rådgiver

Guldmønter og guldbarrer som en sikker investering – vigtige fordele og ulemper

Gennem menneskets historie og i næsten enhver kultur har guld altid været et symbol på royalty, pragt og rigdom. Det er et af de første kendte ædle metaller, og det spiller en så vigtig rolle i menneskehedens udvikling på grund af dets sjældenhed, holdbarhed og skønhed. Talrige historiske kilder viser, at de gamle mesopotamier allerede i 2600 f.Kr. Smedet nogle af de første guldsmykker. Omkring 564 f.Kr. Kong Croesus etablerede den første internationale guldvaluta og blev på det tidspunkt betragtet som den rigeste person i verden. Investeringer i ædle metaller og især i guld betragtes stadig som en fordelagtig og sikker investering. Årsagerne hertil er mange!

For eksempel påvirkes guldinvesteringer ikke af inflation eller udsving på valutamarkederne. Det tidløse ædle metal har ikke kun bevaret sin værdi over tid, men har øget den. Selvom der ikke forventes hurtige gevinster med denne type investeringer, er risikoen for potentielle tab moderat lav.

Guldmønter og guldbarrer som en sikker investering - vigtige fordele og ulemper ved guld på børsen

Da det imidlertid er umuligt at dække hele emnet investering i guld i en enkelt artikel, har vi kun opsummeret nogle af de vigtigste oplysninger om det for dig. Du kan finde professionel rådgivning og gode muligheder for at købe og sælge guld og andre ædle metaller hos Scheidestaette.de, som rheinische-scheidestaette.de.

Guld som en sikker investering – typer investeringer

Smykker guld – På trods af sin skønhed har guldsmykker faktisk den laveste investeringsværdi. Årsagen er på den ene side den høje pris, da den beregner omkostningerne ved at fremstille smykkerne, det vil sige guldsmedens arbejde, samt tillægsgebyret for købmanden. På den anden side er guld i smykker mindre rent, da andre metaller som kobber, sølv osv. Skal bruges i deres fremstilling. Dette er den eneste måde for smykkerne at bevare sin styrke. Den maksimale finhed i smykkeguld er 22 karat, idet 18 karat som regel foretrækkes.

Investeringsguld – Denne kategori omfatter guldmønter og stænger. Investeringsguld har en maksimal finhed på 24 karat (999,9) og har et særligt ægthedscertifikat, der bekræfter, hvor det blev fremstillet. Ægte guldbarrer produceres hovedsageligt fire steder rundt om i verden, hvor alle fire producenter (Valcambi, PAMP, Argor-Heraeus og Metalor) er akkrediteret og har hovedkontor i Schweiz.

Guldmønter og guldbarrer som en sikker investering - vigtige fordele og ulemper guldsmykker smykker guldkarat

Investeringsguld som en fordelagtig og sikker investering

Investeringsguld kan handles på alle internationale børser. Den har hurtig likviditet og kan til enhver tid sælges til en sikker pris. Denne type guld er fritaget for alle moms, afgifter og punktafgifter. Det giver fremragende afkast til dem, der har valgt at investere i det.

Den største fordel ved at købe guldmønter og guldbarrer er, at du når som helst kan sælge dem sikkert og hurtigt, og også at du faktisk kan eje dem. Den største ulempe er naturligvis forbundet med risikoen ved opbevaring af guld. Det tilrådes at bruge en garanteret pengeskab til at afskrække potentielle tyve. Mange guldejere beslutter sig derfor også for at gemme deres skatte sikkert i en banks hvælvinger.

Guldmønter og guldbarrer som en sikker investering - vigtige fordele og ulemper små guldbarrer 100 gram

Guldmønter

At købe guldmønter er den mest almindelige og muligvis den bedste guldinvestering. Mønter fås i flere standardvægte, men klassificeres også baseret på nuværende udbud og efterspørgsel. Det er imidlertid vigtigt ikke at forveksle dem med numismatiske guldmønter eller samlermønter, hvis pris også afhænger af deres sjældenhed og tilstand.

Guldmønter og guldbarrer som en sikker investering - vigtige fordele og ulemper guldmønter værdifulde

guldbar

Guldstænger fremstilles i henhold til anerkendte standarder for guldets vægt og renhed. Ægte guldbarrer produceres kun af guldraffinaderier, der er medlemmer af London Metal Exchange. Desværre er der flere og flere forfalskninger på markedet, så vær opmærksom på mærkerne og sælerne, når du køber.

Der er to typer stænger – støbt eller præget. Støbte guldstænger hældes i specielle former i forskellige størrelser. Efter afkøling foretages markeringer normalt manuelt eller med et tryk. Prægede guldstænger skæres normalt fra en rullet støbt stang, derefter stanses med en presse og mærkes. Deres fremstillingsproces kan sammenlignes med fremstilling af mønter.

Guld er blevet betragtet som absolut krisesikkert og en sikker investering i mange år. Det tidløse ædle metal er altid up-to-date, trendy og attraktivt. En guldinvestering er noget, du kan drage fordel af på lang sigt.

Guldmønter og guldbarrer som en sikker investering - vigtige fordele og ulemper ved guldbarrer guldinvestering