rådgiver

Sov uden allergisymptomer: hvilken madras er den rigtige til allergikere?

Vi tilbringer godt 30 til 40 procent af vores liv i soveværelset for at give krop og sind en pause og regenerere for dagen fremover. Følgende gælder: jo bedre vi sover, jo mere energi har vi i hverdagen. Derudover forhindrer en god, uforstyrret søvn sygdomme og koncentrationsforstyrrelser. Soveværelsesindretningen er meget vigtig for en god nats søvn. I denne sammenhæng er der dog meget mere end bare den korrekte placering af sengen i rummet og valg af passende møbler, farver og dekoration. Det spiller også en vigtig rolle, for eksempel at soveværelset er fri for forurenende stoffer. Dette aspekt er endnu vigtigere for allergikere end for andre mennesker. Forurenende stoffer i soveværelset, såsom flammehæmmere eller oliebaserede kemikalier, kan forværre allergisymptomer. Når du vælger en madras, er der et par ting at overveje for allergikere.

søvn uden allergi

Naturfibre og naturlige latexmadrasser: et godt valg for mange allergikere

Allergikere og mennesker, der lider af neurodermatitis, er generelt følsomme over for kemiske stoffer og syntetiske fibre. Derfor er madrasser fremstillet af naturlige materialer ofte det bedste valg. I onlineshoppen belama.de du kan finde mange naturlige madrasser baseret på kokos, bomuld, jomfruuld og hestehår. Især de naturlige latexmadrasser, der tilbydes der, er et godt valg for mange allergikere: De er fremstillet af vedvarende gummi på en miljøvenlig måde. Gummitræets barksaft bruges til dette, så de resulterende madrasser er helt fri for kemiske blødgørere, CFC’er og opløsningsmidler. Alle disse stoffer kan udløse allergi eller forværre allergisymptomer.

Mange af disse stoffer er indeholdt i syntetiske latexmadrasser, hvorfor naturlig latex bestemt er at foretrække – især hvis du har allergi. Kun dem, der lider af latexallergi, bør ikke købe en naturlig latexmadras, men hellere bruge en koldskummadras til allergikere. Naturlige latexmadrasser har den fordel, at de er meget elastiske, holdbare og dimensionsstabile. Imidlertid er deres åndbarhed lidt dårligere end koldskummadrasser. Derfor kombineres naturlig latex ofte med lag af kokoskerne. På denne måde opnås meget gode klimaegenskaber, som sikrer en sund søvn.

dormiente naturlige madrasser til allergikere

Hvilken madras skal husstøvallergikere vælge??

Efter pollenallergi er allergi over for husstøvmider den næsthyppigste form for allergi. Der kan være op til 10.000 mider i kun et gram støv. Disse udløser dog slet ikke allergien, men deres afføring. Det nedbrydes til mikrofint støv og ender i den luft, vi trækker vejret. Hvis du har lyst til at nyse, kløende, blokeret eller løbende næse, røde øjne eller hoste om morgenen, kan dette indikere en støvmideallergi.

Mider foretrækker at blive fundet, hvor de nyder de bedste levevilkår. Du finder det varme og fugtige miljø frem for alt i vores seng. Halvdelen af ​​miderne koloniserer derfor madrassen. Der er ikke kun høje temperaturer og høj luftfugtighed her, der er også mad nok i form af menneskelige hudceller. Desuden kan mider gerne fodre med animalske komponenter i strøelse og skimmelsporer. Hvis du tager følgende tips til dig, når du vælger en madras, kan du oprette et sovemiljø, der modvirker mangfoldigheden af ​​husstøvmider:

  • Sørg for, at madrassen har god åndbarhed for effektivt at fjerne fugt
  • Vælg en madras, der ikke indeholder animalske ingredienser
  • Madrassen skal have et quiltet, aftageligt og dyrehårfrit betræk
  • Dette betræk skal kunne vaskes ved 60 til 95 grader Celsius

En koldskummadras er meget velegnet til mennesker, der lider af husstøvmideallergi. Koldskum anses for at være dimensionelt stabilt, åndbart og elastisk. Redaktionen af Lungekræfter på nettet Vi anbefaler også et midsikkert beskyttende betræk til madrassen. På den ene side gør det det vanskeligere for miderne at få adgang til deres mad – det vil sige menneskets hudflager – og på den anden side beskytter det allergikeren mod direkte kontakt med allergenet, dvs. miderne og deres ekskrementer. Disse dæksler er også kendt som indkapslinger.

Men at købe en allergivenlig madras er ikke nok. For at forhindre vækst af skimmelsvamp og mider er det vigtigt at passe madrassen ordentligt. Ventilation spiller en vigtig rolle i dette. Soveværelset skal ikke kun ventileres to eller tre gange om dagen, madrassen skal også ventileres med jævne mellemrum. Til dette formål vendes nye madrasser hver fjerde uge. Fra 12 måneder efter køb er det tilstrækkeligt at vende madrassen seks gange om året og lade den ventilere.

naturallergiske madrasser

Konklusion

Så vi kan se, at der ikke er noget, der hedder en madrasløsning, der er lige velegnet til alle allergikere. Nogle mennesker reagerer med allergirelaterede symptomer, især når de kommer i kontakt med syntetiske materialer eller forurenende stoffer såsom opløsningsmidler og blødgørere. Du sover meget godt i en naturlig madras lavet af kokos, jomfruuld eller hestefibre. Husstøvmideallergi bør derimod undvære madrasser med animalske ingredienser og vælge en koldskummadras med indkapsling.

  sov godt uden allergi

naturlige madrasser mod allergi