sund mad, sundhed

sund mad, sundhed

Er palmeolie sund? – interessante fakta, som du bør vide

Palmeolie sundhedsskadeligt

I dag er palmeolie en integreret del af mange fødevarer og kosmetiske produkter, så det er fornuftigt at stille dig selv følgende spørgsmål: er palmeolie sund? Hvilken effekt har det på den menneskelige organisme? Og er der nogen skadelige bivirkninger? Du kan finde ud af alt om dette i denne artikel! Her er nogle interessante og nyttige fakta om palmeolie, som du bør vide, før du indtager og bruger den. Vi håber du nyder at læse den!

Palmeolie sund – meget udbredt i fødevareindustrien

Mad uden palmeolie

Vind palmeolie

Mad med palmeolie

sygdomsfremkaldende mad med palmeolie supermarked grafik

Spis chokolade uden palmeolie

Palmeolie skadelig mad med palmeolie

Palmeolie fås fra frugterne af oliepalmen, der vokser i Spanien, Indonesien, Malaysia og mange andre lande med tropisk klima. Da dette vegetabilske fedt er meget billigere end smør eller solsikkeolie, for eksempel, er det meget udbredt i fødevareindustrien. I dag bruges palmeolie til fremstilling af margarine, pålæg, ost, bagværk, chokolade og en række andre færdige produkter. Undersøgelser foretaget af forbrugerrådgivningen har vist, at hvert andet produkt i supermarkedet i dag indeholder palmeolie! Det er netop derfor, det er så vigtigt at bestemme dens indvirkning på sundheden. Palmeolie smager meget som smør og er så populær, fordi den giver mange produkter den rigtige cremede konsistens. Men det har også andre fordele – for eksempel med posesupper sikrer det, at pulveret ikke klæber til posen. Udvinding og forarbejdning af palmeolie er også meget lettere og billigere i forhold til andre vegetabilske olier, hvilket også er en stor fordel for industrien. Mange eksperter deler imidlertid den opfattelse, at forbruget af palmeolie er sundhedsskadeligt og kan føre til hjerte -kar -sygdomme, diabetes og endda kræft. Men er denne frygt berettiget, og hvor sund er palmeolie? Læs videre for at finde ud af svaret!

er palmeolie sundt

Palmeolie produktion vegetabilsk fedtolie palme

Palmeolie produktion

Palmeolie produktion vegetabilsk fedt

Palmeolieproduktion på verdensplan grafik

Palmeolie sund palmeolieproduktion i verden

Palmeolie sund – ingredienser, næringsværdier og virkninger på organismen

hvad er palmeolie

Palmeolie sunde interessante fakta

Palmeolie sund hud

Palmeolieprodukter kosmetik

Palmeolie indeholder omkring 52 procent mættede fedtsyrer – med denne andel er det ikke en af ​​de sundeste typer fedt. Men den er ekstremt rig på carotener – naturlig palmeolie indeholder 50 gange flere carotener end tomater og cirka 15 gange mere end gulerødder! På grund af dette er det virkelig gavnligt for hud og øjne og bruges i en række kosmetiske produkter. Palmeolie indeholder også kraftfulde antioxidanter, der bekæmper de skadelige frie radikaler og bremser cellernes aldringsproces. Disse omfatter for eksempel E -vitamin – “skønheds vitaminet” og coenzym Q10. Og når det kommer til dens næringsværdier- i forhold til andre vegetabilske og animalske fedtstoffer, er palmeolie slet ikke kaloririg. 100 g af den indeholder omkring 900 kalorier, så du kan indtage mad med palmeolie, selvom du er på slankekur. Hvor kommer frygten så fra, at palmeolie er skadelig og endda farlig??

Hvor kommer frygten fra, at palmeolie er sundhedsskadeligt??

