украса

Дизайн на стени и тавани с панели

таван дизайн панели истинско дърво майстор

Намерете висококачествени панели за вашия дом

Има различни опции за придаване на вашите четири стени индивидуален стил. Дълго време плочките, тапетите и боите за стени бяха особено търсени, за да внесат цвят в стаята. Панелите обаче в момента отново се радват на по -голяма популярност. Те са идеални, ако искате да придадете на една стая изцяло нов дизайн, за да внесете глътка свеж въздух в собствения си дом.

Съвременните панели придават както на стените на стаята, така и на тавана напълно нов облик.

Практически предимства на панелите

Факт е: На първо място, панелите естествено имат оптични предимства. Те променят цялостното впечатление от една стая и осигуряват глътка свеж въздух. Не трябва обаче да се забравят и практическите предимства:

  • Те карат класическият „кабелен безпорядък“ да изчезне
  • Дупки или драскотини по тавана могат да бъдат скрити
  • Неравностите или петна по тавана също могат лесно да бъдат скрити под панел на тавана
  • Те са идеални за домакинства с деца или животни, тъй като панелите са много лесни за грижа
  • Панелите с влажна стая са идеални за бани и кухни за скриване на стари плочки
  • Те осигуряват по -добра звукоизолация, особено при тънки преградни стени
  • В същото време те създават по -добра топлоизолация

Следователно не само си струва да оборудвате дома си с панели по визуални причини.

таван дизайн панели таван полагане

Безброй възможности за дизайн

Възможностите за дизайн, които възникват при стенни и таванни панели, са почти безкрайни. Дървените повърхности са изработени от бук, орех или дъб и създават особено топла и приятелска атмосфера. Като алтернатива, таванните панели с бял декор могат да внесат повече яркост в стаята и затова са особено подходящи за малки стаи, защото правят стаята да изглежда по -голяма.

Съзнателно въздействие върху пространствения ефект

От a атрактивен дизайн на стени и тавани с панели MEISTER можете също да повлияете на цялостния ефект на стаята. По -специално подреждането на ставите играе важна роля. Ако използвате хоризонтални фуги, вие гарантирате, че стаята изглежда по -широка. Вертикалните фуги в стенните панели, от друга страна, правят стаята да изглежда по -висока и по -ефирна. Освен това са възможни и диагонални фуги. Те винаги трябва да се използват, когато искате повече динамика вместо скука в четирите си стени.

Модерен интериорен дизайн със стенни панели

Преди няколко десетилетия стаите бяха почти изцяло облицовани с дървена ламперия. В днешно време това вече не е норма, защото с такъв дизайн стаите изглеждат твърде тъмни. Следователно съвременните стенни панели се използват много по -пестеливо и често служат само за визуално подчертаване на много специфична площ от помещението или за отделянето му от друг участък. на Полагане на стенни панели се оказва безпроблемно.

таван дизайн панели дъб дърво стена дизайн

Таванните панели отново са на мода

Стенните панели не само са по -търсени от всякога, но и панели за тавана. Те бяха изключително популярни през 80 -те години на миналия век и затова могат да бъдат намерени в почти всяко домакинство. Известно време таванните панели бяха всичко друго, но не и популярни, защото хората просто бяха уморени да се виждат. Следователно те са премахнати от повечето домове.

Както при всичко в живота, таванните панели ще се върнат в един момент. Причината, поради която панелите отново са в голямо търсене, е преди всичко високата гъвкавост на дървената облицовка. Таванните панели са лесни за полагане и след това може да бъде пребоядисан във всеки цвят. Това позволява цялостното впечатление от една стая да се промени за нула време. В момента има различни материали за избор, като всички те са много лесни за грижа.

Различни видове панели

Преди да купите панели за вашия дом, трябва да знаете, че има различни видове. Всеки тип панел има своите предимства и недостатъци. По принцип човек прави разлика:

  • Панели от истинско дърво
  • Декоративни панели
  • Системни панели

От индивидуалните изисквания зависи изцяло кой вид е най -подходящ за конкретния случай.

таван дизайн панели влажна стая трайна

Панели от истинско дърво – идеални за винтидж или селски стил

Панелите от истинско дърво са идеални за хора, които искат да обзаведат дома си в естествен стил. Те са изработени от истинско дърво като бреза, клен, дъб, орех, бор, череша или бук. Повърхността все още има естествено дървесно зърно, което автоматично създава по -топла и приятна атмосфера.

Декоративни панели – за индивидуален и модерен дизайн на помещения

Съвременните декоративни панели са алтернатива. Изборът на цветове и шарки за повърхността тук е значително по -голям, отколкото при панелите от истинско дърво. Предлагат се и във вид на дърво, но също така и в много различни обикновени цветове, каменни шарки или изтрита оптика, например. С този тип облицовки от дърво са възможни още по -индивидуални дизайни на стаи.

Системни панели – атрактивни и практични едновременно

Накрая са системните панели. Характеризират се с факта, че освен атрактивния си външен вид, те имат и специална функция. Те служат за повишаване на комфорта на живот. Предлагат се например панели, между които могат да се прикрепят алуминиеви релси за лесно закрепване на аксесоари като куки или рафтове. Алуминиеви релси с ток са възможни и за инсталиране на персонализирани системи за осветление в помещението.

    тавански дизайнерски панели с високо качество

Източник на изображението: www.meister.com и www.hausjournal.net