съветник

Изградете сами навес за автомобил: полезни съвети и трикове

Всеки обича да има покрив над главата си независимо от времето. Същото важи и за колата ви. Изграждането на подходящ гараж обаче не винаги е възможно или достъпно за всички. В такива случаи се предлага практичен навес за автомобили като заместител, който не само предпазва автомобилите от студ, дъжд и градушка, но също така помага срещу топлината и пряката слънчева светлина също толкова ефективно. В допълнение, навесът за автомобили има някои допълнителни предимства поради отворения си дизайн. В резултат на това например влагата може да избяга много по -бързо и потенциалният риск от ръжда се намалява. Независимо дали изграждате свой собствен навес или искате да го въведете в експлоатация, би било наистина полезно да разберете повече предварително. Тук вече сме съставили малко ръководство за вас. Останете с нас, ако желаете и научете повече за това.

Изградете сами модерен навес за автомобили

 Важни неща, които трябва да се отбележат

Ако искате сами да изградите стабилен и издръжлив навес, определено имате нужда от много важна информация от производителите на марката както и подходяща доза умения и търпение. Защото това е конструкция, която не бива да се подценява. В следващите няколко реда ще научите най -важните неща за него.

Един от първите въпроси, които трябва да изясните преди реалното планиране и строителство, е разрешението за строеж. Имате ли нужда от такъв или не? Регулирането на този въпрос варира от държава до държава. Най -добре е да се информирате директно от местния строителен орган дали трябва да подадете заявление за строителство за навеса или не.

Може би се чудите защо все пак разрешение за строеж? Е, в много случаи можете неволно да досадите на съседите си с навес за автомобил – слънчевата светлина се намалява, снегът може да падне във вашата градина или може би красивата гледка е преминала през новата сграда.

Правилата относно граничното разстояние, които определено трябва да спазвате, когато изграждате своето паркинг, са също толкова различни. Местният строителен орган също ще ви помогне надеждно в този случай.

съвети за изграждане на навес за автомобили

Общи дизайни за навеси за автомобили

Ако правните въпроси вече са изяснени, можете да преминете към избора на дизайн и материали. По принцип има два основни варианта на навес за автомобили – като свободно стояща конструкция и като разширение. В зависимост от наличното пространство и вашите собствени предпочитания, можете да изберете едно от тях. След това може да бъде както единичен, така и двоен навес.

И каква форма трябва да има покривът? Тук са ви достъпни няколко варианта. Плоският или скатен покрив изглежда много популярен. Това тогава има различни покривни покрития – PVC, алуминий или покривни облицовки. Първото покривно покритие може да има гофриран или трапецовиден профил. Кръглият или цев покрив също набира популярност напоследък. Покривът на навеса често е покрит с двустенни листове, които в повечето случаи са изработени от поликарбонат. Разбира се, не трябва да се пренебрегват и класическите двускатни покриви. В зависимост от стила на къщата и архитектурния стил, те могат да изглеждат много елегантно. Черен покрив на навес за автомобили често е покрит с битумни керемиди или керемиди.

Други елементи, които са особено важни:

  • Стълбове и анкери за стълбове – те гарантират оптималната опора на вашия навес и перфектната стабилност
  • Не забравяйте дъждовната канавка – така че дъждовната вода винаги може напълно да се отцеди от покрива
  • Натоварване от сняг – трябва да можете да оцените това предварително

Допълнителен съвет: С това е още по -лесно Планирайте паркинга, ако използвате онлайн конфигуратор.

изградете сами кедров навес

А какво да кажем за правилните материали?

Въпреки че можете да изберете алуминий или стомана като строителни материали, дървото остава най -популярният материал. Дървото се препоръчва особено, ако искате да изградите свой собствен навес за автомобили. Разбира се, дървесните видове се различават един от друг по отношение на устойчивостта на атмосферните влияния и изискваните грижи.

Евтините видове дървесина за вашия навес включват местни иглолистни дървета като ела Дуглас, смърч, бор и кедър. Те обаче не са толкова здрави и абсолютно трябва да бъдат импрегнирани с различни консерванти за дърво, за да издържат на гъбички и насекоми. Добре доказан процес за защита на дървесината е т. Нар. Потапяне импрегниране. В допълнение, глазурата с отворени пори се препоръчва за много видове дървесина, което гарантира добра UV защита.

изградете самостоятелно стоящ навес за автомобили

Вътрешните твърди дървета като дъб и робиния също не са лош избор за навеси за автомобили, въпреки че те за съжаление са много по -скъпи и трудни за работа. Тропическите дървета като тиково дърво, с тяхната устойчивост на влага, студ и топлина, също са предпочитани от много строители за външни конструкции, а така нареченият твърд структурен дървен материал (KVH) впечатлява с високото си ниво на устойчивост на изкривяване и по-добра стабилност.

Независимо от вида дървесина, който в крайна сметка избирате, винаги се уверете, че тя има достатъчно сертификати, като напр Б. печатът за одобрение FSC®. Това означава, че избирате материали, които идват само от, да речем, от устойчивото горско стопанство "не" за експлоатация на тропически дървен материал.

Заключение:

Като нещо средно между гараж и място за паркиране, навес предлага многобройни предимства и надеждна защита за вашия автомобил. За да можете сами да изградите такъв навес, се нуждаете от много ръчни умения и правилните съвети на експерти. Разчитайте на висококачествени материали и не забравяйте да разберете предварително дали имате нужда от разрешение за строеж.

Редакционният екип на Freshideen ви пожелава щастлива работа!

направете сами дървен навес