Forbrug af palmeolie påvirker sundheden

Nutella palmeolie

Sund madlavning med palmeolie

Palmeolieprodukter margarine

kræftfremkaldende fødevarer med palmeolie

er palmeolie sund indflydelse på organismen

I maj 2016 offentliggjorde Den Europæiske Fødevarestyrelse en undersøgelse, hvis resultater viser, at nogle fødevarer, der indeholder palmeolie, kan forårsage sygdom. Ifølge undersøgelsen er olien imidlertid ikke i sig selv usund – den bliver skadelig, når den videreforarbejdes. Hvis palmeolien opvarmes til over 200 ° C, danner den transfedtsyrer, som har en patogen virkning på den menneskelige organisme og endda kan forårsage kræft. Dette gælder for nogle produkter som f.eks. Margarine, men det er ikke tilfældet for andre – den verdensomspændende populære udbredelse “Nutella” har en stor andel palmeolie, men er ikke usund, fordi olien ikke udsættes for nogen termisk behandling.

Palmeolie sund – nyttige shoppingtips

Olie palmefrugter palmeolie naturligt produkt

kræftfremkaldende madolie

Så er palmeolie sundt? Det objektive svar er – ja og nej. Faktisk jo mere olie der forarbejdes, jo mere usund bliver det. Det er derfor tilrådeligt kun at købe økologisk dyrket uraffineret palmeolie eller produkter, der indeholder det. På markedet kan du normalt finde økologisk palmeolie i mørke skruetopglas, som opbevares bedst i køleskabet efter åbning. Det er selvfølgelig ikke let slet ikke at købe produkter fremstillet med raffineret palmeolie. Problemet med de skadelige konsekvenser af dets behandling bør løses af industrien.

Read more
sund mad, sundhed

Tonka bønne som en trendy ingrediens: effekt, ingredienser og applikation

Tonka bønne effekt, smag og aroma

Har du hørt om tonkabønne? Dette er faktisk ikke en grøntsag, som navnet antyder, men et eksotisk krydderi, der for nylig er blevet en rigtig trendingrediens – især i stjernekøkkener. Men hvad er fordelene ved tonkabønnen for vores helbred, og hvorfor omtales den ofte som farlig? Du kan finde ud af alt om deres effekter og egenskaber i denne artikel!

Brug af tonkabønnen i køkkenet – en ægte smagseksplosion

Tongabønne anvendelser og ingredienser

Tonkabone træ Cumaru

Cumaru træ tonka træ

Tonka -bønnemedicin højt i kumarin

Tonkabønne (også kendt som tonkabønne, tonkabønne eller tongobønne) er navnet på de tørrede frø af frugterne fra tonkatræet, der oprindeligt stammer fra de tropiske regnskove i Sydamerika. Dens træ kaldes “Cumaru” eller “brasiliansk teak” og er af særlig høj kvalitet. “Bønnerne”, der fik dette navn på grund af deres udseende, virker ved første øjekast ikke noget særligt, men de har mange egenskaber, der har gjort dem til et af de mest populære krydderier i haute cuisine i nogen tid. De små frø kombinerer smagen af ​​vanilje, høblomster og romaroma med en delikat tone kanel – et unikt udvalg af smag, hvilket gør dem simpelthen uimodståelige! I gourmetkøkkenet tilsættes de som krydderi til alle slags retter – fra desserter som chokolademousse, budding og is, til likører og cocktails, til forskellige hovedretter som vildt ragout, gulash eller gryderetter. Den uforglemmelige aroma og intense smag gør bønnerne ideelle til at eksperimentere i køkkenet, men du bør bruge dem så sparsomt som muligt – du finder ud af årsagerne herunder.

