съветник

Увеличете стойността на вашия автомобил с правилната грижа за автомобила

Ако купувате кола и искате да я използвате известно време, може би трябва да запомните и да се грижите добре за нея, че тя е в добро състояние за евентуална препродажба и че тогава може да се постигне най -добрата възможна продажна цена. Защото не само възрастта и марката са решаващи, когато става въпрос за препродажба, но състоянието на колата в никакъв случай не трябва да се презира и допринася значително за успешна продажба.

Тъй като превозното средство обикновено е постоянно изложено на външни влияния, с течение на времето може да бъде увредено зрение. Например, отпадъците през зимата, падащите скали, градушки, бордюри или дори автомивката могат да оставят отрицателни следи. Интериорът също понякога трябва да издържа много. Когато деца или домашни любимци принадлежат към семейството като едно или дори няколко кучета, може да се очаква повече мръсотия и щети във вътрешността. Така че има смисъл да продължавате да инвестирате известно време и пари в грижата за автомобила за добро запазване на стойността. Защото в един момент ще дойде ден, когато искате да получите съответна продажна цена за добре обгрижваното превозно средство. Независимо дали става въпрос за частни продажби или за продажби чрез дилър на употребявани автомобили. Всеки, който търси честен и уважаван дилър в района на Берлин, със сигурност е в най -добрите ръце с Autoankauf Berlin, за да може да продаде автомобила си лесно и без усложнения.

Но какво може да се направи сега, за да се поддържа колата в най -добро състояние и след това да може да се продаде отново съответно?

човек измива червена кола грижи за автомобил направено правилно

Правилна грижа в интериора

Изчистете напълно

За да можете да почиствате автомобила правилно и старателно, той трябва да бъде напълно изпразнен. Защото това е единственият начин да стигнете до всички точки задълбочено. Сега мястото за крака, багажника, възглавниците за седалките и подовите постелки могат да бъдат внимателно прахосмукани.

Изберете подходящи препарати за различни материали

За почистване на замърсени повърхности трябва да се използват подходящи почистващи препарати. Подходящи материали трябва да бъдат избрани за кожа, стъклени стъкла, тапицерия и пластмасови повърхности. Със сигурност е препоръчително да ги тествате на незабележими зони, ако е необходимо, за да предотвратите обезцветяване.

Правилната грижа за автомобила ще увеличи продажните цени на автомобила

Премахнете дъвка с прост трик

За съжаление, от време на време може да се случи парче дъвка да падне в колата. Понякога това не се открива толкова бързо. Тогава може да се случи дъвката да се залепи много грозно за тапицерията и пода. За да можете да се отървете от него без следа, можете да ледите дъвка с кубчета лед, студена опаковка или студен спрей. След като стане наистина твърд, лесно може да се разхлаби с нож.

Предотвратете и премахнете лошите миризми

Ако редовно почиствате автомобила си отвътре, можете също така да предотвратите появата на неприятни миризми. Особено що се отнася до продажбите, колата може да отбележи отново, ако чистотата включва и добра миризма. Остатъците от храна, козина за домашни любимци, мухъл или запушени филтри в климатика и филтри в кабината или цветен прашец също могат да допринесат за лоша миризма. И тук само цялостното почистване помага отново и отново. Затова: отстранете остатъците и използвайте автомобила редовно с подходяща ръчна прахосмукачка чрез смучене!

грижа за колата прави правилната прахосмукачка за колата

Ако искате да се отървете от особено лошите миризми, можете да отидете при автоподготовката за специално почистване. Този професионалист също ще може напълно да премахне мухъла със специални средства и почистващо оборудване, например. При последващо третиране с озон молекулите на миризмата също могат да бъдат разделени и да се борят с гъбичките и бактериите.

С така наречените ароматни дървета и стайни спрейове ще прикриете само лошите миризми. Вместо ароматно дърво, прах за пране в купа или пепелник може да се препоръча като по -евтина алтернатива. Цигареният дим е особено лош. Това прониква навсякъде и след това упорито залепва. Или се въздържате от пушене в колата, или трябва да се подлагате на освежител по -често и по -сложно. Всеки, който разлее напитки, трябва да ги натрие или вакуумира възможно най -бързо, така че възможно най -малко влага да проникне в тапицерията и килимите.

Правилна грижа отвън

Боята

Грижата за боята е може би най -важната област тук. Фините драскотини, които засягат само прозрачното покритие, обикновено могат да бъдат просто изгладени. Разбира се, за това трябва да използвате добри и специални ресурси. Но ако имате големи щети върху слоя боя, интелигентният процес на ремонт може да помогне. Повредите по боята се отстраняват избирателно.

Така трябва / трябва

– зоната се почиства старателно – зоната се шлайфа – по -дълбоките драскотини могат да се запълнят с шпатула – околните зони се маскират – зоната се грундира – основен слой се нанася на няколко тънки слоя – основният слой се измива – след това прозрачният слой се нанася и изсъхва напълно – накрая повърхността може да се полира

съвети за грижа за колата трикове човек се грижи за червена кола

Силно замърсеното тяло може да бъде покрито с мокър чаршаф или кърпа за около час преди истинското почистване. Това омекотява замърсяванията и улеснява отстраняването им по -късно, без да се налага да търкате или търкате твърде силно. Боята просто е пощадена.

Гуми и джанти

Налични са специални почистващи препарати (пяна за гуми и полиране на джанти) за гуми и джанти. Те са особено подходящи за чувствителни повърхности. Разбира се, трябва редовно да проверявате гумите и джантите за повреди. Дори незначителни повреди или вдлъбнатини по повърхността на гумата могат да бъдат предизвикват спукване на гумите при по -високи скорости. По същия начин най -малките прорези в джантата могат да се разширят в пукнатини по линията на косата. В най -лошия случай джантата може да се счупи по време на шофиране.

Правилна грижа за жълтите гуми съвети за грижа за автомобила

Заключение:

Всеки, който редовно поддържа и почиства колата си отвътре и отвън и извършва проверка за повреди, ще я поддържа в добро състояние за дълго време и ще гарантира, че превозното средство запазва стойността си в дългосрочен план. Защото, ако един ден искате да си купите нова кола, това може да бъде предимство само ако отново можете да продадете старата си кола за добри пари. Перфектно поддържана кола ще ви улесни.

   правилно измиване на колата правилна грижа за автомобила