rådgiver

Rengøring korrekt: disse tips gør dit liv lettere!

Hvordan skal vi rengøre vores hus eller lejlighed korrekt? Enhver, der nogensinde har måttet tænke over dette spørgsmål på egen hånd, vil sandsynligvis aldrig undervurdere det igen i livet. Vores komfort, vores velvære og ofte også vores forhold til andre mennesker er relateret til dette. Du vil ikke overdrive det, så rengøring ikke bliver en trang. Men man vil heller ikke være for skødesløs. Følgende tips er til moderne mennesker med en sund holdning til rengøring. Dette giver dig mulighed for at opnå meget gode resultater med så lidt indsats som muligt.

Den rigtige strategi sparer dig tid til rengøring af huset

rengør ordentligt rengør dig selv

Opbyg en positiv indstilling til rengøring

Emnet “rengøring korrekt” forårsager ofte meget stress. Meget få af os har positive associationer til det. Det er dog aldrig rigtig for sent at begynde at ændre denne tankegang. Dette gælder især for jer, der nyder at lytte til lydbøger, meditationer eller sange.

Rengøring kan bestemt ledsages af en sådan beskæftigelse. Så du har to ting gjort på samme tid! Du kan også bestemme tidsrammen for rengøringen. Sig f.eks., At du planlægger at afslutte rengøringen ved slutningen af ​​din afspilningsliste eller et bestemt kapitel. Dette gør dig også mere motiveret til at være mere effektiv.

Find en rengøringsmoppe, der er behagelig

rengør gulvet korrekt

Her er de enkle principper, du kan bruge til at børste ordentligt

Oppefra og ned

Disse regler gælder hovedsageligt for støvning. Når du rengør de øverste hylder og overflader, falder støvet naturligvis på de nederste. Så det giver mening, at du begynder at rense fra loftet og bevæger dig mod gulvet. Så kunne du ende med at samle alt sammen med støvsugeren!

Tilbage til forsiden

Dette hovedprincip vedrører rengøring af våde gulve. Hvad betyder “tilbage” i vores tilfælde? Det er de områder, der er længst væk fra udgangene. Så i din stue skal du starte ved områderne overfor døren først og langsomt nærme dig døren. Når du er færdig, er de første zoner tørre. Så du behøver ikke vente til du kommer ind i rummet igen.

Støv overfladerne fra top til bund

rengør ovnen korrekt

Fordel aktiviteterne på forskellige ugedage

Rengøringen og andre huslige gøremål skal helst udføres på forskellige dage. Så hvis du vil rengøre ordentligt, er det bedste at flytte vasketøjet til en anden dag. Hvis alt bliver for meget for dig på en dag, ender du med at føle dig træt og forsømme vigtige detaljer.

Overvej at bruge miljøvenlige rengøringsmidler?

rengør ordentligt - rengør store overflader

Rengør badeværelser eller andre særlige områder på separate dage

Zoner, der kræver mere omfattende rengøring, bør ideelt set rengøres adskilt fra resten af ​​lejligheden. For eksempel, hvis du vil rengøre badeværelset ordentligt, er det her, du virkelig skal fokusere på. Det er en udfordring i sig selv og kræver sin egen specifikke organisation.

Børst ordentligt og regelmæssigt, så du ikke skal fjerne genstridige pletter bagefter

rengør ordentligt - gode rengøringsideer

Byg en god rutine

Alle delte tip koger ned til at bygge en god rutine. Hvis du ikke børster så længe regelmæssigt, næsten hver dag, bliver du mere og mere øvet. Med de beskrevne principper fungerer alt derefter automatisk, og du behøver ikke tænke meget over det. I sidste ende har du et hyggeligt hjem uden store anstrengelser.

Den rigtige strategi til at organisere rengøringsmidler

For at kunne rengøre ordentligt har du også brug for de rigtige rengøringsmidler. Ved at gøre dette bør du vælge disse fra flere aspekter. På den ene side har du brug for en passende forberedelse til alle aspekter af rengøring. Så har du brug for et tilstrækkeligt antal mopper, en eller flere effektive støvsugere og renseklude. Du skal trods alt vælge mellem økologiske og kemiske rengøringsmidler.

