съветник

Важна информация и съвети за успешна продажба на апартамент

Вече сте решени да продадете апартамента си, но нямате опит в тази област. Откъде въобще започвате? За какво трябва да се погрижа? Трябва ли да наемете агент за недвижими имоти? Въпрос след въпрос. Едно е сигурно: успешната продажба на апартамент не е толкова прост въпрос. За да ви дадем първа представа за това и да осигурим малко повече яснота, обобщихме някои важни информации и съвети по -долу.

съвети функции за продажба на жилища

Най -важните стъпки при продажбата на апартамент

Добрата подготовка е от съществено значение при продажбата на имот. Това е едно от основните изисквания за успеха на целия процес на продажби и за задоволителен резултат. Затова трябва да се информирате предварително и да отделите необходимото време. Между другото, това се отнася и за всяка следваща стъпка, която ви приближава все по -близо до официалното предаване на ключовете. Ето кратък преглед:

Задайте продажна цена

За да определите офертна цена за вашия апартамент в съответствие с пазара, най -добре е първо да определите реалната му стойност. Това се основава на текущата ситуация на пазара на недвижими имоти, както и на ситуацията с търсенето и предлагането във вашия регион. Разбира се, важни аспекти като местоположението на апартамента, размера на имота, състоянието и т.н. също играят също толкова важна роля при определянето на цената. В най -добрия случай стойността на апартамента ще бъде определена от опитен експерт / агент по недвижими имоти. Това може да бъде ваше като част от професионалист Съвети за всичко, свързано с продажбата на вашия апартамент дайте допълнителни адекватни съвети и относно най -добрата продажна цена.

Създайте конспект

Представянето на вашия дом е първото нещо, което потенциалните купувачи ще забележат. Затова трябва да ги създадете много точно. Действителният резюме трябва да бъде пълен и смислен. Това включва информация като местоположението на имота, броя на стаите, жилищната площ в m², годината на строителството и покупната цена. Поставете голям акцент върху висококачествени снимки и видеоклипове. Защото това са сред най -важните аспекти, които привличат вниманието на потенциалните купувачи.

направете снимки на продажбите на жилища

Осигурете оптимален маркетинг

Осигурете голям обхват и оптимална видимост на вашата домашна презентация. Не просто ги рекламирайте във всекидневника, но и ги поставяйте на добре посещавани портали за недвижими имоти и в социалните медии. Не подценявайте доброто старо слово и попитайте съседите и колегите си едновременно.

Доставка на документи

Продажбата на апартамент за съжаление е свързана с много бюрокрация. Следователно трябва да кандидатствате за всички необходими документи преди фазата на преговорите и да ги предоставите на ранен етап. Това ще ви спести много време и нерви по -късно, защото за повечето от тях трябва да се кандидатства в различни офиси. В допълнение, вие сте оптимално въоръжени по този начин по време на гледане на срещи с потенциални купувачи и можете да изглеждате много по -уверени и отворени. Най -важните документи, от които се нуждаете, когато продавате апартамента си, са: актуален извлечение от поземления регистър, както и етажен план, енергиен сертификат и декларация за разделяне.

Преглед на срещи и преговори

Планирайте добре срещите с потенциални купувачи и си позволете достатъчно време за всеки от тях. Бъдете приятелски настроени и подчертайте специалните предимства на вашия апартамент. Уверете се, че не криете недостатъците и се опитайте да бъдете максимално обективни, въпреки че може да бъде изключително трудно. Преди всяка среща за гледане се уверете, че имотът е идеално чист и подреден.

съвети и информация за продажба на апартаменти

Правна обработка – договор за покупка

Купувачите и продавачите най -накрая се намериха. Време е да подпишете договора за продажба. За тази цел се уговаря среща с нотариуса. Той вече е издал договора за покупка и след подробната лекция пред двете страни документът е подписан, нотариално заверен и вписан в поземления регистър. Препоръчително е да получите експертна помощ, преди да подпишете договора за покупка, за да извършите по -подробно проучване на всички условия на правната рамка.

Предаване на ключове

След успешното сключване на договора за покупка остава само символичното предаване на ключовете на новия собственик. Освен ключовете се предават и енергийният сертификат, етажните планове и застрахователните документи. Затова е по -добре да се изготви обективен протокол за предаване, за да се изключат евентуални по -късни недоразумения.

Управлявайте професионално продажбите на апартаменти

Какви са предимствата на ангажирането на брокер?

Ако нямате време и най -важното – опит в продажбите на жилища, най -добрият вариант е да се обърнете към добър агент по недвижими имоти. Това означава, че можете да разчитате на професионално боравене с всички отделни стъпки в процеса на продажба. Спестявате не само ценно време, но преди всичко нерви. Защото брокерът не само ще се погрижи за перфектния резюме на вашия апартамент, но и за оптималния маркетинг, разглеждане на срещи и преговори със заинтересовани страни. Хубавото е, че той или тя няма емоционална връзка с имота и може да преговаря по много фактически начин. В допълнение, брокер проверява кредитоспособността на купувача много професионално и без никакви задръжки и участва активно в съставянето и прегледа на договора за покупка. Дори предаването на ключовете може да се извърши само от брокера, ако желаете.

продажба на апартаменти с предимства на брокерите

Независимо дали продавате апартамента си самостоятелно или с помощта на експертен брокер, в крайна сметка е ваше индивидуално решение. Във всички случаи трябва да се подготвите добре за тази трудна и важна задача и да действате отговорно и внимателно на всяка отделна стъпка. Желаем ви успешна продажба на апартамент!

съвети за продажба на апартаменти