sund mad, sundhed

Tonka bønne som en trendy ingrediens: effekt, ingredienser og applikation

Tonka bønne effekt, smag og aroma

Har du hørt om tonkabønne? Dette er faktisk ikke en grøntsag, som navnet antyder, men et eksotisk krydderi, der for nylig er blevet en rigtig trendingrediens – især i stjernekøkkener. Men hvad er fordelene ved tonkabønnen for vores helbred, og hvorfor omtales den ofte som farlig? Du kan finde ud af alt om deres effekter og egenskaber i denne artikel!

Brug af tonkabønnen i køkkenet – en ægte smagseksplosion

Tongabønne anvendelser og ingredienser

Tonkabone træ Cumaru

Cumaru træ tonka træ

Tonka -bønnemedicin højt i kumarin

Tonkabønne (også kendt som tonkabønne, tonkabønne eller tongobønne) er navnet på de tørrede frø af frugterne fra tonkatræet, der oprindeligt stammer fra de tropiske regnskove i Sydamerika. Dens træ kaldes “Cumaru” eller “brasiliansk teak” og er af særlig høj kvalitet. “Bønnerne”, der fik dette navn på grund af deres udseende, virker ved første øjekast ikke noget særligt, men de har mange egenskaber, der har gjort dem til et af de mest populære krydderier i haute cuisine i nogen tid. De små frø kombinerer smagen af ​​vanilje, høblomster og romaroma med en delikat tone kanel – et unikt udvalg af smag, hvilket gør dem simpelthen uimodståelige! I gourmetkøkkenet tilsættes de som krydderi til alle slags retter – fra desserter som chokolademousse, budding og is, til likører og cocktails, til forskellige hovedretter som vildt ragout, gulash eller gryderetter. Den uforglemmelige aroma og intense smag gør bønnerne ideelle til at eksperimentere i køkkenet, men du bør bruge dem så sparsomt som muligt – du finder ud af årsagerne herunder.

Tonka bønne effekt og anvendelse

Tonka bønne effekt coumarin

Tonga bønne emballage

Forbered slik med tonkabønne

Tonka bønne Tongabønne Ingredienser og effekter

Tonka bønneeffekt dessert panna cotta

Tonka bønne træ coumaru sunde opskrifter semulje dessert

Tonkabønnen bruges ikke kun i køkkenet, men også på mange andre områder – for eksempel i kosmetikindustrien. Da bønnerne indeholder æteriske olier, bruges de som tilsætningsstof i parfume (især mænds dufte) eller til aromaterapi, hvor de bruges til at lindre stress. Små mængder af det bruges også til at smage tobakken til rør og cigaretter. Bønnerne bruges også i naturopati – som et middel mod kvalme, hoste og astma. Generelt har frøene en harmoniserende, afslappende og endda lidt erotisk effekt. Ikke desto mindre hører man altid advarsler om det, og dette er hovedsageligt relateret til hovedingrediensen kumarin. Cumarinen anses for at være særlig sundhedsskadelig på grund af dens virkning på psyken, som ligner virkningen af ​​et lægemiddel. Derfor menes det endda, at det kan forårsage kræft, selvom dette endnu ikke er videnskabeligt bevist. Af denne grund er salg og brug af tonkabønner i fødevarer begrænset i store dele af Europa og endda forbudt i USA. Men er al denne frygt berettiget, og skal man helt afstå fra at indtage tonkabønner? Læs videre for at finde ud af svaret!

Er Tonka Bean Forbrug sundhedsskadeligt??

Tonka bønne effekt og anvendelse

Tonka bønneeffekt opskrifter desserter

tonka bønne opskrifter hovedretter kød

tonka bean dessert is

Tonka bønneeffekt opskrifter cocktails

Bag kreative ideer med tonkabønne

Tonkabønner er faktisk skadelige, men kun i store mængder! Der kan maksimalt indtages 0,1 mg coumarin pr. Kropsvægt. Af denne grund findes der fermenterede tonkabønner på markedet i Tyskland, hvis indhold af kumarin kunstigt reduceres til det tilladte niveau. Så selvom du bruger bønnerne som krydderi hver dag, har du ikke noget at bekymre dig om. Der er kun en gylden regel, der gælder for madlavning med den – kun arbejde med små mængder. Frøene har alligevel en meget intens smag, og du kan gøre “kulinariske vidundere” bare ved at bruge dem sparsomt. Endelig tilbyder vi dig en vidunderlig opskrift på jordbærsyltetøj med tonkabønner, som du helt sikkert bør prøve!

Madlavning med Tonga Bean: Opskrift på Strawberry Jam

Jordbærmarmelade Tongabønne

Tonka bønnestof det er sundhedsskadeligt

Tonka bønneeffekt lækre opskrifter

Til 3 glas har du brug for følgende ingredienser:

  • 750 g jordbær
  • en halv citron
  • 75 tonkabønner
  • 250 g konserveringssukker

Først skal du vaske jordbærene med lunkent vand, rense dem og skære dem i tern. Pres citronen og kom saften sammen med jordbærene i tern, konserveringssukkeret og den fintrevet tonkabønne i en stor gryde. Mos frugterne med en kartoffelstang og kog alt under konstant omrøring med et medium håndtag i cirka 3-4 minutter. Tag gryden af ​​komfuret, og vent på, at marmeladen er stivnet. Fyld derefter disse i 3 skrue-top krukker og læg dem på låget i 5 minutter. Den færdige jordbærsyltetøj varer 3 måneder.