Татуировки

Будистка татуировка: готини дизайни с духовен смисъл

Будизъм татуировка Хамса ръка

Татуировките не само впечатляват с модерен и красив вид. Те също са начин да покажете собствената си индивидуалност и да разкриете много за характера и личността на човека, който ги носи. Ако харесвате татуировките с дълбок, духовен смисъл, сте попаднали на правилното място! В този пост ще научите повече за него и ще намерите идеи за татуировка на будизма. По -долу ви представяме най -известните будистки символи, които са идеални като мотив за татуировка. Прочетете статията и се оставете да се вдъхновите!

Будистка татуировка – древни символи с духовен смисъл

Будистки татуировки

Татуировка на рамото Буда

Татуировка предмишница Буда

Татуировка на Буда

Будистко татуировка Дхарма колело

Будистка татуировка с духовен смисъл

Будизъм татуировка звезда aum знак

Будизмът като религиозно движение възниква в Индия между 4 -ти и 6 -ти век пр.н.е. Неговият основател – принц Сидхарта Гаутама разпространява идеите си за живота като постоянно страдание, постигащо нирвана и облекчение. Той илюстрира своето учение със символи, които носят силен смисъл, с който те засягат много хора и днес. По -долу описваме някои от най -известните будистки символи, които са просто идеални за татуировка и представляват защита, щастие и духовно.

Будизъм татуировка – ръката хамса

Татуировки хамса ръка с око

Татуировка ръка духовен смисъл

Предмишница hamsa ръчно стилен външен вид

Хамса ръка синьо око

Хамса ръка много деликатна елегантна

Хамса ръчно цветна

Нека започнем с ръката хамса. Този символ всъщност е не само често срещан в будизма, но и в много други религии и култури. Например в исляма се нарича „ръката на Фатима“ – дъщерята на Мохамед, а в юдаизма това е „ръката на Мириам“ – сестрата на Мойсей. В будизма ръката с пет пръста символизира петте от чакрите сибен (можете да научите повече за това по -долу). Особеното при него е, че е показано с отворена длан и два палца. Ръката като символ предпазва от вреда и опасност и често се използва в комбинация със зло око. И за да ви донесе късмет ръката, всички пръсти трябва да сочат надолу.

Седемте чакри

Будизъм татуировка седем чакри

духовни татуировки седемте чакри

Седемте чакри са енергийни центрове в тялото. Думата „чакра“ всъщност означава „колело“ на санскрит. Чакрата се върти точно като колело – когато скоростта е висока, чарка е отворена, а когато колелото се върти бавно или изобщо чакрата е затворена. За да се чувствате здрави и щастливи, всички чакри трябва да работят хармонично. Ето защо татуировка със седемте чакри се счита за символ на благополучие.

Свещеният символ на Ом

Значение на татуировка Аум

Аум знак рамо

Om татуировка фина китка

Будизъм татуировка символи

Будизъм Аум знак

Аум знак стилизиран

Свещеният символ Ом, който обозначава всички състояния на човешкото съзнание, а също и вибрациите на Вселената, е много известен. Често се пее в началото на час по йога или медитация. В будизма се смята, че всичко във Вселената е започнало с вибрация. Това стана звук и този звук е точно “Ом”. Символът изглежда почти като числото 30, затова често се свързва с трите индуски богове – Брахма, Шива и Вишну, или с трите нива на реалността – земята, небето и подземния свят.

Татуировка Unalome

Будистка татуировка Unalome много елегантна

Татуировка на будизма Unalome

Символът Unalome изглежда супер елегантен и дискретен. Той всъщност е индуски и представлява пътя към облекчението.Това започва със спирала, в средата е красиво цвете и в края – права линия. Unalome също така представя как може да се създаде хармония от шасито. Unalome като татуировка често се комбинира с лотосовото цвете като мотив. Лотосът означава чистота, съвършенство, лоялност, невинност. Такава татуировка впечатлява с деликатния си вид и е просто идеална за жени.

Оръжието на Шива

Будизмът символизира бог Шива

Татуировки Шива оръжие Тришула

Не по -малко интересно като татуировка мотив е оръжието на бог Шива – “Тришула”. Шива всъщност е един от трите основни богове в индуизма. Шива е чисто съзнание, от чиято енергия е създаден светът. Но той също е бог на промяната и трансформацията и ново начало. С оръжието си Шива унищожава физическия и духовен свят, света на предците. Върховете на тризъбеца отново са свързани с трите богове – Брам като създател, Шива като разрушител и Вишну като поддържащ. Можете да научите повече за будистките символи и тяхното значение тук. А по -долу са още страхотни дизайнерски идеи за татуировка на будизма.

мотив за татуировка Шри Янтра

Татуировка впечатляващ гръден мъж

Будистки мотив за татуировка Шри Янтра

Татуировка на будизма Шри Янтра

Татуировки стилно духовни

Татуировка будистки слон

Момиче за татуировка с цветя лотос

Духовна татуировка на рамото

Татуировка на лотосово цвете

Бутистки татуировъчен мотив на лотос

Будистки символи обратно

Будизъм татуировка човек обратно

Будизъм татуировка ръка жена

Татуировка будистки мотиви