Tonka bønne effekt og anvendelse

Tonka bønne effekt coumarin

Tonga bønne emballage

Forbered slik med tonkabønne

Tonka bønne Tongabønne Ingredienser og effekter

Tonka bønneeffekt dessert panna cotta

Tonka bønne træ coumaru sunde opskrifter semulje dessert

Tonkabønnen bruges ikke kun i køkkenet, men også på mange andre områder – for eksempel i kosmetikindustrien. Da bønnerne indeholder æteriske olier, bruges de som tilsætningsstof i parfume (især mænds dufte) eller til aromaterapi, hvor de bruges til at lindre stress. Små mængder af det bruges også til at smage tobakken til rør og cigaretter. Bønnerne bruges også i naturopati – som et middel mod kvalme, hoste og astma. Generelt har frøene en harmoniserende, afslappende og endda lidt erotisk effekt. Ikke desto mindre hører man altid advarsler om det, og dette er hovedsageligt relateret til hovedingrediensen kumarin. Cumarinen anses for at være særlig sundhedsskadelig på grund af dens virkning på psyken, som ligner virkningen af ​​et lægemiddel. Derfor menes det endda, at det kan forårsage kræft, selvom dette endnu ikke er videnskabeligt bevist. Af denne grund er salg og brug af tonkabønner i fødevarer begrænset i store dele af Europa og endda forbudt i USA. Men er al denne frygt berettiget, og skal man helt afstå fra at indtage tonkabønner? Læs videre for at finde ud af svaret!

Er Tonka Bean Forbrug sundhedsskadeligt??

Tonka bønne effekt og anvendelse

Tonka bønneeffekt opskrifter desserter

tonka bønne opskrifter hovedretter kød

tonka bean dessert is

Tonka bønneeffekt opskrifter cocktails

Bag kreative ideer med tonkabønne

Tonkabønner er faktisk skadelige, men kun i store mængder! Der kan maksimalt indtages 0,1 mg coumarin pr. Kropsvægt. Af denne grund findes der fermenterede tonkabønner på markedet i Tyskland, hvis indhold af kumarin kunstigt reduceres til det tilladte niveau. Så selvom du bruger bønnerne som krydderi hver dag, har du ikke noget at bekymre dig om. Der er kun en gylden regel, der gælder for madlavning med den – kun arbejde med små mængder. Frøene har alligevel en meget intens smag, og du kan gøre “kulinariske vidundere” bare ved at bruge dem sparsomt. Endelig tilbyder vi dig en vidunderlig opskrift på jordbærsyltetøj med tonkabønner, som du helt sikkert bør prøve!

Madlavning med Tonga Bean: Opskrift på Strawberry Jam

Jordbærmarmelade Tongabønne

Tonka bønnestof det er sundhedsskadeligt

Tonka bønneeffekt lækre opskrifter

Til 3 glas har du brug for følgende ingredienser:

  • 750 g jordbær
  • en halv citron
  • 75 tonkabønner
  • 250 g konserveringssukker

Først skal du vaske jordbærene med lunkent vand, rense dem og skære dem i tern. Pres citronen og kom saften sammen med jordbærene i tern, konserveringssukkeret og den fintrevet tonkabønne i en stor gryde. Mos frugterne med en kartoffelstang og kog alt under konstant omrøring med et medium håndtag i cirka 3-4 minutter. Tag gryden af ​​komfuret, og vent på, at marmeladen er stivnet. Fyld derefter disse i 3 skrue-top krukker og læg dem på låget i 5 minutter. Den færdige jordbærsyltetøj varer 3 måneder.

Read more
sund mad, sundhed

Æg sunde? Find ud af mere om deres positive egenskaber!

æg sunde æg ernæringsværdier æg ingredienser

De kendte og elskede æg har i dag en lang historie bag sig. Æg og deres sundhedsegenskaber er blevet talt om siden oldtiden, så ægget fik en symbolsk betydning. Filosofer sammenlignede denne fødevare med de fire grundelementer eller essenser, som alt væsen består af: ild, vand, luft og jord. Skålen står som et symbol på jorden, mens æggehviden symboliserer vandet. Blommen er nu blevet sammenlignet med ild, mens luftkammeret er blevet sammenlignet med luft. Senere i middelalderen blev ægget brugt som kærlighedsgave eller som bidrag i naturalier til gæld. Man troede endda, at æg har helbredende kræfter og betragtes som noget særligt. Ægget fik sin betydning som et symbol på frugtbarhed og som et symbol for begyndelsen og fremtiden for livet i kristendommen, som blev overført til påske. Som følge heraf opstod den verdensberømte skik med at give æg væk påskedag. I løbet af tiden nød æggene en stigende interesse. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede var ægproduktionen meget vellykket. Industrialiseringen og mekaniseringen krævede forsyning af den store arbejderklasse med mad, så befolkningen indtog mere og mere kød og æg for at brødføde sig selv. Som et resultat af produktionen af ​​æg, der er vokset til en hel industri, er æg nu en populær mad blandt børn og voksne. Nu opstår spørgsmålet: er æg sunde? Interessante fakta om æg – næringsværdier og deres positive virkninger på vores helbred kan findes i de næste par linjer.

