Sadržaj vijesti

Ispod tinte

Kevin Creekman prikupio je tek milijun sljedbenika na Instagramu, a nije potrebno raketnom znanstveniku da vam kaže zašto. Creekman izgleda kao fantazija drvosječe svake žene – međutim, umjesto da nosi kariranu košulju i tregere, on je tetovirana kalifornijska manekenka koja više vremena provodi bez košulje nego obučena. No, Creekmanov život nije uvijek bio povezan s fotografiranjem uz bazen ili dogovorima o podršci. “Kad bi me netko pitao kad sam imao 18 godina kakvom ću se karijerom baviti, zadnje što bi mi palo na pamet bilo bi povezano s mojim izgledom”, kaže Creekman. “Osjećam da je život vrlo ironičan, jer sam u osnovi pronašao način da živim od nečega što nisam imao veći dio svog života.”

Creekman je odrastao u njemačkom Bonnu, malom gradu na obali Rajne, a sve do mature imao je prekomjernu težinu. Međutim, nakon što je napunio 18 godina, odlučio je promijeniti život. “U ovom trenutku počinjete razmišljati o svom životu, putu kojim ste krenuli i kamo želite ići u budućnosti”, dijeli Creekman. “Nisam imala mnogo prijatelja, a tinejdžerske godine uglavnom sam provodila igrajući video igre. Dok su drugi tinejdžeri izlazili noću, mene je uvuklo u “World of Warcraft”. Nikad nisam imao djevojku niti bilo kakvo iskustvo s djevojkama, a shvatio sam da sam vrlo usamljena osoba i da mogu nastaviti ovako, možda bih umro sam. ”

Motiviran potencijalom za novi početak, Creekman je počeo jesti s kalorijskim deficitom i za manje od godinu dana smršao 175 kg. Međutim, mršavljenje je bio najlakši dio njegove transformacije. “Nakon što sam smršavio, imao sam 19 godina, u potpuno novom tijelu, ali i dalje sam se sramio kako izgledam”, kaže Creekman. “Posvuda sam imala opuštenu kožu i strije. Koža mi je bila u jako lošem stanju, osobito koža trbuha koja mi je visjela do međunožja. Još uvijek nisam imao povjerenja i nisam se osjećao kao da se drugima mogu pokazati bez majice. ” Creekman je počeo vježbati kako bi dobio mišiće i poboljšao kožu, što je izazvalo cjeloživotnu ljubav prema dizanju utega. Ipak, unatoč rezultatima, znao je da opuštena koža neće nestati sama od sebe i da će biti potrebna operacija kako bi se prikazalo njegovo novo tijelo.

“Mama mi je pomogla da se borim protiv našeg zdravstvenog osiguranja da dobijem pokriće za operaciju uklanjanja kože”, dijeli Creekman. “Ali nisu vidjeli medicinsko obrazloženje za operaciju, iako sam imao liječnike na svojoj strani.” Unatoč tome što je trebala operacija i željela da njegova transformacija bude potpuna, osiguranje je to odbilo pokriti, a Creekman nije bio na mjestu da sam podmiri troškove. “Nakon još sedam godina, bila sam sigurnija u svoju kožu, ali sam i dalje provodila sve vrijeme u teretani kako bih poboljšala svoje tijelo, a ograničenja mojih rezultata sve su me više mučila. Još se nisam osjećao dovoljno snažno da skinem majicu pred drugim ljudima – kaže Creekman. “U ovom trenutku svog života već sam završio svoj diplomski studij kao socijalni radnik i radio sam na tom polju nekoliko godina. Konačno, imao sam novca da se riješim ovog tereta koji sam morao nositi sedam godina i sam platiti operacije kože. ”

Nakon što je uklonio kilograme viška kože s trbuha, Creekman se približavao kraju fizičke transformacije koja je nastajala gotovo desetljeće. Postojao je još jedan posljednji korak da postane siguran u svoju kožu i, na sreću, to je bilo lako postići u usporedbi s njegovim prethodnim preprekama. “Nakon operacije, nadao sam se da ću pronaći više povjerenja u svoju kožu, ali ipak sam se stidio svog tijela i ožiljaka. Nisam mogao pokazati svoje tijelo bez majice, a da me ljudi nisu pitali što se dogodilo – kaže Creekman. “Dakle, prekrivanje ožiljaka za mene je bila dobitna situacija jer volim umjetnost tetoviranja.” Nakon što je 2017. dovršio bodi i izdržao posljednji napad fizičke boli, Creekman je konačno stekao samopouzdanje da skine majicu, a slava na Instagramu brzo je uslijedila.

Creekman je primjer istine iza umornog idioma: “Ne sudi o knjizi po koricama”, jer unatoč tome što društvene mreže mogu predstaviti, ovaj tetovirani Adonis ima više nego što se čini. Iako danas Creekman izgleda kao više tetovirana verzija Jasona Momoe, on nije uvijek bio srcolomac na Instagramu i proveo je veći dio života osjećajući se samosvjesno u svojoj koži.