sund kost

Græskar: spiselige sorter og tips til forberedelse

Græskar små muskatnødde græskar vidunderligt udseende

Efteråret er allerede her – græskarernes tid! Med den kan du ikke kun dekorere terrassen eller lave skræmmende lanterner til Halloween, men også forberede en række lækre retter! Græskargryde, græskaravioli, cremet græskarsuppe, lækker lasagne eller strudel med græskar og endda græskar muffins – Du kan overraske dine yndlingsfolk med disse lækre efterårsretter! Hvis du allerede er spændt på at prøve en ny opskrift med græskar, er du kommet til det rigtige sted! I dette indlæg lærer du alt om emnet græskar – hvilke er de mest foretrukne sorter, hvad der kan laves af dem, og som er tricks til deres forberedelse. Forhåbentlig hjælper nedenstående oplysninger dig! Vi håber du nyder at læse!

Lækre opskriftsideer med græskar, som du kan bruge til at overraske dine yndlingsfolk

Differentier det spiselige græskar fra de dekorative græskar

Populære sorter af græskar

Forbered græskarrisotto

Græskar ravioli opskrift

Græskar lækre græskar muffins

Opskrift græskar lasagne efterår

Forbered græskarsuppe selv

Bagt græskar lækker

Hvordan genkender du et græskar? Der er omkring 800 forskellige typer græskar på verdensplan, men den spiselige Hokkaido og butternut squash kender sikkert alle. De mest populære sorter inkluderer også patisson (UFO græskar), festival, sød dumpling og muskatnøddegræskar, der har en vidunderligt krydret aroma. På grøntsagsmarkedet kan du let genkende de spiselige græskar fra prydgræskarene, fordi de sidste er meget mindre. De er også kendetegnet ved deres usædvanlige farver og former. Nogle af dem er hakkede og har udvoksninger, andre er farvet i to eller flere farver, f.eks. Græskar -bikolorskeen, som er grøn og gul. Men der er også nogle få undtagelser – Gorgonzola -græskaret imponerer med sine slående farver, da det er en af ​​de spiselige sorter.

Differentier det spiselige græskar fra de dekorative græskar

Ornamental græskar vidunderligt look

lave lysestager af græskar

Dekorative græskar malet

lave blomsterholdere af dekorative græskar

Græskar efterårspynt DIY

Græskar sort Gorgonzola

Græskar stor efterårsdekoration

lav lanterne af græskar

Når man dyrker græskar, er det vigtigt ikke at krydse mad og prydsorter. De fleste prydgræskar indeholder det bitre stof curcubitacin, som er giftigt og kan forårsage mavesmerter, kvalme og endda madforgiftning. Stoffet er særligt farligt, fordi den bitre smag forsvinder ved tilberedning, men giften forbliver. Hvis du ikke er helt sikker på, at det er et bordgræskar, kan du skære et lille stykke af frugtkødet og tygge det et stykke tid. Hvis det er bittert, må du hellere ikke spise græskar. I supermarkederne er alle spiselige sorter naturligvis mærket med “græskar”.

Vælg og gem græskarret

Spiselige græskar sorter

Græskar små muskatnødde græskar vidunderligt udseende

Pumpkin Hollow Out Nyttige tips

Græskar er relativt lav i kalorier – 100 g frugtkød indeholder kun 25 kcal! Du kan let identificere det modne græskar på markedet – tag banktesten! Du skal trykke let på græskarret med fingrene, og hvis det lyder hult, er du velkommen til at købe denne! Plus, græskarene kan opbevares et køligt, mørkt, tørt sted i flere måneder uden at gå dårligt. Det vigtigste er, at græskarret er helt, og huden er intakt.

Populære typer græskar: Hokkaido græskar

Hokkaido græskar let forberedelse

Spiselige squash sorter af Hokkaido græskar

Halver Hokkaido græskar

Hokkaido Pumpkin Hollow Out Instruktioner

Hak Hokkaido græskar uden at skrælle

Hokkaido græskar er en af ​​de mest populære sorter blandt efterårsgræskar. Dens frugtkød er særligt fiberfattigt og har en smag, der minder om kastanjer. Derudover bliver græskarskens mørkeorange hud meget blød, når den koges, og du kan spise den uden problemer. Hvis du ikke kan koge frugtkødet på én gang, kan det opbevares i køleskabet i yderligere 3-4 dage.

Butternut squash

Græskar butternut squash

Hak butternut squash

Butternut squash er også lækker. Frugtkødet har en smøragtig, let sødlig note, hvilket gør denne græskarsort også velegnet til desserter som kager eller budding. Inden madlavning skal du bare fjerne skallen og stenfrøene. Butternut squashen er hurtig og let at tilberede, og den kan skæres i køleskabet i et par dage – ligesom med Hokkaido squash.

Muskatnødde græskar

Muskatnød squash huggetips

Muskatnød Pumpkin Hollow Out Instruktioner

Skræl græskar muskatnød squash

Græskar hakket muskatnød squash

Muskatnødgræskaret er lidt mere vægtigt end de to typer græskar beskrevet ovenfor. Dette kan også købes i stykker, hvilket naturligvis gør forarbejdningen derhjemme lidt lettere. Det gullige kød har en vidunderligt krydret aroma. Skallen er ikke spiselig, og du kan fjerne den inden tilberedning. Dækket med folie kan den udskårne muskatnød squash opbevares i køleskab i 3-4 dage.

Sommer græskar

Sommer squash spaghetti squash

Sommer græskar courgette

Ved du, at der også er sommergræskar? Disse er lidt mindre og har en blødere skal i forhold til vintersorterne. Zucchini og spaghetti squash er populære sommer squash.