съветник

13 идеи за устойчиви коледни подаръци за по -добър свят

След всичко, което се случи през 2020 г., тази Коледа ще бъде по -отразяваща, отколкото отдавна. Наистина сме щастливи от малките неща в живота и се наслаждаваме на всеки добър момент невероятно много. Устойчивите коледни подаръци идеално хармонизират с тази атмосфера. Но какво точно означава това? Бихме искали първо да определим термина „устойчив подарък“ и след това да ви дадем 13 много конкретни идеи за него. Със сигурност ще събудим вашето творчество и ще намерите най -доброто за вашите близки. Така че не забравяйте да се придържате към него и превъртете надолу.

Новите тапицирани възглавници от бамбук са чудесни идеи за подаръци

бамбукова възглавница устойчиви коледни подаръци

13 идеи за устойчиви коледни барове

Бамбукови подаръци за дома

Бамбуковите гори растат много бързо и затова този материал обикновено се счита за устойчив. В този случай обаче трябва да правите разлика между истински устойчиви продукти и тези, които просто имат силен маркетинг. Напр..

бамбуковите чаши са силно критикувани. Причината за това е, че в него има много малко този материал. Но често има много замърсители, информацията за тях за съжаление се удържа. В края на краищата така наречените бамбукови чаши не се рециклират толкова лесно, колкото обикновено твърдят производителите им. Но много други продукти като дрехи, различни текстилни изделия, съдове или декоративни предмети за домакинството, които са направени от бамбук, са наистина здравословни и екологично чисти. Преди да купите, прочетете внимателно какви материали са били използвани за неговото производство. Дали повечето от тях са наистина екологични и за многократна употреба? Тогава това са наистина добри устойчиви коледни подаръци!

Може би един приятел или роднина би могъл да използва рафт от бамбукови растения?

идея за подарък от бамбуков рафт

Облекло, изработено без експлоатация и замърсяване

Ако искате да купувате дрехи като устойчиви идеи за подаръци, тогава ясно се прилага правилото „по -малко е повече“. Имате достатъчно време до Коледа, за да проучите по -малки марки, включително регионални. С тях можете по -лесно да проверите дали компаниите се отнасят справедливо към служителите си и дали използват висококачествени продукти при производството на дрехите. Например, има голямо значение какви цветове използвате за памук. Честната търговия и веганските марки обикновено избягват експлоатацията на животни и хора. Това рядко се случва с по -големите марки, но има и сред тях устойчиви такива.

Коледните топки „направи си сам“ са страхотни малки коледни подаръци 

домашно приготвени коледни топки - страхотни идеи

Направи си сам украса за Коледа или за различни сезони

По време на заключването имате много време да правите занаяти. Между другото, това има много предимства за нашето психично здраве. Също така, загрижеността за идеи за домашни занаяти е перфектна стратегия да направите нещо интересно с децата. Идеите за декорация „направи си сам“ са идеални за дома, но ако имате няколко от тях, можете да ги подарите или може би дори да ги продадете в интернет. Може би тогава бихте могли да дарите парите, за да помогнете на хора, които са по -засегнати от настоящата криза от вас.

Можете да направите малки коледни топки с децата и да ги подарите на баби и дядовци

идеи за подаръци за коледни топки страхотна идея

Ценни шоколад, кафе или вино

Декември има най -кратките дни в годината и след празничния сезон навсякъде има известна меланхолия. Ето защо в този момент се нуждаем от нещо, което насърчава хормоните ни на щастие. Ценен шоколад от най -висок клас, вкусни кафе напитки или специални вина са непобедими в това отношение. Около Коледа те са най -добрата възможна идея за подарък за толкова много хора. Висококачествените продукти от този вид трябва да бъдат органични и честна търговия. Те също се считат за устойчиви идеи за подаръци.

Вкусният, елегантен шоколад с био качество е също толкова добър, колкото и коледен подарък 

вкусни шоколадови устойчиви коледни подаръци

Споделен опит

В моменти, когато сме изпитали колко висока е цената на изолацията, споделеният опит е най -голямото щастие за много хора. Пандемията ще приключи рано или късно и трябва да очаквате вълнуващи моменти с приятели и познати. Купете ваучери или резервирайте различни приключенски пътувания като подаръци за Коледа. Уверете се, че са валидни за дълго време. Регионалното пътуване е най -доброто в настоящата ситуация. Това увеличава шансовете действително ваучерите да бъдат използвани.

