Sadržaj vijesti

Kravlje tetovaže koje su Legen-Mliječne

Odrastao sam u Teksasu, što znači da bez obzira gdje se vozili, morate vidjeti nekoliko stada goveda na svom putu do tamo, a sigurno ćete poznavati barem jednu osobu koja je dio svog života provela u podizanju krave. Zapravo, Texas ima najveći broj goveda u svih 50 država. Iako ja osobno nikad nisam uzgajao krave, moji su rođaci bili dio kruga izložbi dionica u Teksasu, putovali su na različite rodee po cijeloj državi i zarađivali novac za stipendije od najboljih junica i volova kako je odredilo sudačko vijeće. Kao što možete zamisliti, burze su velika stvar u Teksasu, a konkurencija može biti ozbiljna, ali opet, ovo je stanje u kojem se kaubojski šeširi i čizme smatraju svečanim odijevanjem, pa jesmo li zaista iznenađeni?

Ljudi su pripitomili krave prije otprilike 10 500 godina i od tada su ih koristili iz brojnih razloga. Većina mesa koje jedete potječe iz nekog dijela ili dijelova krave. Kravlje mlijeko koristimo u svojim latteima, ili, kao što to rade neki hrabri čudaci, pijemo ga ravno gore. Kravlja koža koristi se za izradu kože, pa čak i njihova kaka služi u svrhu gnojiva. Ako ste ikada koristili stajsko gnojivo, morate zahvaliti kravi i njezinim divnim probavnim sustavom sa četiri želuca.

Iako je krava s godinama postala zamjenjiv izraz za goveda, kada kažete krava, zapravo mislite na kravu koja je rodila tele, jer je ispravan izraz za ženku koja nije rodila junica . Mužjaci su uvijek poznati kao volovi. Iako su to informacije koje većini nas iskreno nisu važne, niti zapravo nešto mijenjaju, zanimljivo je napomenuti.

Postoji gotovo više od tisuću različitih vrsta goveda. U nekim kulturama, osobito u hinduizmu, krave se štuju, a klanje krava zabranjeno je u nekoliko država Indijske unije. Krave se često smatraju simbolom ženske snage, majčinstva, predanosti, pa čak i lunarne energije jer, što je čudno, krave se rađaju u većem broju oko punog mjeseca.

Kako bismo pokazali našu ljubav i poštovanje prema ovim prekrasnim stvorenjima, pronašli smo najbolje tetovaže koje ćete vime obožavati.