Татуировки

Готини идеи за татуировки: келтски символи и техните значения

стилизирани келтски символи трискеле татуировка

От известно време татуировките се превърнаха в огромна тенденция – както сред младите хора, така и сред възрастните. Разбира се, това не е случайно – „произведенията“ на бодиарта не само изглеждат готини и стилни, но и имат лично значение за човека, който ги носи. Татуировките са начин да покажем нашата индивидуалност и това влияе върху избора на мотиви. Символите от чужди култури са много популярни, защото изглеждат романтични и мистериозни. В тази публикация ще ви запознаем с някои келтски символи и техните значения, които можете да използвате, за да черпите вдъхновение за татуировка. Разгледайте нашите идеи и се оставете да се вдъхновите!

Загадъчната келтска култура

келтски символи трискеле мотив за татуировка

Келтските символи и възли имат особено мистичен и мистериозен ефект, поради което са особено популярни като мотиви за татуировки. Древните келти всъщност са имали силно развита култура, фокусирана върху устната традиция. В резултат на това имаме малко доказателства за сложната структура на техните общества, но някои символи са оцелели с течение на времето. Това беше възможно най -вече благодарение на келтските произведения на изкуството и бижута, които достигнаха до нас. Те са украсени с красиви символи, които предоставят информация за живота на мистериозните келти.

Тези племена са живели в Централна Европа и са се занимавали основно с товарна икономика. Те са построили много градове и са търгували с гърците и римляните. Научаваме основно за тяхната култура от археологически разкопки, където се намират материални артефакти. Но келтските символи изглеждат красиви и имат дълбоки значения, затова ви запознаваме с някои от тях по -долу.

Келтски символи – възелът на вечната любов

келтски символи

В келтската култура балансът играе особено важна роля – това е така нареченият „възел на вечната любов“, който се състои от пет кръга. Четирите външни кръга означават елементите на природата – вода, въздух, огън и земя, а петият е балансиран. В този вътрешен кръг всъщност стои човекът, който има хармонични отношения с природата. Като мотив за татуировка, възелът на вечната любов символизира баланс, вътрешен мир и хармонична връзка с партньора. Ако сте срещнали голямата си любов, можете дори да си направите партньорски татуировки със символа.

Келтски символи – спиралата

Колие спирално елегантно

Следващият символ е спиралата – това означава движение и личностно развитие. Всъщност спиралата означава и самия живот, ако това се тълкува като вечна промяна. Началото на спиралата – в средата означава раждане или ново начало. А самата спирала се възприема от келтите като начин на живот. Като мотив за татуировка, спиралата е подходяща за хора, които са на път за самооткриване.

Значението на двойната спирала

Китка за татуировка с двойна спирала

Двойната спирала също е често срещан символ в келтската митология. Той обозначава връзката и прехода между противоположностите – добро и лошо, ден и нощ, живот и смърт, наляво и надясно. Те се движат постоянно и се ограничават. Този процес на промяна носи надежда на хората – след всяка буря следва слънце. Неслучайно двойната спирала е символът на келтската богиня на сезоните – Епона. Като мотив за татуировка, той е подходящ за хора, които току -що са завършили фаза в живота си и започват нова.

Символът “Awen”

келтски символи awen татуировка

Символът “Awen” е стилизирано изображение на огъня – като три пламъка. Дясната означава мъжката енергия, лявата – женската и двете се обединяват в третия пламък в средата. Като татуировка, Awen е подходяща за хора, които търсят баланс и все още не са намерили голямата си любов.

Струя

келтски символи трискелион

Друг важен мотив от клетическата митология е знакът “Трискеле„Или келтско слънчево колело. Състои се от три симетрично разположени спирали и символизира троицата на боговете в келтската култура. Друго значение на символа е свързано с трите измерения на времето – минало, настояще и бъдеще. Като татуировка, тя означава да се наслаждавате на момента – всъщност това е всичко, което имаме.

За още страхотни келтски символи вижте снимките по -долу!

Triquetra татуировка врата жена

Triskele татуировка оригинален вид

Triskele татуировка предмишницата

Келтски символи, означаващи Трикетра

Келтски символи като мотив за татуировка

Татуировка Трискелион

Значение на татуировка спирала

Татуировка спирално стъпало

Значение на трискелион

Колие трискелион модерно

татуировка келтски кръст

Келтски символи 3D татуировка кръст

стилни татуировки китки

келтски символи татуировка врата

Стилизирано рамо с трискеле

келтски символи дърво на живота

келтски символи трикетра

татуировки на келтски възел

келтските символи комбинират татуировка

келтски символи кръст огърлица

келтски символи дърво на веригата на живота

келтски символи възел огърлица

келтски символи татуировки дърво на живота възел

келтски символи трискеле

келтски символи огърлица сърце възел

Келтски символи Авен

келтски символи двойна спирала

Татуировка Awen гърди

келтски символи татуировка awen ръка