трапезария

Купуване или продажба на използвана оборудвана кухня: Какво трябва да имате предвид?

Наскоро сте се преместили или планирате да се преместите в нов апартамент. Не можете или не искате да вземете всички мебели и предмети със себе си от стария си апартамент. Това е особено вярно, когато става въпрос за оборудвана кухня. Това е специално създадено специално за конкретното пространство в стария апартамент и сега имате много по -голяма кухня, която трябва да бъде ново обзаведена…. Какво да правя?

Умно решение в този случай би било да продадете употребяваната си оборудвана кухня на следващия наемател. Това е добре. Подробностите и условията могат най -добре и най -сигурно да бъдат регулирани от договор за продажба, който трябва да съставите. Тъй като има името на купувача, покупната цена и подробностите за самата кухня. Това звучи ли ви твърде сложно? Изобщо не се притеснявай! Чрез безплатно Формуляр за договор за продажба на кухня, които можете да намерите на www.formulare-gratis.de, например, този въпрос е почти детска игра. На сайта е възможно не само да изтеглите необходимия безплатен шаблон за договор, но и да получите много важна информация по темата.

Купете използвана вградена кухня

И ако искате сами да се насладите на евтина, използвана кухня с високо качество, днес имаме готови за вас няколко полезни идеи и съвети. Въпреки че използваните артикули по принцип са много по -евтини, трябва да внимавате, когато става въпрос за кухни, а най -добре е да помислите и да проверите много аспекти предварително. По този начин предотвратявате възможни капани на разходите и в същото време можете да се възползвате само от закупуването на използвана оборудвана кухня.

красива вградена кухня използвани дървени основни шкафове стенни шкафове

Проверка в кухнята: На какво трябва да обърнете внимание??

Когато купувате употребявана кухня, за разлика от закупуването на нова кухня, обикновено изобщо не получавате гаранция. Следователно е наложително да се измерва внимателно и възможно най -точно. Уверете се, че обръщате внимание на мястото, където има връзки за вода и електричество, защото там по -късно ще бъдат разположени печката, мивката и евентуално съдомиялната машина.

Внимание! Никога не купувайте вградената кухня на сляпо!

Сега, след като вече сте направили точните размери на кухнята, е време да помислите добре кой тип кухня е подходящ за вас-U-образна, L-образна или по-скоро просто обикновен кухненски бокс. Преди дори да пристъпите към действителната покупка, определено трябва да уредите с продавача необвързваща проверка на използваната оборудвана кухня. Вие не само получавате пълно визуално впечатление за бъдещата си кухня, но можете и сами да проверите всичко.

купете вградени кухненски бели основни единици работен плот орех от тъмно дърво

Драскотини и повреди по кухненските мебели, както и упорити замърсявания могат да бъдат достатъчна причина за намаляване на цената. Проверете ъглите, пукнатините и фугите за петна или тъмни, обезцветени зони. Всички панти на вратите добре ли са или някои вече трябва да бъдат сменени? Работят ли всички електрически устройства правилно? Това са важни въпроси, които определено трябва да си зададете. Само тогава можете да разгледате всичко спокойно.

Важен съвет:

Направете няколко подробни снимки на кухнята сега, за да знаете точно къде принадлежи след разглобяването и възстановяването.

И още един допълнителен съвет:

За да поправите евтино евентуално ще е много практично да поискате от продавача копие от фактурата за покупката по това време. Така че имате и гаранционен иск за кухнята.

Сега остава само да резервирате използваната оборудвана кухня, като предложите депозит (винаги помнете касовата бележка!) И съгласувайте действителната дата на вземане.

Купете употребявани бели кухненски шкафове паркет вградена кухня

Демонтаж и монтаж на използваната оборудвана кухня

Ако е необходимо, ремонтните работи трябва, разбира се, да бъдат изяснени и оценени предварително. Друг важен момент са разходите и усилията, свързани с транспортирането на кухнята. За съжаление не можете да транспортирате кухненските части в собствената си кола, те просто са твърде обемисти за това. Най -добре би било да наемете Sprinter за това. Помислете кои приятели бихте могли да поканите да преместят, разглобяват и сглобяват отново кухнята и ако все пак не могат да дойдат, потърсете професионална услуга за премахване. Тук обаче трябва да очаквате няколкостотин евро.

В допълнение към няколко помощници, най -вероятно ще имате нужда от следните инструменти, когато демонтирате кухнята:

  • Отвертки в различни размери и форми
  • Акумулаторна отвертка
  • нехлъзгащи се ръкавици
  • клещи
  • Химилка
  • Ръчен камион
  • Забележка
  • камера
  • Кутии за винтовете

Малък намек:

Съхранявайте всички винтове и малки части от демонтираната кухня в специални етикетирани кутии, за да улесните сглобяването по -късно.

поръчайте вградена кухня купете бели шкафове подови дъски дърво

Самото строителство може да отнеме добри два дни. В повечето случаи се оказва необходимо, Купете нов плот в местния магазин за хардуер. Във всички кухни тази зона се използва най -много, така че да я замените е напълно добре. Въпреки това трябва да измерите отворите за керамичния плот и мивката много точно предварително и съответно да изрежете работния плот, когато го купувате в магазина за хардуер.

Надяваме се, че сега сте много по -добре подготвени за покупка или продажба на използвана оборудвана кухня и ви желаем много забавление и успех с нея!

 светлосиви кухненски шкафове рафтове енокс печка