Рецепти за печене

Магията на подправките: 5 често срещани грешки при използване на подправки

Всички знаем магията на подправките! Подправките са онова нещо, което придава вкус на храната. Използвани правилно, те правят ястията незабравими. Но щипка твърде много или твърде малко може да го развали! Ето 5 -те най -често срещани грешки при използването на подправките.

Използва се твърде малко сол

Солта е подправка, която се е превърнала в незаменима част от готвенето. Той е известен от векове и се използва почти във всеки начин за приготвяне на ястия. Когато количеството сол в рецептата е означено като „на вкус“, това трябва да означава, че трябва да опитате солта в храната си. Така че понякога трябва да е малко повече от просто щипка.

Трябва да можете да опитате солта

но подправките сол е здравословна

Проверявайте вкуса отново и отново

вкусна готварска магия от подправки

Магията на подправките: не забравяйте да ги опитате

Ако забравите да опитате вкуса на храната по време на процеса на готвене, би било лесно да направите грешка и това може да се окаже истинско бедствие. Нарязвате, разбърквате, подправяте, добавяте нещо от това и онова и преди да го забележите, сте сложили твърде много от някоя съставка. Това е една от най -досадните грешки, които човек може да направи, защото всъщност е лесно да се избегне! Не се нуждаете от много кулинарни познания, просто превърнете дегустацията на храната във фиксиран навик!

Добър навик е да добавите половината количество подправка, дадена в началото, а останалата част в края на процеса на готвене, като опитате отново аромата.

Прясно смлени зърна черен пипер

зърна черен пипер използват магията на подправките

Използвате готов пипер на прах

Черният пипер, подобно на солта, е една от най -важните подправки в кулинарното изкуство. И поради тази причина няма извинение да купувате готови продукти (смлян пипер на прах), вместо да го смилате прясно.

Има няколко причини да смилате сами черния пипер – както всички сушени подправки, черният пипер губи интензивния си аромат веднага щом бъде на прах. Прясно смленият пипер има хрупкава текстура, която всяко ястие трябва да има.

Подправете храната на вкус в точното време

пресните подправки използват магията на подправките

Добавете сушени билки твърде късно

В повечето случаи е по -добре да използвате пресни билки, защото те са по -ароматни, цветни и вкусни. Но понякога сухите са единственият начин да опитате храната и това в никакъв случай не е грешка. Само времето, когато добавяте подправките към ястието, може да бъде грешно.

Ако готвите със сухи билки и подправки, по -добре е да ги добавите в началото, а пресните в края. Причината за това е, че пресните билки съдържат масла и им отнема по -кратко време, за да развият своя аромат и вкус. Изсушените, от друга страна, отнемат повече време и така, например, ако ги използвате за дресинг за салата, където не се изисква термична подготовка, може да отнеме няколко часа, за да развият аромата си.

Използвайте лимонов сок като стимулатор на апетита

лимон здравословна магия от подправки

Лимоновият сок често се пренебрегва

Лимоновият сок несъмнено е ценна подправка, особено когато става въпрос за добавяне на особено свеж послевкус към меките, деликатни вкусове на риба и морски дарове. Същото важи и за зеленчуците. Има правило, че ако разтопеното масло върви добре с ястие, то ще има по -добър вкус с няколко капки пресен лимонов сок. Зеленчуци като аспержи, зелен фасул, броколи, цвекло и гъби са идеално подправени с тях. Лимонът, например нарязан на филийки като съставка за сос / марината, придава на пилето известна свежест. Вкусът на лимон гали небцето и стимулира апетита.

Така че следващия път, когато се съмнявате, че нещо липсва в храната ви, не посягайте директно към солта, а опитайте първо да добавите няколко капки лимонов сок.

Отбележете всички тези грешки и се опитайте да ги избегнете. Възползвайте се от магията на подправките и винаги приготвяйте вкусни ястия с тях.

Магията на подправките: градината с пресни билки помага много при готвене

билка градинска магия от подправки

Научете се да използвате правилно подправките

готвене с подправки магията на подправките

Няколко капки лимонов сок ще добавят допълнителна свежест

 риба вкусна готварска магия от подправки

Винаги използвайте пресни билки за дресинга за салата

Пригответе магията за подправки за салата

Оставете маринатата да попие добре

пригответе марината за месо от подправки

Магията на подправките: вземете пресен розмарин с агнешкото

магията на подправките, готвещи агнешко