Slike

Slike Heide E. Presse

Heide E. Presse rođena je 1958. u Heidelbergu u Njemačkoj, a odrasla je u Louisiani. Rođena s prirodnim umjetničkim talentom u obitelji bez drugih umjetnički nastrojenih članova, Presse nije imala formalnu umjetničku nastavu do fakulteta. Diplomirala je dizajn na Sveučilištu Stephen F. Austin State u Nacogdochesu u Teksasu 1980. Radila je kao komercijalna umjetnica u Teksasu, ali sada sa suprugom i sinom zove Floridu kući. Godine 1990. odlučila se usredotočiti isključivo na slikanje, najprije se baveći akvarelom, a u novije vrijeme i uljem..

Pressove slike uvrštene su u Top 100 umjetnosti za izložbu Parkovi 1989., ’92., ’94. I 1996.-2004. Umjetnost za parkove dodijelila joj je glavnu nagradu Mini 50.000.000 dolara 2002., nagradu Collector’s Choice 2002., nagradu regije 2001., nagradu za kupnju misija San Antonio 2001., nagradu Favorites Favorite 1997. i nagradu Collectors Choice 1997..

Njezini su radovi žirirani na mnogim izložbama, uključujući Američko i Nacionalno društvo za akvarel. Pozvana je da sudjeluje na izložbi Western Visions, Miniatures and More 2004 u Nacionalnom muzeju umjetnosti divljih životinja u Jackson Holeu, Wyoming. Među njezinim potpisima su i udruženja Minijaturni umjetnici Amerike i Nacionalno društvo za akvarel. Predstavljena je u brojnim publikacijama, a časopisi Wildlife Art i US Art proglasili su je umjetnicom za gledanje.

Strastveni kolekcionar vintage odjeće i kostima za reprodukciju, Presse posebno voli bijelu odjeću kasnog viktorijanskog, ranog edvardijanskog doba. Ona u svom ateljeu ima pohranjene na desetine ovih prekrasnih odjevnih predmeta koji potječu iz razdoblja 1890.-1916. Prijatelji i rodbina obično se odijevaju u starinsku odjeću i poziraju Heide. Uz odjeću, Heide ima i veliku zbirku antiknih predmeta koje koristi kao rekvizite na svojim slikama. Posebno vrčevi i zdjele u žutom posuđu, željeznom kamenu i granitnom posuđu. U svojoj umjetnosti Heide prikazuje jednostavnije aspekte života … te je trenutke najvjerojatnije zanemarila, ali ih je vrijedno sačuvati i zapamtiti. Koristeći dramatično i zanimljivo osvjetljenje i bogate boje, Presse ima za cilj oslikati prizore jednostavne ljepote.