съветник

Много вълнуващи неща могат да се случат в тематичен хотел!

Необичайни хотели в свят на събития

Да отидеш на пътешествие, да посетиш интересни места, да резервираш хотелска стая, в крайна сметка да се нахраниш добре и да заспиш – звучи доста скучно, нали …?! Ако имате нужда от разнообразие и приключения, не се задоволявайте с такива тривиални неща като вкусна закуска на шведска маса и чисто спално бельо в хотела, а просто избягайте от комфорта! Приемете предизвикателството да резервирате изключителен хотел: можем да ви обещаем едно – нощувките тук ще се окажат интересни и забавни, но наистина бихте могли да имате достатъчно смелост да потърсите настаняване в един от тези тематични хотели?

Приключенски хотел – най -големият леден хотел в света

Erlbnishotel ice hotel sweden е уникален

Отиваме в Швеция, за да посетим град Jukkasjärvi и да открием един наистина завладяващ хотел там – най -големият леден хотел в света! Строителните работи започват едва когато температурите спаднат до минус 10 градуса; Хотелът обаче започва да се топи през пролетта поради затоплянето, докато накрая се разтвори напълно.

Всяка година някои от най -известните дизайнери и художници създават стените, подовете, полилеите, мебелите и дори съдовете отново и отново, използвайки само водата на река Торне (Торне означава близката река). Хиляди приключенски туристи, склонни към крайности, идват всяка година, за да се насладят на северното сияние директно от хотелската си стая. Хотелът е оборудван дори с допълнителен апартамент за младоженци!

Капсула в японски стил

Erlebnishotel themnhotel изключителна япония

Като се има предвид, че в Япония няма достатъчно място за твърде много хора, всеки квадратен инч се брои тук! Затова компактният хотел с капсули не предизвиква изненада – вместо в хотелските стаи, посетителите се отпускат в … капсули! НЕ, не сте го прочели погрешно! Само едно легло се побира тук! В някои капсули доста малък телевизор осигурява вашето забавление, щората ви отделя от останалите гости на хотела, което придава на хотела нотка на екстравагантност. Но забележете – ако сте по -високи от японците и искате да протегнете краката си, тогава вероятно имате проблем! Мнозина предполагат, че хотелът на бъдещето ще изглежда точно така!

Приключенски хотел – подводните хотели

гмуркане в подводни хотели

Тези грандиозни хотели, построени дълбоко във водата, могат да бъдат намерени на различни места по света – Дубай, Флорида, Швеция, Фиджи … Те предлагат най -висококачественото обслужване и се различават само от другите хотели в едно – стаите им, барове, ресторанти, голф игрища са под нивото на водата. Собствениците на хотел Reef World в Австралия настояват, че управляват първия екологично чист хотел за вода – гигантски слънчеви панели и водни турбини преобразуват слънчевата светлина и водната енергия директно в електрическа енергия. Гостите могат да се потопят в близост до Големия бариерен риф, да наблюдават разнообразие от корали, костенурки и риби и по този начин да се доближат до морския свят. Нощувката в един от шестте хотелски апартамента струва около 620 долара на човек; обаче нещо, което напълно оправдава тази сума, е подводната панорамна стая, където можете да обядвате!

Прекарайте една нощ в канализационна тръба

парк хотел опит хотел

Два тематични хотела от този тип ви предлагат уникалното изживяване от престоя в канализационна тръба – първият хотел, открит през 2004 г. и се намира в Ottensheim, Австрия, докато вторият хотел в Германия е близо до Есен. Вместо карта с ключ, отключвате изключителната си хотелска стая с помощта на тестова дъска и получавате съответния код за всяка тръба онлайн, когато резервирате! Австрийският художник Томас Лацел Очоа консумира изобилно канализационните тръби със свои собствени рисунки и татуировки на стени, за да създаде изключителна атмосфера. Интересно и полезно малко нещо – цената не е фиксирана тук, но в края на престоя си посетителите плащат толкова, колкото преценят сами!

Приключенски хотел – можете да спите много добре в самолет

ерлебнишотел флаер швеция

Изключителният хотел Jumbo Stay Stockholm с удоволствие ще ви настани – пътническият самолет Boing 747 се намира близо до летище Арланда в шведската столица. Тук можете да се възползвате от безплатна услуга за разбиване до летището, безплатна интернет връзка и вкусна закуска от 03:00 часа! От пилотската кабина можете да се насладите на уникална гледка към пистата за кацане и заминаване. Можем да ви обещаем едно – ако останете тук, не пропускайте полета си!

Наблюдавайте северното сияние директно от хотелската си стая 

erlebnishotel изключителни хотели швеция

Загрейте в този екстравагантен бар!

леден хотел шведски бар лед

Приключенски хотел – изключително преживяване

Erlebnishotel тематичен хотел изключителен лоби сладолед

Ледените скулптури създават специална атмосфера

приключенски хотел швеция изключителен

Приключенски хотел – Може ли хотелът на бъдещето наистина да изглежда така??

приключенски хотелски капсули япония

Изключителен нощувка!

приключенски хотел япония капсули

Харесва ли ви тази гледка?

подводен приключенски хотел изключителен

Приключенски хотел – насред океана

хотел с тематични подводни приключенски хотели

Приключенски хотел – идеален за знойни летни нощи

хотел с тематичен парк парк изключителни нощувки

Всяка тръба е декорирана в ярки цветове

Прекарайте нощта в erlebnishotel oesterreich kanalrohr

Смейте да останете тук?

изключителни хотели erlebnishotel kanalrohr

Приключенски хотел – добре дошли на борда!

приключенски хотел лети сън

Лека нощ от пилотската кабина

хостел boing швеция тематичен хотел