Der findes universelle rengøringsmidler, der er beregnet til forskellige overflader 

rengøring korrekt rengøring af badeværelset

Kemiske eller økologiske rengøringsmidler?

Mange produkter, som vi bruger i køkkenet, betragtes som økologiske rengøringsmidler. Bagepulver, citroner, eddike og salt kunne bruges. Derudover er der nu også økologiske mærker, der udelukkende er fremstillet af bæredygtige materialer. Emballagen er ofte endda genanvendelig. Sådanne rengøringsmidler er også bedre for dit helbred. Derfor anbefaler vi, at du satser på dem. De har alle den fordel, at de for det meste er multifunktionelle. Hvis noget genstridig snavs ikke kan fjernes med det, kan du undtagelsesvis købe et kemisk produkt. Hvis vi bruger sådanne vaskemidler i målte mængder, kan vi rengøre ordentligt, men det er ikke så dårligt for miljøet.

Valget af rengøringsmidler og klude er vigtigt

rengøre ordentligt - rengør gulvet

Et rengøringsmiddel til alle områder

Det er bedst at lave en liste over alle de typer rengøringsartikler, du får brug for. Dette skal tjene følgende formål:

  • Til fjernelse af støv,
  • Til aftørring af forskellige overflader,
  • Glasrenser,
  • Kalkfjerner,
  • Antibakterielle midler til badeværelse og toilet,
  • Fedtfjerner til køkkenet,
  • Rengøringsmidler til beslag,
  • Egnet rengøringsmiddel til gulvet.

Selvfølgelig er der en stor variation, og udvalget skal også tilpasses typen af ​​overflader. Overfladetypen spiller en meget vigtig rolle, især med gulvrensere. Imidlertid er mange af rengøringsmidlerne nu multifunktionelle og kan opfylde flere funktioner. Så du gør dig selv en kæmpe tjeneste ved at købe disse. Dette sparer penge og lagerplads. Ind imellem har du måske brug for et specielt middel til at rengøre en bestemt zone eller et bestemt for meget snavset tilbehør. Det er dog bedre at købe en på forespørgsel.

Find den rigtige opbevaringsplads til dine rengøringsmidler

rengøring af gulvet korrekt rengøring ideer

De rigtige værktøjer

Selvfølgelig har du brug for separate rengøringsklude til køkkenet, badeværelset, en svamp eller en særlig moppe til toilettet og til opholdsområderne. Når de gemmes væk, skal de være godt adskilt fra hinanden. Hvad angår gulvrensning, er det mere en smagssag. Der findes mange forskellige slags mopper til rengøring. Alle renser bedre på en anden måde, og du bør tage den beslutning, der er den rigtige for dig, og som er bedst for dig personligt. Piner ikke dig selv og tab ikke plads med for mange af dem! Det er bedre at fjerne støv og snavs med en støvsuger. Enten skal du købe en multifunktionel, der støver både brede gulvarealer og vanskelige hjørner. Alternativt kan du købe en større og en håndholdt støvsuger.

Det er mere behageligt at bo i et rent hjem 

rengøring korrekt rengøring af gulvet

Organiser lagerplads passende

Rengøringsmaterialet og de tilhørende mopper og værktøjer skal opbevares godt. Den optimale organisation kan se anderledes ud. Hvis du har en større kælder eller lagerplads, ville det selvfølgelig være bedst, hvis alt er der. I en større lejlighed eller i et hus med flere etager kunne rengøringsprodukterne til gengæld opbevares flere steder. De skal simpelthen være hurtige og lette at komme til.

Uanset hvordan du organiserer din rengøring, skal du holde styr på tingene. Der skal være en klar rækkefølge om hvilken rengøring der følger hvad og hvilket middel der er nødvendigt til hvad. Dette gør rengøring sjovt, fordi du kan opnå et hyggeligt hjem med relativt lille indsats.

Hvis du har et kæledyr, er det bedst at undgå de kemiske rengøringsprodukter 

ordentlig rengøring af huslejlighed

Kombiner rengøring med god musik!

rengøre ordentligt rengøre lejligheden

Du skal have en god støvsuger for at rengøre godt!

Støvsugergulvet rengøres ordentligtGør den rigtige rengøring og spar tid!

Rengør tæppet ordentligt