съветник

4 съвета за махмурлук за сутринта след това

Щастливо пиршество или забавно парти с приятели и няколко чаши любим алкохол може да се окаже истински кошмар на следващата сутрин. Главоболие, изтощение и гадене като след луд влакче в увеселителен парк. Такива симптоми са много типични и много неудобни, дори ако обикновено не продължават повече от 24 часа. Даваме ви 4 съвета срещу махмурлука, накратко докладвайте как се случва на първо място и как можете да го избегнете втори път.

Сутринта след това вече не е толкова забавна

Съвети срещу махмурлук Хелоуин

Дано не се събудите така

Съвети за махмурлук утре

Защо възниква махмурлукът и как можете да го избегнете?

Алкохолът е диуретик и в големи количества причинява тежка дехидратация, което води до главоболие, сухота в устата, намалена концентрация и раздразнителност на следващата сутрин.

В същото време, въпреки високото количество захар в алкохола, нивото на кръвната Ви захар ще падне, тъй като тялото се бори с него, като произвежда твърде много инсулин. Това причинява пулсиращо главоболие и голям глад. Алкохолът също дразни стомаха и нарушава съня, което след това води до гадене и умора.

Изтощен и болен

Съвети срещу махмурлук

Колкото по -тъмен е алкохолът, като уиски, ром или червено вино, толкова повече конгенери съдържа, причинявайки симптоми на махмурлук. Kongrene е веществото, получено по време на ферментацията и което е отговорно за по -голямата част от вкуса и аромата.

Колкото по -тъмна е напитката, толкова по -лош е махмурлукът след това

Съвети срещу махмурлук тъмен алкохол

Препоръчително е да не се пие на празен стомах. Особено мазната и мазната храна забавя неприятните ефекти на алкохола. В някои култури дори отпивате глътка зехтин или кокосово масло, преди да започнете да пиете. Също така редовно пийте минерална вода отстрани, за да разредите съдържанието на алкохол в стомаха.

Малко масло може да ви предпази от махмурлук преди партито

Съвети срещу масло от махмурлук

Съвети за махмурлук # 1: Не приемайте аспирин, ибупрофен или парацетамол

Ще се почувствате болни и изтощени. Сега обаче не можете да използвате аспирин, ибупрофен, парацетамол или други лекарства. Въпреки вашите очаквания, в резултат няма да постигнете желания ефект. Точно като алкохола, аспиринът е разредител на кръвта и двете комбинации могат да влошат махмурлука. Парацетамолът е вреден за черния дроб, който все още се отървава от алкохола, а ибупрофенът може дори да причини стомашно кървене.

Просто не посягайте към лекарства

Съвети срещу махмурлук аспирин

Може да стане доста опасно

Съвети срещу лекарства за махмурлук

Съвети за махмурлук # 2: Спете много

Вашето тяло много ефективно ще се освободи от всички токсини чрез добър дълъг сън. Когато се събудите за първи път, най -добре е първо да изпиете чаша вода. Дори само няколко часа имат добър ефект. Най -добре е да вземете този почивен ден от работата си. Така или иначе вашата производителност ще бъде много по -ниска от обикновено.

По -добре си вземете почивен ден

Съвети срещу махмурлук

Също така забравете за шофирането на кола. Анализът на произшествията показва, че шофьорите с лош махмурлук могат да бъдат също толкова опасни, колкото и пияниците. Така че, ако все пак трябва да отидете на работа, по -добре е да вземете автобус или такси.

Не рискувайте инцидент във вашето състояние

Съвети срещу автоматичен махмурлук

Съвети за махмурлук # 3: Много течности

Устата ви ще се чувства много суха след бурна нощ на пиене. Въпреки това, не пийте твърде много наведнъж, дори ако се чувствате много жадни. Една чаша (250 мл) на всеки час няма да натоварва стомаха или черния дроб. Уверете се, че консумирате поне 2 литра за целия ден.

Не пийте много вода наведнъж

Съвети срещу вода от махмурлук

Минералната вода и газираната вода са особено освежаващи. Смесете с лимонов, лайм или портокалов сок, а също и щипка сол. Солта няма да промени вкуса, но тялото ви ще ви бъде благодарно.

Лимонада с газирана вода и сол срещу махмурлук

Съвети срещу лимони от махмурлук

Горещият шоколад също ще ви бъде от полза. Млякото има успокояващ ефект, така че след това ще можете да заспите по -бързо. Избягвайте обаче кафе или енергийни напитки, всички те съдържат кофеин. Кофеинът стеснява кръвоносните съдове и повишава кръвното ви налягане, което е лошо за махмурлука ви. Ако не можете да започнете сутринта си без кафе, направете си слабо еспресо, така че добавете още вода към него.

По -добре да пропуснете кафето тази сутрин

Съвети срещу кафе с махмурлук

Друг съвет, вероятно не толкова приятен, колкото шоколадовото мляко и содата, идва направо от Русия. Водката, макар и с ниско съдържание на конгенери, може да причини най -лошия махмурлук. В края на краищата изстрел от концентриран алкохол е приблизително същият като бутилка бира. Разтворът се нарича сок от краставица. Около 1/3 чаша или повече ще са достатъчни. Сокът от краставица съдържа антиоксиданти (витамини С и Е) и също така облекчава болката в случай на възпалени мускули. Ако това е твърде неудобно за вас, можете просто да ядете краставици.

Естествено средство за махмурлук от Русия

Съвети срещу туршия от махмурлук

Сода от кисели краставички?

Съвети срещу краставици от махмурлук

Съвети за махмурлук # 4: Яжте здравословна закуска

На сутринта или ще се събудите много гладни от инсулина, или изобщо нямате апетит от главоболието. Закуската ще ви вдигне на крака за нула време. Фалшив мит е, че сега трябва да ядете голяма мазнина порция бургер и пържени картофи. Маслото помага само преди пиене.

Закуската трябва да бъде балансирана между плодове, зеленчуци и основното ястие

Съвети срещу закуска с махмурлук

Яйцата осигуряват енергия и съдържат цистеин, който е добър за вас и лош за махмурлука. Затова си пригответе варени яйца или омлет с допълнителна сол. Също така яжте много плодове или пийте плодов сок. Бананите, кивито и кайсията са с високо съдържание на електролити и калий, като и двете се нуждаят от много сега.

Яйца съдържат цистеин, който е много полезен за стомаха

Съвети срещу яйца от махмурлук

Банани, Кивито и кайсиите трябва да са основата на вашата закуска

Съвети срещу плодове от махмурлук

Ако успеете да излезете правилно от леглото, направете си и пилешка супа. Това не само помага срещу грип и настинка, но и облекчава главоболието, причинено от махмурлука.

Пилешка супа за душата и главоболието

Съвети срещу супа от махмурлук

Заключение: Неудобният махмурлук не винаги може да бъде избегнат. Няма и незабавни магически лекове, тъй като отнема време тялото ви да се освободи от всички токсини. С нашите 4 съвета обаче ефективно ще намалите симптомите и отново ще се почувствате малко по -добре.

Махмурлук с махмурлук

Съвети срещу махмурлук

Съвети срещу филм за махмурлук