Tæpper og måtter

Vedligeholdelse og rengøring af Flokati -tæpper korrekt: nyttige tips

Vedligeholdelse og rengøring af Flokati -tæpper

Ved du hvad et flokati -tæppe er? I 60’erne og 70’erne var disse kælne bløde tæpper særligt moderne. Og i dag oplever de et kæmpe comeback! I dette indlæg vil vi forklare, hvordan man plejer og rengør det luftige tæppe korrekt. Læs vores tips!

Flokati-tæppet som et rigtigt blikfang i rummet

Flokati tæppe hvidt, nuttet blødt

Et Flokati -tæppe ser meget elegant ud og giver altid varme og hygge til rummet. Derudover er disse typer tæpper ikke kun et rigtigt blikfang, men også meget behageligt at gå på – de føles silkebløde! Hvis du har drømt om et krammende blødt tæppe i din stue eller soveværelse i lang tid, kan dette være det rigtige valg for dig!

Flokati-tæpperne kommer traditionelt fra Grækenland, hvor de er håndvævede af uld. Derefter suger du dem i vand, så fibrene fnugger. Herefter vil gulvtæppet ikke længere blive behandlet og beholde sin naturlige hvide farve. Disse typer tæpper ligner de populære Shaggy -tæpper, men der er også vigtige forskelle. For eksempel er et Flokati -tæppe meget lettere at passe end et typisk shaggy tæppe. Derudover har de græske tæpper en luftigere og finere konsistens. Ydermere kan uldtæppet vaskes direkte i vaskemaskinen ved hjælp af et skånsomt program. Du kan finde ud af mere om pleje og rengøring fra vores tips herunder!

Nyttige plejetips

Fjern Flokati tæppefletter

Det traditionelle Flokati -tæppe ser cool ud og føles hyggeligt, men kræver også regelmæssig vedligeholdelse. Med sine lange fibre tiltrækker det naturfarvede tæppe på magisk vis snavs og støv. Derfor skal du rengøre det næsten hver måned. For at den ikke mister sin smukke lyse farve og bliver mat, er der en gylden regel: Træd aldrig på gulvtæppet med dine gadesko! Du bør også regelmæssigt klappe og støvsuge det luftige tæppe. Og hvis den er snavset, er vask også nødvendig. Af denne grund anbefaler vi, at du vælger et flokati -tæppe, der ikke er for stort som dekoration til din stue eller soveværelse!

for at fjerne pletter

Flokati tæppe rent soveværelse

Hvis du ved et uheld snavser gulvtæppet – f.eks. Med rødvin, kaffe osv., Anbefaler vi, at du bruger et specielt rengøringsmiddel til uld. Hvis det er muligt, skal du anvende dette direkte efter pletterne er dannet, og lad rengøringsmidlet virke i et bestemt tidsrum. Følg anvisningerne på emballagen, og fjern derefter forsigtigt præparatet. Ved stædige pletter – for eksempel fra rødvin, er det vigtigt at handle så hurtigt som muligt. Brug et køkkenrulle til at forhindre væsken i at trænge dybt ned i vævet. Du skal duppe let over pletterne og ikke gnide. Brug derefter et specielt rengøringsmiddel til at fjerne resterne.

Vask Flokati -tæppet, og lad det tørre ud

lille tæppe rund dekorativ

Hvis din Flokati  tæppe er lille nok til at du kan vaske den i vaskemaskinen, bruge et uldvaskemiddel og vaskemaskinens skånsomme program. Du må under ingen omstændigheder vaske gulvtæppet over 30 grader! Deaktiver også maskinens centrifugeringscyklus for at undgå at beskadige den. Hvis flokati er for stor, kan du vaske den i hånden i badekarret. Brug lunkent vand og uldvaskemiddel eller babyshampoo. Professionel rengøring er også en mulighed – især hvis tæppet er af god kvalitet.

Ved vask absorberer det luftige tæppe meget vand og bliver virkelig tungt. For at fjerne noget af væsken kan du børste det ud. Hæng den derefter på en robust tøjhest og lad den tørre helt ud. Sørg for, at det våde tæppe drypper kraftigt – vandet kan f.eks. Opsamles i en beholder. Det ideelle sted at tørre er ikke i lejligheden, men på balkonen eller i haven. Vælg et skyggefuldt sted – gulvtæppet behøver ikke at blive udsat for direkte sollys. Da ulden er meget sart, bør du ikke lægge den i tørretumbleren.

Flokati tæppe i stuen

Valg af et tæppe

Køb et tæppe til stuen

Stue komfortabelt opholdsområde

fluffy tæppe i hvidt

Flokati tæppe lavet af hvid uld

Soveværelse blødt tæppe

Flokati tæppe soveværelse med himmelseng

pink flokati tæppe lille

Flokati tæppe iøjnefaldende i rummet

fluffy tæppe grøn

gråt tæppe særligt blødt

Tips til pleje af tæpper til Flokati

Vedligehold det luftige tæppe korrekt

Pleje tips tæppe stue

Flokati tæppe i dyb blå

Flokati tæppe i pigeværelset chic

Vask og rengør Flokati tæppe

luftigt tæppe i cremet hvidt

Flokati tæppe sætter accenter i rummet

Vedligehold og rengør tæppet

fluffy tæppe grå geometrisk mønster

nuttet blødt tæppe med lange fibre

farverigt tæppe fluffy

farverig Flokati tæppestue