Er æg sunde?

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

Hvad er der egentlig bag æggeskallen??

Æg har et højt proteinindhold og essentielle aminosyrer. Udover protein indeholder de også en rig mængde vitaminer som vitamin A, B12, D og K samt biotin. De vigtigste mineraler i det omfatter selen og jern, men også salt, zink og magnesium. Æggene forsyner menneskekroppen med de to vitale carotenoider lutein og zeaxanthin, som har en positiv effekt på øjnene. Tryptophan indeholdt i det, som også fremmer dannelsen af ​​serotonin, betragtes som humørfremmende. Da de fleste af de værdifulde og sunde næringsstoffer er i æggeblommen, anbefales det, at du ikke kun spiser æggeblommen, men også proteinet. Æg indeholder for meget kolesterol. Ja det er rigtigt. Ifølge forskning er æg imidlertid sunde på trods af det høje kolesterolindhold. For mange år siden fandt forskere ud af, at kolesteroltalet ikke steg efter at have spist æg. Tværtimod: kolesterolniveauet kan endda falde i mange tilfælde. Reglen her er: ”Æggene bliver nydt i store mængder og er virkelig sunde!” Så et æg om dagen bør ikke mangle. Følgende omtrentlige værdier kan ses pr. 100 gram: 11,9 gram protein, 1,5 gram kulhydrater og 9,3 gram fedt. Ved du, at æg har omkring 137 kalorier. Så hvor værdifuldt ægget er, er der ikke tale om, ikke sandt? Disse små kraftcentre leverer letkvalitetsprotein af høj kvalitet, umættede fedtsyrer samt mange vitaminer og mineraler-det vil sige et stort antal sundhedsfremmende stoffer.

Lær om æggets næringsværdier!

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

Sunde æg: Æg er fulde af gode ingredienser!

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

Sunde æg – den perfekte hjernemad!

Et æg til morgenmad har en særlig positiv effekt på dit helbred ved at styrke de grå celler. Årsagen ligger i den lecithin, den indeholder, som fungerer som brændstof på hjernen. Lecithinen beskytter tarmslimhinden og understøtter leveren i dens afgiftningsfunktion. Æg smager godt, men de er også smukke. B -vitamin, protein og svovl i æggeblommen giver en smukkere hud og hår. Derudover bidrager zink til hurtigere hårvækst. Dem, der indtager et æg om dagen, ser frem til glat hår og skinnende hud. Caroten indeholdt i æggeblommen beskytter kroppens celler mod angreb fra frie radikaler og styrker dermed immunsystemet. D -vitamin sikrer optagelse af calcium. Manglen på D -vitamin fører til mange sygdomme såsom knogleskørhed og rakitis, som kunne forebygges ved at indtage æg. Så æg beskytter knogler og tænder mod skadelige virkninger. Disse fødevarer anses for at være reelle energileverandører. De styrker musklerne og spiller en vigtig rolle i produktionen af ​​røde blodlegemer. Æg tilhører de såkaldte “antistressfødevarer” som bananer, nødder, citrusfrugter og korn. Og sidst men ikke mindst: æg hjælper dig med at tabe dig. Hvis du er på slankekur, tag fat i æggene! Æg blev betragtet som en delikatesse i 1950’erne og især under krigen, men i dag kan de ofte findes på morgenbordet. I køkkenet tjener de som uerstattelige ingredienser til fremstilling af velsmagende retter: fra supper og salater til usædvanlige retter.

Æg spiller en stadig vigtigere rolle som mad!

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

Konklusion:

I betragtning af deres rigdom af næringsstoffer siges æg at være virkelig sunde. Hvis du vil spise sundt, er disse kraftcentre det bedste valg!

Sunde æg – æg er mere populære end nogensinde i disse dage!

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg ernæringsfakta er æg sunde æg sunde infografik

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

æg sunde æg sunde er æg sunde æg ernæringsværdier

Read more