Velsign dig

Grønne grøntsager – hvad er de gode til, og hvad indeholder de?

Alt, hvad der er grønt, betragtes som ekstremt sundt. Det er det, vores forældre lærte os, da vi var små. Vi har hørt og læst meget om sundhedsmæssige fordele ved grønne grøntsager. Men ikke alle kan lide grønne grøntsager. Det er især svært for småbørn at forklare, hvor sundt det er. Med dagens bidrag vil vi gerne tilskynde så mange mennesker som muligt til regelmæssigt at indtage grønne grøntsager. Hvorfor er det egentlig det værd? Find ud af interessante og værd at kende fakta om det i de følgende linjer.

Grønne grøntsager giver organismen vigtige næringsstoffer

spise grønne grøntsager spise sunde tips

Hvorfor er grønne grøntsager så sunde??

De grønne grøntsager er gavnlige for den menneskelige organisme af mange årsager.

De grønne grøntsager indeholder meget klorofyl. Dette dannes i processen med fotosyntese. Dette er et sekundært plantestof. Ved at spise grønne grøntsager indtager du klorofyl.

Andre vigtige ingredienser også. Udover flavonoider og carotenoider har klorofyl en positiv effekt på metaboliske processer i organismen. Det beskytter også mod mange sygdomme. Da grønne grøntsager indeholder mange antioxidanter, har de ifølge nogle forskere også en beskyttende effekt mod tumorer. Forklaringen på dette: Antioxidanterne stopper eller bremser processen med radikal dannelse.

En af de vigtigste fordele ved grønne grøntsager: de styrker immunsystemet og neutraliserer bakterier og vira. Sundhedsnæringsstofferne i de grønne grøntsager er også gode for øjnene og beskytter mod hjertesygdomme. Det gør regelmæssigt forbrug af grønne grøntsager et must. At tilføje nok grønt til den daglige menu er en uskreven regel!

Alle kan opdage deres yndlingssort blandt de grønne grøntsager

grønne grøntsager, hvorfor er disse sunde

De grønne grøntsager er også særligt kaloriefattige og rige på fibre. Derfor er de meget velegnede til at tabe sig. Hvad er grunden? Grønne grøntsager indeholder bitre stoffer, der stimulerer fordøjelsessystemet og dræner kroppen. Disse stoffer virker ved at producere enzymer, galde, mavesaft og insulin. De virker også mod betændelse.

Veganer og vegetarer samt altædende drager fordel af sundhedsmæssige fordele ved grønne grøntsager. De er rige på vitaminer og mineraler. Vitamin C, B og A, folsyre, magnesium, calcium, kalium og zink er blandt de sundeste næringsstoffer i disse grøntsager. Grønne grøntsager har også et meget højt jernindhold. Og vitamin K indeholdt i de grønne grøntsager stimulerer hjernens aktivitet.

Prøv at indarbejde grønne grøntsager i din daglige menu

grønne grøntsager broccoli gavner menneskelig organisme

En uendelig række grønne grøntsager gør sund kost mere spændende

Grønne grøntsager tilbyder en varieret kost. Der er mange slags grøntsager, der er blandt dem. Sådanne er: agurker, zucchini, broccoli, rosenkål, grønkål, porre, forårsløg, bladgrøntsager som salat, raket, spinat, schweizisk chard og brændenælde. Grønne bælgfrugter som bønner og ærter, urter som persille, basilikum, estragon og mynte har lige så sunde virkninger på kroppen. Lad os ikke glemme selleri og grøn peberfrugt.

Kan du lide at spise zucchini? Disse er fantastisk velegnede til tilberedning af forskellige lækre retter

grøn grøntsagscucchini gavner sunde livsideer

De grønne grøntsager kan spises rå eller i en salat, som hovedret, tilbehør eller drink. Grønne grøntsager kan blive til en sund snack når som helst på dagen. Du kan også tilberede forskellige smoothies for at tilfredsstille dine trang. Du kan prøve meget forskellige kombinationer og finde din yndlingsdrink.

Et lille trick til at spise flere grønne grøntsager – Få mindst en grøn grøntsag ved hvert køb. Det er dog tilrådeligt at købe sæsonbetonede grøntsager. Og fordi mange grøntsager er forurenet med pesticidrester, er det tilrådeligt kun at købe økologisk kvalitet.

Hvem har ikke hørt om de finurlige virkninger af denne grøntsag? Spinaten er en superfood

grønne grøntsager spinat sundhedsmæssige fordele

Konklusion: Alles kost skal være så farverig som muligt. Dette garanterer en sund kost og dermed en sund livsstil. De grønne grøntsager er en ekstremt vigtig del af det. Så gør de grønne grøntsager til en del af din daglige menu og nyd et godt helbred!

Vidste du, at agurker indeholder meget vand? 

grønne grøntsager spiser sundt ophold sunde agurker

Grønne bønner er sunde og lækre

grønne grøntsager grønne bønner sunde madideer

Tilbered en forfriskende salat

grønne grøntsager grønkålsmad tilberede frisk salat

Asparges kan tilberedes på meget forskellige måder

grønne grøntsager asparges kan lide at spise forblive sunde

Tilsæt grønne urter til retterne! De er ikke bare sunde, de gør maden meget velsmagende!

grønne grøntsager mynte urter spise sund mad tips

Rucolasalaten er en favorit blandt mange

Spis grønne grøntsager arugula, bliv sund

Spis en anden slags grøntsager hver dag!

at spise grønne grøntsager sundhedsmæssige fordele

Grønne grøntsager er den perfekte sundhedssnack

grønne grøntsager asparges sund velsmagende sund mad

Porrer får hver ret til at smage bedre

grønne grøntsager porre sunde spisetip

Uanset årstid forbereder folk gerne en grøn salat med agurk

grønne grøntsager agurker sunde sunde spisetip