украса

12 находки от антикварния магазин, които трябва да купите сега и да поставите по -късно

Находки от антикварния магазин bett bettbank диван Находки от антикварния магазин

Често ме питаха къде мога да намеря аксесоарите за моите проекти. В повечето случаи отговарям на такива въпроси с „в антикварния магазин“. Търсенето на антики е любимият ми ловен спорт.

Често в антикварни магазини може да се намерят уникални аксесоари на разумна цена.

Но понякога трябва да вървите много напред и назад, за да направите това.

Добре е да знаете какво точно търсите и дали парчето е наистина ретро или съвременно. Но има списък с „купи сега, попитай по -късно“ определени артикули, които винаги купувам, без да знам къде да ги сложа.

Това не звучи като разумен подход, но знаете колко пъти съм пропускал нещо интересно и за 10 минути го нямаше. И така, ето моят списък „купете го сега“ за ентусиаста на антиквариата.

Платове Suzani. Това е нещо, най -вече от Узбекистан или страните от Централна Азия. Харесвам материала, защото е толкова универсален. Тук той виси зад леглото. Тъканите Suzani могат да покриват и дивани, да се използват за тапицерия, а също и за калъфки за възглавници. Кръговите шарки са боядисани в светли цветове. Формите на пръстена символизират слънцето и луната, цветя, лози, а понякога и животни също са често срещани. Платовете сузани често се използват като сватбени услуги.

Лъвовете Guardian са привлекателни аксесоари за много стилове на стаите

Находки от статуя на антикварен магазин в синьо

Лъвове пазители. Винаги купувам чифт Guardian Lions, когато се срещна. Обикновено в светли цветове, понякога нови, а понякога стари, лъвовете пазители са привличащи вниманието аксесоари за много стилове на стаите.

Скулптури без глава

Находки от статуята на антикварния магазин

Скулптури без глава. Тези скулптури са автентични и класически и добавят слой култура и деликатност в стаята. Творбите се оценяват според възрастта им. Колкото по -стара е работата, толкова по -скъпа е тя. Те също трябва да съответстват на начина, по който е прикрепена работата.

Слоновете носят късмет

Находки от масичката за лампи с антични магазини

Слонове. Тези животни имат спокоен маниер. Скулптурите също имат тази харизма. Смята се също, че слоновете, намерили тяло нагоре, носят късмет.

Китайски порцелан

Находки от статуя на настолна лампа в антикварен магазин

Китайски порцелан. Могат да се намерят стари и съвременни версии на порцелановите парчета от Дехуа, Китай. Старите версии може да са от 1600 -те и са много скъпи. Най -често срещаните са статуите за маси с китайски иероглифи и животни.

Аксесоари с перки от дикобраз. Аксесоарите с шипове могат да бъдат винтидж или реплики. Старите парчета като малки кутии или рамки са много скъпи. Винтидж парчетата идват от индианците, които са събрали естествено оголените бодли. Индианците практикували сложни видове тъкани. Съвременните реплики като това огледало са поразителни с черната и кремаво -бяла палитра.

Африкански стол

Находки от антикварния магазин средиземноморска всекидневна камина бял диван

Африкански стол. Такива табуретки, наричани още ашанти или кралски табуретки, са доста често срещани. Тяхната органична форма и детайли от дърворезба изглеждат чудесно до дивани и фотьойли в модерни и традиционни пространства.

Керамика от средата на века

Находки от антикварен магазин, хол с рисунка на диван

Керамика от средата на века. Съставянето на групи от цветна керамика винаги е добра сделка. Предпочитам парчетата от 50 -те и 60 -те години в различни размери. Отделните парчета могат да стоят като вази или статуи, а групите са идеални за странични маси и камини.

Винтидж рекламни знаци. Винтидж знаците – по -големи или по -малки – могат да бъдат поставени в стаята за еклектично усещане, което прави стаята мрачна и носталгична. Големите могат да бъдат в ъгъла, а малките да се инсталират навсякъде. Опитайте комбинация между по -малки знаци и колаж от картини на стена или над леглото.

Винтидж радиостанциите са лесни за намиране

Находки от леглото на антикварния магазин

Винтидж радиостанции. Винтидж радиостанциите са лесни за намиране. Особено интересни за мен са радиостанциите от 50 -те години в интересни цветове, те стоят добре на съседни маси, камини и масички за кафе. Ако и те работят, това е бонус.

Старинен куфар за пътуване

Находки от антикварния магазин червен диван кожен полилей

Старинен куфар за пътуване. Куфарите са най -добре поставени в групи, но те също са забавни индивидуално. Използвам ги като странична масичка, масичка за кафе или просто като модерна скулптура. Винаги проверявам състоянието му, но признаците на износване са добри – нанася патина.

Винтидж глобусите са чудесни като самостоятелни парчета или аксесоари на масата

Находки от антикварния магазин хол дървен диван

Винтидж глобуси. Други по-леки находки от антикварния магазин, реколтата глобуси са чудесни като самостоятелни парчета или аксесоари на масата. Предпочитам много старите с неутрални цветове, но цветният училищен стил също е забавен, особено в къщи с деца.

Тъкър & Marks, AM Dolce Vita, Cecilie Starin Design Inc., Charmean Neithart Interiors, LLC., Laura Martin Bovard, iLA designs – The Fine Art of Classic Fresco, Shirley Meisels, Kailey J. Flynn Photography, Richard Bubnowski Design LLC, Custom Home Group , Дон Зибел