съветник

Най -добрият подвижен списък: вече няма да забравите нищо!

Преместването винаги е голямо предизвикателство, което може да се управлява само с добре обмислено планиране и подробен списък с ходове. Тъй като не е необичайно новият дом да е на няколко километра от старото място на пребиваване, което означава, че наваксването на пропуснатото бързо се превръща в отнемащо време и скъпо дело. Но дори да се движите в един и същи град, място или един Преместване в Аугсбург изисква задълбочена подготовка, за да може да завърши хода възможно най -бързо и най -вече да се отпусне. За плавно движение по-долу предоставяме полезен списък с премествания, който съдържа всички необходими точки за движение без стрес.

офис преместване

1. Първият етап от подготовката за преместване

Общото ръководство за добре подготвен ход е да започнете всички подготовки възможно най-рано, защото този процес е лесен за нервите ви и в крайна сметка спестява много пари и време.

Първото нещо, което трябва да направите, е да прекратите своевременно договора за наем и да определите дата за проверка на апартамента. След това може да се определи датата на преместване и, ако е необходимо, да се получат първите оферти от професионални компании за преместване.

Ако не искате да наемете компания за преместване, можете да се преместите и с помощта на приятели, роднини или полезни колеги. Друга възможност за евтини подвижни помощници са студенти, които обикновено са на разположение за резервация чрез определени интернет платформи. Сега е важно да се организира подходящо превозно средство за преместване.

Ако се движите без компания за преместване, подходящи са просторни микробуси или камиони, в зависимост от степента на цялото преместване. Ако нямате собствено превозно средство, обикновено си струва да попитате сред приятели или да наемете движещо се превозно средство. И тук има смисъл да започнете търсенето много рано, за да получите подходящата кола под наем на желаната дата.

Наемете компания за преместване

2. Втората фаза на подготовката за преместване

Във втората фаза на подготовката за преместване се изпраща поръчка за препращане към Swiss Post и съществуващите интернет и телефонни доставчици се променят или пререгистрират, ако е необходимо, същото важи и за доставчиците на вода, газ и електричество. След това заявлението за ваканционни дни трябва да бъде направено по време на преместването.

3. Третата фаза за подготовката за преместване

Сега става въпрос за сортиране на обекти, които вече не са необходими и вече опаковане на използваеми неща в кутии. Ненужните неща са подходящи или за раздаване, за продажба в онлайн платформи или за предаване в центъра за рециклиране. В случай на по -големи количества, наемането на компания за обемисти стоки обикновено си заслужава. За да не изпитате неприятни изненади с местата за паркиране пред къщата в деня на преместването, си струва предварително да кандидатствате за специално разрешение за паркиране и временен знак за забрана на паркирането.

За безопасно опаковане на всички вещи и ценности сега трябва да се набавят достатъчно опаковъчни материали като движещи се кутии и лепяща лента. По -големите мебели трябва да бъдат демонтирани и фиксирани лампи окачени и заменени с обикновени подови лампи или обикновени гнезда с лампи с нажежаема жичка. Ако апартаментът трябва да бъде ремонтиран, подходящи материали трябва да бъдат в списъка за пазаруване.

подвижни съвети

4. Промяна на адрес: уведомете ни за новия адрес

Новият адрес сега ще бъде съобщен на приятели, роднини, колеги, застрахователни компании, работодателя, предишния наемодател, банки, клубове и детски градини или училища.

5. Списък със задачи непосредствено преди напускане на апартамента

Малко преди да се изнесете от апартамента, хладилникът и, ако има такива, други охладителни устройства трябва да бъдат размразени и напълно изпразнени. За да могат да се хранят добре подвижните помощници, трябва да има достатъчно напитки и храна.

6. Задачи по време на преместването

Сега преместването скоро ще бъде извършено и за да не се обърка, е необходимо да почистите предишния апартамент, да предадете ключа на апартамента на наемодателя, да предадете протокол за предаване, да прочетете електромера и след това да докладвате показанията на брояча на доставчика на електроенергия и накрая табелата с имена на пощенската кутия и звънеца на вратата.

преместване със семейството

7. Задачи след преместване

Преместването най-накрая е направено, новият апартамент е зает, сега всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате в службата за регистрация на жителите, да регистрирате отново колата и след това всичко е за разопаковане, първо пристигане и почивка.

преместване за двама