съветник

10 съвета, с които можете да подредите гардероба си перфектно и лесно

Принадлежат ли към онези хора, които винаги имат пълен гардероб, но никога не намират нещо наистина подходящо за носене? Повярвайте ни, решението на този проблем рядко е повече пазаруване. По -добре първо да подредите гардероба си и ще откриете невероятни неща! Много рокли и комбинации от тях отново са на разположение за избор. Есента е точно зад ъгъла, така че вероятно е подходящият момент да направите нещо подобно. Имаме 10 съвета за вас, които ще ви помогнат допълнително в това отношение.

Цветовете са първият критерий, по който трябва да сортираме дрехите

Дизайнерски идеи за дрехи за организиране на гардероб

10 съвета как да подредите гардероба си

Съвет 1: Открийте какво трябва да бъде изхвърлено и какво остава!

Когато подреждате гардероба си, първото нещо, което трябва да направите, е да разделите съдържанието на две групи. Запитайте се критично какво все още носите и какво не. Нещо, което изглежда страхотно, но изобщо не е носено през последната година, вероятно вече не отговаря на вашия вкус и начин на живот.

Такива дрехи трябва да излязат от килера възможно най -бързо! Ако обаче са в добро състояние, помислете дали да ги раздадете на приятели или хора в нужда. В противен случай донесете излишните дрехи за рециклиране. Сега има много специални точки за това.

Гардеробът трябва да изглежда перфектно организиран

Съвети за подреждане Организирайте гардероба си

Съвет 2: разделяне по цвят

Ако можете да комбинирате дрехите добре, тогава имате нужда от по -малко от тях. За да улесните сдвояването на различни панталони, поли с горнища, горнища, тениски и пуловери, за предпочитане е те да бъдат сортирани по цвят. В крайна сметка правилните нюанси са първият критерий, според който две различни дрехи могат да се комбинират успешно един с друг. Разбира се, гардеробът има и естетически предимства. Отворените и проходими модели биха изглеждали много хубаво отвън. Гардероби без врати, подредени според цвета, служат като декорация в стаята.

Подреждането на килера трябва да се разглежда като творческо начинание 

Шкафът подрежда чанти и други дрехи

Съвет 3: Решете кои дрехи да сгънете и кои да закачите!

Предпочитате ли да сгънете дреха или да я закачите на закачалка? Отговорът е различен за всяка ситуация. Има много критерии, според които човек трябва да вземе решение за една или друга опция за съответните дрехи. На първо място това е свързано с текстила. Естествените тъкани могат бързо да загубят първоначалната си форма на закачалка поради гравитацията. Ето защо е по -добре да ги сгънете. В случай на изкуствени вещества този риск е по -малък. Затова в този случай се препоръчва да ги закачите. По този начин можете да следите нещата и да спестите време, защото не е нужно да гладите толкова често.

Знайте кои дрехи да сгънете и кои да държите на закачалки?

Гардероб подредете идеи за съвети за домакинството

Ето някои видове дрехи, които обикновено се предпочитат да се сгъват:

 • Тениски и топове;
 • Дрехи от памук и вълна;
 • Спортни дрехи;
 • Дънки;
 • Пижама;
 • Бельо;
 • Официални рокли.

Трябва да реорганизирате гардероба в началото на всеки нов сезон

Гардеробът подрежда много хубави идеи за дрехи

Тези дрехи предпочитат да идват на закачалки:

 • Блейзер;
 • Якета;
 • Дрехи от ленено платно;
 • Костюми;
 • Рокли, изработени от деликатни материи като коприна или сатен.

Прегледът и правилното съхранение на дрехи ни спестяват място в килера

Организирайте гардероба си Съвети за организиране и подреждане

Съвет 4: допълнителни организатори

Дори и да нямате толкова дрехи, е доста трудно да следите гардероба си. Още по -трудно е, когато много дрехи трябва да се съхраняват сгънати. Ако имате и много аксесоари, става още по -сложно. Затова е най-добре да използвате различни организатори и да си направите такива по поръчка. Те биха помогнали за оптимално използване на пространството в килера.

