Sadržaj vijesti

Najbolji u Australiji: Khail Aitken

Od malih nogu, australijski Khail Aitken bio je pod utjecajem umjetnosti, a nedugo nakon završetka srednje škole započeo je svoje naukovanje tetovažama. Danas je u cijelom svijetu poznat kao istaknuti umjetnik realizma koji nastavlja pomicati granice isticanjem tetovažnih talenata. Godine 2018. dvije Aitkenove tetovaže pomogle su mu da se stavi na kartu međunarodnog inovatora: prva je bila zapanjujući memorijalni portret pokojnog Maca Millera, a druga jednostavno nazvana ‘Cokemon.’ Ove dvije tetovaže pokazale su da Aitken posjeduje nevjerojatnu svestranost i može neometano prijeći iz ozbiljnog realizma u komične crtiće. Sjeli smo s Jackom svih stilova kako bismo naučili priču iza jednog od njegovih viralnih dizajna i njegova vlastita razmišljanja o budućnosti tetovažne industrije.

Kada ste se prvi put bavili tetoviranjem i koji su umjetnici utjecali na vašu odluku da postanete tetovaža?

Odrastao sam u obitelji umjetnika, pa je to za mene bio prirodan napredak. Od malih nogu zanimala me umjetnost, posebno crtanje. Najranije uspomene su mi bile posjećivanje umjetničkih izložbi i slikanje u tatinom ateljeu. Počeo sam sa tetovažom dok sam završio školu sa 17 godina. Nije to baš bio posao koji mi je mama namijenila, ali kakav bih ja sin bio da joj olakšam život? Omogućilo mi je da rastem kao umjetnik i bavim se tetoviranjem kao karijerom. Od samog početka mog putovanja kao umjetnika tetovaža, bio sam pod velikim utjecajem umjetnika poput Benyja Pearcea, Bumera i Benjamina Laukisa. Ovi australski umjetnici neprestano su pomicali granice i radili u svojim jedinstvenim stilovima, pa sam od malih nogu gravitirao njihovom radu.

Kako biste opisali svoj stil potpisa i kako ste ga razvili s vremenom? Da budem iskren, jako volim raditi u mnogo različitih stilova, ali došlo je do točke u kojoj sam se želio odvojiti od svih ostalih. Privukao me realizam jer je to bio veći izazov i nastavio me učiti i razvijati. Smatram da moj stil više ima aspekt hiperrealizma s punim bojama, i ja'Često ću pretjerivati ​​živost. Ovaj pristup uvijek zahtijeva vrijeme, uključuje istraživanje i mnogo priprema.

Vaša tetovaža “Cokemon” postala je viralna 2018. Koja je priča iza te tetovaže i što je ušlo u stvaranje dizajna?

Moj prijatelj – koji može i ne mora biti ljubitelj droga – neko vrijeme je pirjao na rukavu za noge koji je uključivao niz crtanih filmova iz djetinjstva koji su uključivali eksplicitne reference na drogu. Ova kombinacija mi je bila smiješna i hrabra pa sam iskoristio priliku stvoriti nešto jedinstveno. Zanimalo me pomicanje granica i koncept korištenja poznatih ikona uporedo s referencama na droge, što jasno dodaje komičan aspekt konceptu.

Ono što nam pada na pamet kad kažemo izraz: „Budućnost tetoviranja?"

Tetoviranje napreduje jako brzo, ne samo u smislu standarda, već i opreme i njege. Strojevi imaju izmjenjive dijelove za prilagođavanje načinu na koji vi osobno želite tetovirati, tinte danas mogu biti iznimno živahne i čvrste. Edukacija ljudi o tome kako se brinuti o svojoj koži i tetovažama ima ogroman utjecaj na to kako umjetnička djela drže i traju godinama. Industrija tetovaža, dugo vremena, osjećam, nije bila prihvaćena, a da biste se tetovirali morali ste biti određena osoba. Sada je prihvatljivije nego ikad, što je odlično za rast industrije. Tijekom mog vremena tetoviranja uvijek su postojale faze u stilovima koji su plutali u industriji i iz nje, privlačeći sve različite sfere života, i to je ono što tetoviranje čini toliko raznolikim – nastavit će rasti i razvijati se.