sund mad, sundhed

Er palmeolie sund? – interessante fakta, som du bør vide

Palmeolie sundhedsskadeligt

I dag er palmeolie en integreret del af mange fødevarer og kosmetiske produkter, så det er fornuftigt at stille dig selv følgende spørgsmål: er palmeolie sund? Hvilken effekt har det på den menneskelige organisme? Og er der nogen skadelige bivirkninger? Du kan finde ud af alt om dette i denne artikel! Her er nogle interessante og nyttige fakta om palmeolie, som du bør vide, før du indtager og bruger den. Vi håber du nyder at læse den!

Palmeolie sund – meget udbredt i fødevareindustrien

Mad uden palmeolie

Vind palmeolie

Mad med palmeolie

sygdomsfremkaldende mad med palmeolie supermarked grafik

Spis chokolade uden palmeolie

Palmeolie skadelig mad med palmeolie

Palmeolie fås fra frugterne af oliepalmen, der vokser i Spanien, Indonesien, Malaysia og mange andre lande med tropisk klima. Da dette vegetabilske fedt er meget billigere end smør eller solsikkeolie, for eksempel, er det meget udbredt i fødevareindustrien. I dag bruges palmeolie til fremstilling af margarine, pålæg, ost, bagværk, chokolade og en række andre færdige produkter. Undersøgelser foretaget af forbrugerrådgivningen har vist, at hvert andet produkt i supermarkedet i dag indeholder palmeolie! Det er netop derfor, det er så vigtigt at bestemme dens indvirkning på sundheden. Palmeolie smager meget som smør og er så populær, fordi den giver mange produkter den rigtige cremede konsistens. Men det har også andre fordele – for eksempel med posesupper sikrer det, at pulveret ikke klæber til posen. Udvinding og forarbejdning af palmeolie er også meget lettere og billigere i forhold til andre vegetabilske olier, hvilket også er en stor fordel for industrien. Mange eksperter deler imidlertid den opfattelse, at forbruget af palmeolie er sundhedsskadeligt og kan føre til hjerte -kar -sygdomme, diabetes og endda kræft. Men er denne frygt berettiget, og hvor sund er palmeolie? Læs videre for at finde ud af svaret!

er palmeolie sundt

Palmeolie produktion vegetabilsk fedtolie palme

Palmeolie produktion

Palmeolie produktion vegetabilsk fedt

Palmeolieproduktion på verdensplan grafik

Palmeolie sund palmeolieproduktion i verden

Palmeolie sund – ingredienser, næringsværdier og virkninger på organismen

hvad er palmeolie

Palmeolie sunde interessante fakta

Palmeolie sund hud

Palmeolieprodukter kosmetik

Palmeolie indeholder omkring 52 procent mættede fedtsyrer – med denne andel er det ikke en af ​​de sundeste typer fedt. Men den er ekstremt rig på carotener – naturlig palmeolie indeholder 50 gange flere carotener end tomater og cirka 15 gange mere end gulerødder! På grund af dette er det virkelig gavnligt for hud og øjne og bruges i en række kosmetiske produkter. Palmeolie indeholder også kraftfulde antioxidanter, der bekæmper de skadelige frie radikaler og bremser cellernes aldringsproces. Disse omfatter for eksempel E -vitamin – “skønheds vitaminet” og coenzym Q10. Og når det kommer til dens næringsværdier- i forhold til andre vegetabilske og animalske fedtstoffer, er palmeolie slet ikke kaloririg. 100 g af den indeholder omkring 900 kalorier, så du kan indtage mad med palmeolie, selvom du er på slankekur. Hvor kommer frygten så fra, at palmeolie er skadelig og endda farlig??

Hvor kommer frygten fra, at palmeolie er sundhedsskadeligt??

Forbrug af palmeolie påvirker sundheden

Nutella palmeolie

Sund madlavning med palmeolie

Palmeolieprodukter margarine

kræftfremkaldende fødevarer med palmeolie

er palmeolie sund indflydelse på organismen

I maj 2016 offentliggjorde Den Europæiske Fødevarestyrelse en undersøgelse, hvis resultater viser, at nogle fødevarer, der indeholder palmeolie, kan forårsage sygdom. Ifølge undersøgelsen er olien imidlertid ikke i sig selv usund – den bliver skadelig, når den videreforarbejdes. Hvis palmeolien opvarmes til over 200 ° C, danner den transfedtsyrer, som har en patogen virkning på den menneskelige organisme og endda kan forårsage kræft. Dette gælder for nogle produkter som f.eks. Margarine, men det er ikke tilfældet for andre – den verdensomspændende populære udbredelse “Nutella” har en stor andel palmeolie, men er ikke usund, fordi olien ikke udsættes for nogen termisk behandling.

Palmeolie sund – nyttige shoppingtips

Olie palmefrugter palmeolie naturligt produkt

kræftfremkaldende madolie

Så er palmeolie sundt? Det objektive svar er – ja og nej. Faktisk jo mere olie der forarbejdes, jo mere usund bliver det. Det er derfor tilrådeligt kun at købe økologisk dyrket uraffineret palmeolie eller produkter, der indeholder det. På markedet kan du normalt finde økologisk palmeolie i mørke skruetopglas, som opbevares bedst i køleskabet efter åbning. Det er selvfølgelig ikke let slet ikke at købe produkter fremstillet med raffineret palmeolie. Problemet med de skadelige konsekvenser af dets behandling bør løses af industrien.