Резервирайте пътуване за следващата година сега

идея за подарък за пътуване с приятели

Kindle или приложение за четене на книги онлайн

Добрите книги са друга много добра стратегия за по -мъдро излизане от настоящата ситуация. Те обаче не се считат непременно за устойчиви коледни подаръци поради голямата консумация на хартия. Една книга обаче може да бъде рециклирана и така мислите за околната среда. Делът им обаче все още е твърде малък. Като алтернатива можете да подарите Kindle или приложение за аудио и четене на книги за Коледа или да платите абонамента за определен период от време.

Един ден в спа центъра би направил всички щастливи в тези трудни времена 

престой в спа центъра - устойчиви коледни подаръци

Спа ваучер

Ден в спа центъра, за да се отървете от стреса, е друга много добра идея. Голям брой центрове са превърнати в индивидуални посещения. Това прави посещението още по -ценно и уникално. Наистина ще подарите на близките си нещо уникално красиво.

Може би близък до вас тийнейджър би се зарадвал на доста добра спортна топка?

волейбол като идея за подарък за Коледа 2020

Статия за любимото ви хоби

Уроци по танци, йога, плуване, психология, научнофантастични филми – това са примери за хоби. За да бъдем по -точни, всеки има нещо. Това може да е просто разходка сред природата или медитация! Тогава добрите обувки или постелка за йога биха били чудесен подарък. От тази гледна точка на практика няма никой без хоби. Устойчивите коледни подаръци, които помагат на хората да правят по -лесно любимите си дейности в ежедневието, винаги са добра идея!

Какво мислите за страхотен Kindle като подарък?

kindle като устойчива идея за подарък

Кулинарна книга с прости и здравословни идеи

Здравословното хранене е от съществено значение за нашето благосъстояние и имунната система. Но в ежедневието не винаги е лесно да се приготвят само здравословни ястия. Има обаче прости и вкусни идеи за рецепти, които понякога е трудно да измислите сами. Ето защо готварските книги с тях са супер ценни. Те също са отлични идеи за подаръци! И в този случай можете да замените книгата с приложение или електронна колекция от идеи за рецепти.

Някой, който се занимава интензивно с йога, наистина би оценил модерните аксесоари 

йога колело устойчиви коледни подаръци

Спортно оборудване или аксесоари

Спортът и упражненията също стават много по -актуални поради изолацията. Различни устройства или аксесоари за дома са модерни и полезни идеи за подаръци. Има много новини, особено за йога и пилатес, както и за прости тренировки у дома. Те имат мотивиращ ефект и правят спортните упражнения и разтягането много по -ефективни. Затова направете това за себе си и за другите хора.

Ето подарък, с който да готвите здравословно!

ефективен и добър метод за пържене

Кухненски прибори за здравословно хранене

Знаете ли, че сега има специални устройства, благодарение на които можете да пържите стомаха с малко мазнина и нежно? Някои хора биха могли да се хранят много по -здравословно, без всъщност да променят хранителните си навици. Можете също така да подарите ценно устройство за смутита или висококачествени сокоизстисквачки. Защо такъв подарък би бил устойчив? Причината е проста: Тъй като можете да готвите сами, сами да избирате устойчиви продукти и да консумирате по -малко от продуктите на веригите за бързо хранене.

Абонаментите за поточно предаване ще направят много хора много щастливи посред зимата 

филми за страхотни идеи и други абонаменти

Абонамент за поточно предаване

На пръв поглед, разбира се, клекналото пред екрана не е една от най -здравословните препоръки за коледни подаръци. Но, както винаги, зависи как се справяте с нещо. Ако гледате наистина ценни филми и документални филми, всичко това е наполовина лошо. Ако някой работи върху собственото си интелектуално обогатяване и саморазвитие чрез тези медии, тогава абонаментът за стрийминг може да бъде идеалната устойчива идея за подарък за някого.

Кулинарната книга за прости рецепти може да промени живота на някои хора

прости идеи за готвене

Критерии за индивидуалния подбор на устойчиви коледни подаръци

„Устойчив“ означава, че подаръкът допринася значително за един по-добър, по-щадящ околната среда свят, за благосъстоянието на следващите поколения и за собственото саморазвитие. Трябва да сте критични към всички идеи и внимателно да се запитате дали отговарят на тези основни критерии. Разбира се, всичко е горе -долу относително. Абсолютно устойчиви коледни подаръци едва ли съществуват, защото биха могли да бъдат добри по един начин и вредни по друг. Затова трябва много добре да прецените човека, когото водите със себе си. Тя ще направи най -доброто от вашия подарък за себе си и за света?

Бихте ли искали да подарите на някого нещо хубаво да облече? Уверете се, че избирате устойчиви марки!

екологично облекло страхотни идеи за подаръци