sund kost

10 fødevarer med lavt kulhydratindhold, der skal medtages i din menu

kulhydratfattige fødevarer

Kulhydratfattige fødevarer – som navnet antyder, er produkter, der indeholder lidt eller næsten ingen kulhydrater. De kaldes ofte fødevarer med lav kulhydratindhold (“lav” står for lidt og “kulhydrat” – for kulhydrater). I denne artikel forklarer vi de sundhedsmæssige konsekvenser af overforbrug af kulhydrater. Her finder du også svarene på spørgsmålene om, hvorfor den kulhydratfattige kost er så udbredt og populær i dag, og hvilke vigtige fordele den har. Og sidst men ikke mindst introducerer vi dig til 10 kulhydratfattige fødevarer, der er lette at fylde op, og som du bør inkludere i din hverdagsmenu for at føre en sund livsstil. God fornøjelse med at læse!

Fordele ved den lave kulhydratkost

Kost uden kulhydrater

sund kost uden kulhydratfødevarer

Kost uden kulhydrater madpyramide

Spis kulhydratfri frisk salat

Kulhydrater er den vigtigste energikilde for menneskekroppen og samtidig hovedelementet i vores mad, der gør dig tyk. Det er netop disse kulhydrater, der stimulerer kroppen til at producere fedt og forhindrer det i at blive optimalt forbrændt. Denne kendsgerning kan ikke rigtigt beundres – alle ved, at kulhydrater forbrændes hurtigst af den menneskelige organisme (derefter proteiner og til sidst fedtstoffer); hvis du hovedsageligt spiser kulhydrater, kan nogle af dem ikke bruges og, ved komplekse kemiske reaktioner, blive til fedt. Indtagelse af kulhydratrige produkter kan hurtigt føre til fedme og alle relaterede sygdomme (såsom forhøjet blodtryk og åreforkalkning). Når du spiser mest kulhydratfattige fødevarer, bruger kroppen en anden energikilde – fedtreserver. Så du kan tabe dig hurtigt og nemt – uden hundredvis og tælle kalorier! Dette princip er faktisk grundlaget for den berømte Atkins -diætplan, der har hjulpet så mange mennesker med at tabe sig med succes. Det er vigtigt at undgå fødevarer, der indeholder simple kulhydrater (f.eks. Sukker og glukose) frem for alt. Nedenfor er en liste over 10 kulhydratholdige fødevarer, der får dig til at føle dig mæt i lang tid. Vi håber, at dette indlæg kan inspirere dig til selv at prøve lavkulhydratkosten!

Kulhydratfattige fødevarer af animalsk oprindelse – æg

lav -carb madæg

kulhydratfattige fødevarer kogte æg

Spise kulhydratfri salat med kogte æg og bønner

Næsten alle produkter af animalsk oprindelse er lav i kulhydrater, fordi de hovedsageligt indeholder protein – det gælder f.eks. Æg. Mange diæter tillader dig ikke at spise æg, fordi de er kaloririge, men det gør lavkulhydratkosten ikke. Tilbered en frisk salat med kogte æg til morgenmad – dette starter din dag vidunderligt!

mælk og mælkeprodukter

Kulhydratfri ernæringsmælk

drik mad med lavt kulhydratindhold

forskellige typer ost Quark Kost uden kulhydrater

Kost uden kulhydrater mælk og mejeriprodukter

Kost uden kulhydrater mejeriprodukter ostetyper

Lavkulhydratfødevarer omfatter også mælk og mejeriprodukter – kvark, forskellige typer ost. De indeholder ikke mange kalorier og indeholder calcium, hvilket er ekstremt vigtigt for knogler og led.

kød

Spise kulhydratfrit grillet kød

Spise kulhydratfrie kødprodukter

Med en kulhydratfattig kost kan du faktisk indtage alle typer kød – kødet indeholder kun protein og fedt. Gode ​​nyheder til alle dem, der kan lide at spise pølse, flæskesteg eller oksekoteletter! Sandheden er, at du ikke nødvendigvis skal skære kød ud for hurtigt at tabe sig. Også at være på diæt betyder ikke kun at spise frugt og grønt. Undgå alle typer kød, der er for fede, og spis stegt eller dampet kød, hvis det er muligt.

fisk

lavkolhydratfisk

lav -carb mad rejer

Kost uden kulhydrater spiser fisk

Spise muslinger uden kulhydrater

Du bør spise fisk mindst en gang om ugen – det er utroligt gavnligt for kroppen, da det indeholder vigtige fedtsyrer. Fisk er også lav i kulhydrater. Dette gælder også alle andre havdyr, såsom krabber, muslinger og rejer.

Low Carb Foods – Svampe

Kost uden kulhydrater produkter svampe

lavt kulhydratindhold svampe

Næsten alle typer svampe har lavt indhold af kulhydrater – f.eks. Birkesvamp, smørsvamp, kantarel, boletus, rød hætte.

nødder

lavt carb mad nødder

lav -carb mad mandel

kulhydratfødevarer hasselnødder

Nødderne indeholder også næsten ingen kulhydrater. Hasselnødder, jordnødder og mandler kan også nydes på en kulhydratfattig kost!

Kulhydratfattige fødevarer af vegetabilsk oprindelse – bælgfrugter

lavt kulhydratindhold bælgfrugter grønne bønner

Spise kulhydratfri fadlinser

Lavt kulhydratindhold soja

Kost uden kulhydrater bønner

Bælgfrugter er også en del af de kulhydratfattige fødevarer. Du kan lave så mange sunde og lækre retter med bønner, ærter, linser og soja!

Grøntsager med lavt kulhydratindhold

lavt kulhydratindhold mad spinat

Spis kulhydratfri grøn salat

fødevarer med lavt kulhydratindhold agurk

lavkulhydratkål

Alle plantebaserede fødevarer indeholder kulhydrater, men det betyder ikke, at du helt bør undgå frugt og grønt. Grøntsagerne med et højt vandindhold, såsom agurker, har lavt kulhydratindhold. Det gælder også grøntsager som spinat, grøn salat og kål, som indeholder meget cellulose.

Typer af frugt

Kulhydratfri diæt lavsukkerfrugt hindbær

kulhydratfattige fødevarer frugt citroner

Kulhydratfri kost Lav sukker Avocado

lav kulhydrat mad frugter avocado

lavt kulhydratindhold lavt sukkerfrugt brombær

I tilfælde af en kulhydratfattig kost bør du undgå alle former for frugt med et højt sukkerindhold – dette afhænger ofte også af graden af ​​modenhed! Avocado, citroner, hindbær og brombær er dybest set sukkerfattige.

drikkevarer

Kulhydratfri diæt kaffe uden sukker

Kulhydratfri kost Drikke sukkerfri te

lavt kulhydratindhold alkohol

Du kan nyde dine foretrukne kaffe- og tedrikke på en kulhydratfattig kost uden problemer, men uden sukker. De fleste alkoholholdige drikkevarer er sukkerfattige – det vil sige, at de næsten ikke indeholder kulhydrater.