Terrasser

Terrasse gelænder – design og materiale

Hvis du leder efter et passende terrasselænder, tager du dig god tid. Et passende design og materiale til rækværket kan helt ændre udseendet fra din terrasse. Med et rækværk, der er koordineret med huset og dets omgivelser, er det let at gøre en kedelig terrasse til et moderne og behageligt siddeområde.

Når du vælger et terrasselænder, skal du altid overveje følgende aspekter: vil du have et lukket eller åbent udseende, er udseendet eller sikkerheden vigtigere for dig? Hvis du vil nyde udsigten fra din gårdhave, ville åbne og brede terrasseræk i glas være det bedste for dig, og hvis sikkerheden er mere bekymrende, skal du vælge betonhåndlister.

Terrasse gelænder – det der betyder noget er, at du vil have et lukket eller åbent look

terrassengelander yndigt altan gelænder design til moderne hjem ideer ved hjælp af træ udvendigt

Hvis du vil skabe en rustik atmosfære, eller der vokser mange træer foran din terrasse, kan du vælge trægelænder. Afhængigt af din placering, klima, sikkerhed og fortrolighed kan du på samme måde vælge et perfekt terrasselænder.

I denne artikel vil vi se på fem grundlæggende typer gelænder: træ, PVC og vinyl, glas, beton og metalrækværk. Når du vælger, skal du være opmærksom på, at gelænderets hovedfunktion er at beskytte mennesker mod at falde ned.

1. Træ terrasse gelænder

terrasse rækværk træ veranda rækværk veranda

Standarden 2 × 2 er den mest almindelige type trælænder, der vælges. Og det er der bestemt en god grund til. Trælækværket er en billig mulighed, det er komfortabelt, moderne og har udsigt over terrassen på landet. Men glem ikke, at trælænderet efter et stykke tid skal fornyes eller ændres.

Den største ulempe ved denne type rækværk er den stærke tendens til at skæve. Du kan også finde sammensatte gelænder, der næsten ligner træets udseende, men som ikke deformeres og kræver lidt vedligeholdelse. De er dog meget dyrere.

2. PVC- og vinylterrasser

terrasse gelænder syre med sort

PVC og vinyl gelænder er mere populære alternativer end træ. Valget af farver er begrænset, hvor hvid er den mest almindelige farve. De tilgængelige designs er de samme som trærækværk, men vinylrækværkerne deformeres ikke og kræver ikke ommaling eller forsegling. Disse typer gelændere bør rengøres regelmæssigt for et rent udseende.

3. Terrasse gelænder i glas

terrasse rækværk

Der er intet som et klart glasrækværk, der giver dig mulighed for fuldt ud at nyde udsigten fra din terrasse. Der er mange muligheder, herunder massive glaspaneler eller hærdet glas eller akryl gelænder. Glasrækværk er ret dyre, men de er det bedste valg til boliger, der ligger ved kysten eller ved søen, så du kan nyde den smukke udsigt. Rammen til glasrækværket kan være lavet af aluminium, vinyl eller træ.

4. Beton terrasseræk

terrasse gelænder hugget i sten

Betonrækværk er robuste og relativt billige. De er ideelle til byhuse. Selvom der ikke er så mange designs til rådighed, er disse gelænder vedligeholdelsesfrie og mere holdbare i forhold til dem lavet af træ, glas eller andet metal. Hvis du vil have et stærkt, let vedligeholdende gelænder, hvor udseende ikke er en prioritet for dig, så vælg dette.

5. Aluminium og andre metalrækværk

terrasse gelænder buet gelænder blum sort

Aluminiums rækværk er en anden mulighed, der tilbydes på markedet. Ganske stærkt, let og moderne, aluminium er den perfekte løsning for mange mennesker. Disse typer gelændere findes i en lang række farver og stilarter, og du kan finde den nøjagtige type, der passer perfekt til dit terrassedesign relativt hurtigt.

terrasse rækværk

Du skal også huske på, at du kan lave brugerdefinerede gelænder af næsten enhver form for materiale eller en kombination af dem. Rustfrit stål ville være et andet godt valg til et rækværk, men andre metalrækværk som jern og messing er også tilgængelige. Du kan også bruge en dekorativ ledning eller metalstang mellem stolperne til at skabe et smukt DIY gelænder.

terrasse rækværk

I sidste ende skal det gelænder, du vælger, først og fremmest være tiltrækkende for dig og tilpasse sig dine specifikke behov.

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse rækværk original sherry

terrasse gelænder træ

terrasse gelænder træ veranda gelænder

terrasse gelændere trædæk gelænder

terrasse gelænder træ dæk gelænder ideer

terrasse rækværk trædæk baluster design arkitektur

terrasse gelænder hvid vinyl dæk gelænder

terrasse gelænder vinyl gelænder installeret

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse gelænder trædæk

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrassengelander-smukkeste-træ-veranda-rækværk

terrasse rækværk metal rækværk

terrasse rækværk lowes dæk gelænder

terrasse rækværk

terrasse gelænder jern dæk gelænder systemer

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse gelænder høj opløsning pvc

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse gelænder glas gelænder på sø

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse gelænder deckview

terrasse rækværk

terrasse rækværk

terrasse rækværk træ veranda

rækkehus

terrasse rækværk

terrasse rækværk