Sadržaj vijesti

50+ fantastičnih vilinskih tetovaža

Stoljećima je folklor u cijeloj Europi govorio o vilama. Priče o vilama naselile su keltsku, slavensku, njemačku, englesku i francusku mitologiju, često prikazujući čarobna stvorenja s ljudskim obilježjima, krilima i moćima. Oni'prikazani u pozitivnom i negativnom svjetlu jer su neke kulture vile povezivale s lukavstvom ili lošom srećom. Čak su bili optuživani za bolesti u nekoliko zajednica, za koje se sumnjalo da uzrokuju tuberkulozu i urođene mane.

Vile su istaknute u čitavoj književnosti, a jedan od najistaknutijih primjera je William Shakespeare's "Ivanjska noć's San." Predstava sadrži četiri spojna zapleta, koji su smješteni u carstvo Zemlje vila. U ovoj predstavi vile su prikazane kao prilično nestašne, s duhom po imenu Puck koji je pomoću svoje magije natjerao dva dječaka da se zaljube u istu djevojčicu, a zatim će se izigrati s kraljicom vila.

Još jedan popularan primjer vila u književnosti može se vidjeti kroz autoricu J.M. Barrie'priče Petra Pana. Petar Pan komunicira s brojnim čarobnim bićima dok je u Neverlandu, a jedno od najznačajnijih je Tinker Bell. Tinker Bell se prvi put pojavio u Barrieju'igra iz 1904, "Petar Pan," zatim opet u romanu 1911. godine "Peter i Wendy." Na veliko platno dovedena je 1953. godine's "Petar Pan." Animirana verzija ovog lika bila je takav hit, Tink je postao neslužbena maskota The Walt Disney Company – odmah iza Mickeyja Mousea.

U čast svih fanatika vila, zavirite u 53 tetovaže talentiranih umjetnika iz cijelog svijeta. Recite nam svoju omiljenu vilu iz popularne kulture u odjeljku komentara na društvenim mrežama.