Официалните дрехи и тези за работа най -добре трябва да бъдат отделени от останалите 

страхотни идеи за подреждане на домашния килер подреден

Съвети # 5 как да съхранявате обувки в гардероба си

Обувките са голямо предизвикателство за всеки, който иска да подреди перфектно гардероба си. Тук държите тези чифтове обувки, които не носите толкова често в момента. Те остават защитени от прах в килера. Трябва също така да ги поставите така, че да запазят първоначалната си форма възможно най -дълго. Имате нужда от специални рафтове с подходяща височина. На нашата снимка по -долу можете да видите вариант с метални решетки. Това би било доста удобно за обувки с токчета.

Обувките са защитени от прах в гардероба

Страхотни рафтове с обувки за организиране на гардероб

Съвет 6: Ето как трябва правилно да съхранявате дрехи за партита и събития в гардероба

Вероятно не ходите на партита всяка седмица? Ето защо е лесно да забравите какви опции за облекло всъщност имате за такива случаи. Когато организирате празнични рокли в килера, организирането им трябва да бъде важен приоритет. В същото време такива тоалети често са дизайнерски парчета или изработени от чувствителни материи. В идеалния случай те трябва да се съхраняват в специални чанти за дрехи и накрая на закачалки в гардероба.

Приятно подреденият гардероб служи и като декорация в стаята 

Подредете правилно гардероба си

Съвет 7: адаптирайте гардероба към различните сезони

Когато подреждате гардероба си, разделете дрехите според различните сезонни групи. Това ще ви помогне допълнително, ако искате бързо да изберете подходящия тоалет за конкретен ден или повод. В началото на всеки сезон просто трябва да поставите роклите, които използвате повече в средата. След това останалите ще трябва да бъдат преместени в страничната зона.

Трябва да отделите силно използваните дрехи от останалите дрехи

почистете много модерен гардероб

Съвети 8: Специално място за ценни дрехи

Ценните луксозни или дизайнерски артикули в идеалния случай трябва да се съхраняват в собствения си гардероб. Трябва да подходите към това с голяма предпазливост. Ако не ви се иска или нямате място за едно, предлагаме план Б: Отделете на тази група дрехи специално място в гардероба. Те определено трябва да бъдат отделени много добре от останалите. Дизайнерските артикули на закачалките се оставят най -добре в чанти за дрехи, тъй като се използват рядко.

Вградените шкафове с дизайнерски парчета подправят луксозни стаи като тази

Подредете гардероба си с модерни дрехи

Съвет 9: Специално място за специални оферти

Дрехите, които бързо купихме по време на кампания, често са основната причина за безпорядък в килера. Трябва да имате рафт, кошница или друга станция за съхранение за нея. Тук от време на време трябва да съхранявате дрехите и аксесоарите, които сте закупили бързо. След като имате допълнително свободно време, подредете тези, които наистина искате да носите. Най -доброто нещо, което трябва да направите, е да продадете останалото или да го дадете веднага. Вашият добре подреден гардероб трябва да съдържа само това, което всъщност използвате и обичате в ежедневието!

Добре организираният гардероб е бърз отговор на въпроса какво да облечете

Подреждане на килера Съвети за домакинството Идеи тенденции

Съвет 10: Мислете за подреждането на килера си като за творчески процес, спестяващ време

Много от нас не успяват да подредят килера, защото се чувства като загуба на време. Опитваме се да променим отношението ви към тази тема със следните аргументи. Затварянето на килера трябва най -добре да се разглежда като творчески процес. Ще се научите да отделяте същественото от несъщественото и да се възползвате максимално от наличното пространство. По този начин развивате черти на характера и умения, които след това можете да използвате в други области на ежедневието си. В крайна сметка ще спестите много време, като бъдете добре организирани при избора на тоалет. Дрехите ви ще останат в добро състояние в добре подреден хладилник и можете да спестите много от поддръжката им.

В крайна сметка да имаш добре организиран и добре изглеждащ гардероб у дома е просто забавление. Ще получите такъв доста лесно и бързо с помощта на нашите съвети!