Trends, wellness og spa

At lære at tage en sauna ordentligt – 10 tips til begyndere

3 afslappede gæster i en lille sauna

At tage en sauna bliver mere og mere populært. Men især hvis du stadig er nybegynder inden for kontrolleret sved, begår du ofte fejl, der forringer optimal afslapning. Vi ser nærmere på nogle vigtige punkter, som du bør overveje, når du tager en sauna. Sådan bliver den næste sauna -session en succes.

Tip 1: Udstyr og tilbehør

3 afslappede gæster i en lille sauna

Korrekte saunaer skal læres og kan også gøres i et fællesskab. Fotokredit: nd3000 – 419135143 / Shutterstock.com

Hvis du vil opnå et optimalt resultat, når du tager en sauna og slapper af bagefter, skal du være opmærksom på det rigtige tilbehør. Med de følgende bullet-point-tips har du mulighed for at forberede dit næste besøg i saunaen bedst muligt.

Disse redskaber bør ikke mangle, når du tager en sauna:

  • en flaske vand (for at slukke din tørst efter sved)
  • et par varme sokker (så du kan gøre dig rigtig hyggelig, mens du slapper af)
  • to store saunahåndklæder (skal placeres under saunaen)
  • muligvis også en hyggelig badekåbe (så du virkelig kan slappe af)
  • muligvis en lille pude (til at lægge under, når du slapper af hovedet på en liggestol)
  • skridsikker Klipklapper (til hygiejne og beskyttelse mod Fodsvamp)
  • Sæbe, brusebad og shampoo (til kropspleje før og efter)

Tip 2: Søg kun efter et sted, efter du er kommet ind i saunaen

En fejl begået af begyndere når Sauna Det, der ofte begås, er, at du åbner saunadøren og kigger lidt efter et passende sted. En stor del af varmen i saunaen går tabt. Andre gæster klager så ofte over den kolde luft, der strømmer ind. Af denne grund bør du internalisere reglen om, at du først går helt ind i saunaen og først derefter ser dig intensivt omkring efter et passende sted. Sauna døre i øvrigt altid åben til ydersiden af ​​sikkerhedsmæssige årsager.

Tip 3, 4 og 5: Flere nyttige tips til sauna begyndere

SAUNA TIP

FORKLARINGER

tage nok tid

For et afslappende besøg i saunaen, bør du planlægge omkring 2 til 3 timer. Måltiderne skal være mindst 2 timer siden.

som nybegynder besøge saunaen om morgenen

Sauna -begyndere, der ikke er vant til den intense varme og varme, bør hellere gå i saunaen i løbet af dagen. På denne måde kan organismen reagere passende på stresset og modstå saunaen.

vælg en lavere sæderække

Begyndere bør først tage plads på de nederste sæder i en medium varm sauna. På denne måde kan kroppen langsomt vænne sig til varmebelastningen.

Tip 6: Tag hensyn til dine naboer

Når du er i saunaen med en partner, er der ofte mange ting at tale om. Du skal dog bemærke, at du ikke er alene i saunaen. Hold lydstyrken lav, når du kommunikerer med hinanden (du skal endda hviske hvis det er nødvendigt)

Tip 7: Vær forsigtig med saunainfusioner

Vær under alle omstændigheder opmærksom på den ekstra varmeirritation, der skyldes infusioner. Ikke alle sauna -besøgende kan tåle den samme varme. Mængden af ​​vand, du putter på de varme sten, skal svare til saunaens størrelse. Du bør overholde reglen “20-30 gram vand pr. Kubikmeter volumen”.

Tip 8: Den rigtige måde at køle ned efter sved

Efter sved i saunaen skal du først køle af i den friske luft. Derudover kan du benytte lejligheden til at køle af i et koldt springbassin eller med et koldt brusebad. Det er vigtigt, at du smutter i din badekåbe eller tager et tørt håndklæde på umiddelbart efter afkøling. Så kan afslapningsfasen begynde.

Tip 9: Brug en peeling efter saunaen

Ved at svede i den varme sauna eller i en biosauna forberedes huden optimalt til en efterfølgende skrælning. Den afslappende skrælning kan f.eks. B. blandes fra salt, olier eller mælk.

Tip 10: Tag kun en sauna efter træning med normal stress

Mange sauna begyndere begår den fejl at først træne meget hårdt og derefter komme ind i saunaen. Ofte kan kroppen ikke klare denne dobbelte byrde. Så træn kun moderat inden den næste sauna -session!

Fotokredit: nd3000 – 419135143 / Shutterstock.