smiješnim i smiješnim crtežima.

Dobro odabrana shema boja omogućit će da patchwork poplun postane važan element interijera. Dobro odabrana shema boja omogućit će da patchwork poplun postane važan element interijera. Prije početka rada komadići se moraju oprati i glačati. Prije početka rada komadići se moraju oprati i glačati.

Patchwork popluni

A sada savjet za početnike kako ukrasiti takve deke vlastitim rukama. Na primjer, od kvadrata napravite dekicu kao poklon svom djetetu. Danas je postala tradicija davati krpanu dekicu novorođenčadi. Na jednom od trgova vlastitim rukama možete napraviti svečani vez. Želje, datum rođenja djeteta ili potpis autora.

Obrtnicima početnicima važno je pokazati klasu: deku možete ukrasiti originalnom pletenicom ili možete izraditi patchwork umetak od neke posebne tkanine. Često se stare dječje stvari prerađuju u deke, od kojih se više ne želite rastati..

Vjeruje se da stvari izrađene vlastitim rukama od starih stvari imaju posebnu energiju. Tako možete napraviti deku-amajliju ili za dijete ili za odraslu osobu.

Bilo koji rad u patchwork -u, izrađen vlastitim rukama ili snimljen u procesu izrade, ili fotografirajte. To će vam pomoći u budućnosti, a možda će to biti i nagovještaj za nekog drugog..

Dekanski patchwork (video majstorska klasa)

Patchwork je umjetnost pretvaranja malih, samih, besmislenih komada u nešto cjelovito, teško, veliko. Galerija fotografija takvih djela nadahnjuje obrtnice da otkriju svoje u ovoj tehnici, a stvari traju dugo i mogu se čak prenositi s koljena na koljeno..

Patchwork deka (fotografija)