съветник

Какви са предимствата на зимните гуми? – Интересни факти и съвети

Може би не обичате да шофирате през зимата? Ако се страхувате да шофирате колата си в лед и сняг, тогава със сигурност не сте сами. Първият снеговалеж винаги причинява много инциденти. Шофьорите често забравят какво всъщност им трябва, за да шофират безопасно по хлъзгави, покрити със сняг пътища. За да останете безаварийни през зимните месеци, са необходими различни шофьорски умения, както и висококачествени зимни гуми.

Какви предимства предлагат зимните гуми?

Ако имате късмета да имате превозно средство с четири колела или задвижване на всички колела когато шофирате, вашето самочувствие вероятно ще бъде малко по-голямо от това на шофьорите на обикновени автомобили с предно задвижване. Тези превозни средства обаче не са непобедими.

Ако пътувате или не обичате да шофирате в снега, зимните гуми са за вас! Преди да излезете и да си купите нови гуми, направете малко проучване. По -долу ще намерите полезна информация за свойствата и предимствата на зимните гуми. Просто прочетете нататък…

Какви са предимствата на зимните гуми?

Какви са всесезонните гуми?

Всесезонните гуми са стандартно оборудване, което се монтира при производството на автомобили. Тези гуми предлагат няколко предимства, като например: Б. тихо и удобно каране и разумен живот на профила. Освен това, те ще се представят добре през цялата година, независимо от това, което Майката Природа е подготвила за вас. Те работят най -добре в климат, който не преживява големи снеговалежи всяка година.

Какво представляват зимните гуми и как се различават от целогодишните гуми?

Силните снеговалежи, черен лед, замръзнал дъжд, снежни преспи могат внезапно да променят пътната настилка. Зимните гуми са надарени с уникални свойства, които им позволяват да се представят значително по-добре от всесезонните гуми.

Какви са предимствата на зимните гуми при шофиране по лед и сняг

Какво може да направи зимните гуми по-добре от всесезонните??

  • Те предлагат по -голяма гъвкавост. При изключително ниски температури гумата на протектора на целогодишните гуми се втвърдява, намалявайки способността им да се придържат към пътя. Зимните гуми са по -гъвкави и предлагат повече сцепление.
  • Те предлагат изключително сцепление. Различните конструкции на протектора позволяват на зимните гуми да изтласкват снега навън и по този начин да се избегне натрупването на сняг. Докато много хора вярват, че задвижването на четирите колела е необходимо, за да оцелее през зимата, зимните гуми са по-евтина алтернатива.
  • Те предлагат по -добри свойства на кормилното управление и спирането. Гъвкавостта и мекотата на зимните гуми осигуряват по -добро сцепление, което предпазва гумите от подхлъзване по хлъзгави повърхности.
  • Те намаляват риска от аквапланинг. Аквапланирането е функция на скоростта, недостатъчния протектор на гумите и застоялата вода. Аквапланирането се случва, когато водата по пътя доведе до загуба на контакт на гумите с пътя.

Какви са предимствата на смяната на зимните гуми

Кога трябва да сложите зимни гуми??

Зимните гуми могат да бъдат монтирани в средата на ноември и свалени в средата на март или началото на април. Те обаче не се произвеждат целогодишно. В зависимост от това кои гуми избирате, те може да са налични само за ограничен период от време. Ето защо е важно да закупите нови гуми за предстоящия зимен сезон, преди времето да стане студено. Можете да намерите зимни гуми на reifenleader.de.

Къде могат да се съхраняват зимни гуми?

Зимните гуми трябва да бъдат свалени, когато пружината се върне. По -високите температури и по -сухите настилки могат да доведат до по -бързото им износване. Гумите трябва да се съхраняват на хладно и сухо място, напр. Б. в мазе или в климатизирана стая. Ако ги съхранявате в обикновен гараж, екстремната топлина и влажност могат да ги повредят. Ако нямате достатъчно място на пода, можете да използвате стелажни системи. Някои системи могат да бъдат монтирани на стена. И накрая, може да има складове за гуми във вашия район. Консултирайте се с вашия механик или автокъща.

Какви са предимствата на съхранението на зимни гуми?

Ето няколко съвета за съхранение, които трябва да имате предвид:

  • Винаги мийте гумите след зимния сезон.
  • Гумите могат да се съхраняват изправени или подредени. От съображения за безопасност не трябва да ги подреждате твърде високо.
  • Ако не са монтирани на джанти, не ги закачайте на куки.
  • Съхранявайте ги в херметически затворени торбички, за да запазите маслата във венеца.
  • Не ги съхранявайте близо до печка, бойлер или радиатор.

В крайна сметка покупката и управлението на зимни гуми е ангажимент, но си заслужава!

Какви са предимствата на зимните гуми