Velsign dig

Coronavirus -symptomer: Hvordan adskiller det sig fra influenza?

Coronavirus symptomer tager handling

Covid-19-pandemien spreder sig mere og mere i Europa. Det er derfor af særlig betydning at genkende coronavirussymptomerne i god tid og informere vores huslæge. Men hvordan adskiller du coronavirus fra influenza og forkølelse? Find svaret i dette indlæg! Vi håber, at nedenstående oplysninger er nyttige for dig. Vi ønsker dig og dine yndlingsfolk et godt helbred!

Genkend coronavirus symptomer i god tid

en laboratorietest gør Covid 19 positiv

Covid 19 partikler repræsentation

hvordan ser virus ud

Covid 19 komplikationer lungebetændelse

Bær beskyttelsesmaske ansigt Covid 19

“Åh, jeg har det ikke godt … Er det muligt, at jeg har coronavirus?” Flere og flere stiller dette spørgsmål i dag, da den farlige sygdom spredes hurtigt i flere og flere europæiske lande. Og hvad skal du gøre, når du genkender coronavirus -symptomerne? I første omgang er det vigtigt ikke at gå i panik. Informer den ansvarlige sundhedsafdeling eller din familie læge på din mobiltelefon og ikke vises i praksis uanmeldt. Kun en laboratorietest kan give endelig klarhed over, om du er syg eller ej. Men selv når det kommer til coronavirus -infektion, er hospitalsindlæggelse kun et must for patienter med alvorlig sygdom. Jo før du genkender symptomerne og informerer din læge, desto bedre – sådan kan du forhindre uønskede komplikationer såsom lungebetændelse.

Coronavirus symptomer versus influenza og forkølelse

Coronavirus symptomer hoste høj feber

løbende næse forkølelse

Coronavirus symptomer tør hoste

Coronavirus symptomer høj feber generel svaghed

Brug et engangslommetørklæde til at nyse

Coronavirus symptomer vs. influenza og forkølelse

Coronavirus symptomer høj feber

Den nye Covid-19-virus overføres let fra person til person. I gennemsnit bliver 9 ud af 10 mennesker, der har haft kontakt med den inficerede person, syge. Babyer og børn kan også få det, men det er ikke så alvorligt, som det er hos voksne. Mennesker med kroniske sygdomme og svage immunsystemer samt mennesker over 65 år er særligt udsat. Covid-19 er mere virulent end influenza, påvirker direkte de nedre luftveje og lunger, og det er her den største forskel er.

Sammenlignet med influenza og forkølelse, der har symptomer som tilstoppet eller løbende næse, ondt i halsen og nysen, kan følgende hovedsymptomer genkendes med coronavirus:

  • tør hoste
  • høj feber
  • Stakåndet

Patienter i risikogrupperne kan opleve alvorlige vejrtrækningsproblemer eller endda lungebetændelse. Coronaviruset har også nogle sidesymptomer, såsom:

  • generel svaghed
  • Tab af smag
  • Hovedpine og smerter i lemmerne
  • diarré

Medierne rapporterer, at sygdommen hos nogle patienter i Kina startede med diarré og maveproblemer. Nedenfor er tre infografik, der kan sammenligne symptomer på influenza, forkølelse og Covid-19 og give dig en endnu bedre idé. Mistænkt for at have en coronavirus -infektion er mennesker, der har tæt kontakt med inficerede mennesker eller som for nylig har rejst til et risikoområde – herunder lande som Kina, Italien, Spanien, Iran osv., Hvor der allerede er mange syge mennesker.

Sammenligning af coronavirus -symptomer

Coronavirus symptomer og behandling

Coronavirussymptomer forskel på forkølelse

Coronavirus symptomer tager handling

Covid 19, influenza og forkølelse

Hvad er dødeligheden?

Covid 19 smitte infografik

Coronavirus symptomer ved at lave en laboratorietest

Dødeligheden varierer meget fra land til land. Det er højest – mellem 0,8 og 14,8 procent – blandt personer fra risikogruppen – seniorer og mennesker med kroniske sygdomme som diabetes, hjerte -kar -problemer osv. Hidtil har der ikke været dødsfald hos børn op til 9 år.

Behandling af coronavirus

Testcenter for coronavirus symptomer

Patienter tager Covid -19 prøver

Coronavirus symptomer iført beskyttelsesmasker

Behandling Covid 19 hospital

Det er faktisk ikke altid let at skelne mellem coronavirus og influenza. Kun en laboratorietest kan give dig fuldstændig sikkerhed. Indtil videre er der desværre hverken en vaccination eller et specifikt lægemiddel mod Covid-19. Imidlertid behandles de syge med moderat succes med antivirale lægemidler mod SARS eller MERS (forgængerne til Covid-19, der tilhører samme familie), lægemidler til behandling af lungefibrose og immunmodulatorer mod betændelse.

Forebyggelse af infektion

generel hygiejnehylde Covid 19

vask dine hænder med sæbe

Brug engangshandsker

Beskyttelsesmaske iført næse mund

Coronavirus symptomer vigtige beskyttelsesregler

social afstand arbejder hjemmefra

Vask hænder regelmæssigt med sæbe

For at forhindre infektion skal du strengt følge myndighedernes sikkerhedsforanstaltninger og forskrifter. Stå hjemme så meget som muligt, og hold den nødvendige sociale afstand på mindst 2 meter. Det anbefales at bruge handsker og en ansigtsmaske, når du er udenfor. Det høje hygiejne og hyppige håndvask kan beskytte dig og din familie mod virussen. Du kan finde nogle nyttige tips til coronavirus immunsystem her.