съветник

Известни детективи – оживяване на измислени герои

Елементарно, скъпи мой Уотсън!

Всички те имат жив дух и проницателен ум, усърдно разследват сложните си престъпни дела, водят постоянна битка с психопати, серийни убийци, престъпници, но по някакъв начин успяват да спечелят всеки път. Но какво общо имат всички тези хора? На първо място, те са блестящи детективи, но освен това всички те са измислени – като плод на богатото въображение на най -големите писатели и сценаристи в историята, тези измислени герои оживяват отново в киното и телевизията. Надяваме се, че следователите ще ни разкрият своите тайни, ние ще преживяваме мистерията с тях отново и отново и ще се опитаме сами да разрешим сложните криминални пъзели. От Поаро до Монталбано, от Филип Марлоу до Кей Скарпета, от Шерлок Холмс до Хари Бош – цели поколения познават литературните модели и тяхното изпълнение в средата на филма. Ако искате да проследите насилнически извършители само с психологическата си интуиция, присъединете се към нас в малко известния свят на някои от най -известните детективи!

Най -известният измислен детектив на всички времена

известен детектив Шерлок Холмс

На 31 октомври 1892 г. Артър Конан Дойл публикува първата антология с дванадесет истории за най -популярния следовател на всички времена и неговия най -добър приятел Д -р. Уотсън – „Приключенията на Шерлок Холмс“. Произходът на това собствено име е малко известен – много литературни критици застъпват тезата, че Шерлок е измислен / оформен от старото английско фамилно име Shearlock, което всъщност означава „къдрава лека кичур коса“: Следователно Шерлок означава кичур! Други изследователи обаче подозират, че Дойл е бил ентусиазиран от известния цигулар Алфред Шерлок и е дал това име на героя в знак на възхищението си. Според Книгата на рекордите на Giunness, Холмс всъщност се смята за най -известната измислена личност – той се е появявал в повече от 300 филма и телевизионни предавания с течение на времето, 90 актьори са се утвърдили в ролята на Шерлок. Само един измислен герой се появява по -често в киното и телевизията; Това обаче не е човешка фигура, а Дракула! Шерлок е вдъхновил много истински изследователи – използването на пръстови отпечатъци е открито от Шерлок през 1890 г., докато в реалния живот не е забелязано и приложено на практика в Аржентина до 1893 г.!

Известни детективи – Седнете тихо пред телевизора и се потопете в света на Шерлок

Шерлок нова серия известни детективи

Сериалът „„ Шерлок “върви по BBC One от 2010 г. – приключенията на известния детектив и неговия приятел Д -р. Уотсън са представени на зрителите от малко по -различна гледна точка, тъй като действието се развива през 21 -ви век. Четвъртият сезон започва на 1 януари 2017 г. и ни представя още три престъпления от Шерлок.

Известни детективи – Еркюл Поаро

поаро известни детективи римска телевизия

Благодарение на сестра си Маргарет, Агата Кристи създава най -известния си измислен герой през 1916 г. – Кристи е предизвикана да покаже творчеството си и да напише свой собствен роман; по този начин е създадена „The Missing Link in the Chain“ (оригинално заглавие The Misterious Affair at Styles), която е публикувана четири години по -късно. Известният детектив Поаро получава името си от имената на други двама измислени следователи – Еркюл Попо от Мари Лоундес и Мосо Поаре от Франк Еванс. Според мнението на многобройни литературни критици, по време на Първата световна война сред английските писатели е широко разпространено и много модерно да „извежда на бял свят“ белгийски литературни дейци. По този начин те показаха симпатиите си към Белгия и се противопоставиха на германската агресия и окупация. Днес белгийците се гордеят с Поаро – дори една от най -известните белгийски марки бира се нарича „Херкулес“. Дейвид Сухт играе ролята на известния детектив от 1989 до 2013 г. общо 65 Серия!

Мис Марпъл – проницателният аматьорски детектив

пропуснете известни детективи Марпъл

Агата Кристи посвещава фигурата на госпожица Марпъл на баба си, типичен представител на викторианската епоха. Когато мис Марпъл се роди във въображението на Кристи през 30 -те години, тя вече беше на 70 години и следователно трябваше да е на 80 към момента на публикуване на първия роман. “Нямам представа какво да правя!” – въздъхна Агата, разочарована от възрастта на любимия си измислен герой. Петнадесет години по -късно писателят най -накрая взе окончателно решение – госпожица Марпъл винаги трябва да остане на същата възраст, вместо да увяхва! Оказва се, че главната героиня е родена през 60 -те години на миналия век, така че когато последната кратка история е написана през 1977 г., тя по това време трябва да е на 117 години! Знаете ли, че детективът вдъхнови цяла модна марка – японският моден дизайнер Мурано Мегуми създаде дамска и детска колекция, като се фокусира върху типични британски теми – цветя, приказки, плодове, британски флаг и т.н..

Артър Конан Дойл създаде истинска легенда с главния си герой Шерлок

писател на Артър Конан Дойл

Известни детективи – Агата Кристи се смята за най -известната писателка на криминални произведения в историята

известният детектив Агата

Известни детективи – Шерлок Холмс и Др. Уотсън

известен детектив Холмс Уотсън

221B Baker Street – Добре дошли!

известен детектив Холмс Уотсън