Прозорци и врати

Щори на плисе в модерни цветове – изберете стилна „рокля“ за вашия прозорец

Плисирани щори в модерни цветове - практично и стилно решение за защита от слънце

Кой не мечтае за летните дни? Лятното слънце се усмихва през прозорците и изглежда много хубаво. Въпреки това, особено в горещите дни, слънчевите лъчи също могат да бъдат стресиращи, дори в собствените ви четири стени. Слънцето наистина може да затопли апартамента. Капаците не са решение в този случай за хората, които са вкъщи през деня. Имате нужда от слънцезащита, която едновременно задържа топлината и пропуска слънчевите лъчи. В същото време тя трябва да изглежда стилно, да допълва интериорния дизайн и да хармонизира с домашния декор. Стъпка пред завесата, истинско спестяване на енергия и модерна рокля за прозорци – така можете да опишете плисето – истинска звезда в небето за слънце. За да може тази звезда да започне да мига във вашия дом, имате нужда от няколко съвета, преди да купите. Какви свойства трябва да притежават плисетата, кои цветове и дизайн отговарят най -добре на вашия начин на живот и как да изберете правилния производител – отговорите на всички тези въпроси ще намерите в тази статия.

Какво е плисе щора и какви са неговите предимства като слънцезащита?

Какво е плисе щора и какви са неговите предимства като слънцезащита?

Източник на изображението: Sensuna GmbH

Както вече споменахме по -горе, плисираните щори са добър избор за защита от слънце отвътре. Причината: ефективното използване на слънчевата светлина за осветяване и затопляне на домовете. Какво точно означава това?

Плисираната щора се монтира директно в прозореца и се вкарва в система от релси, която позволява тъканта със сгънат вид да се отвори достатъчно, за да регулира гъвкаво падането на светлината и да промени атмосферата в помещението. Щората на плисе е изработена от две различни материи, едната от които е потъмняла, а другата е прозрачна. Що се отнася до цветовете и прозрачността, вие сте разглезени за избор, когато имате такъв Купете щори на плисе – Прозрачни плисирани щори като деликатно докосване на нищо, непрозрачни плисирани щори като надеждна защита на поверителността, полупрозрачни (защита на поверителността през деня) или потъмняване (много добра защита на поверителността през деня и през нощта). Могат да се комбинират и два различни цвята. Никоя завеса не може да ви предложи толкова много възможности за защита от слънце и поверителност.

Плисираните щори не само предпазват от лятното слънце и любопитни очи, но също така предлагат топлинна защита и играят ролята на енергоспестяващ. Например перленото отразяващо покритие на гърба помага при термична защита, но преди всичко възможността за регулиране на плисето щора, когато е напълно затворено. Но как декорациите за прозорци могат да пестят енергия? Ето например специалните щори на плисета от пчелна пита със своята вдъхновена от природата форма, въздушните камери като изолационен слой, които предлагат по-малък топлообмен на прозореца и задържат топлината в помещението.

Плисирани щори като декорация на прозорци – кои са модерните цветове и как можете да ги вмъкнете хармонично?

Плисирани щори като декорация на прозорци - кои са модерните цветове и как можете да ги интегрирате хармонично?

Източник на изображението: Sensuna GmbH

Предимствата на плисетата са не само практични. Те служат и като декорация на прозорци, които създават модерна и уютна атмосфера и представляват хармонична единица в координация с цветовете на стените, обзавеждането и декорацията. Но какво всъщност е модерното, що се отнася до домашния дизайн? Класическа елегантност или модерен минимализъм? Средиземноморският усет или старият изтъркан шик? Всичко, което създава хармоничен образ на стаята, е модерно и стилно. Ако търсите подходящия производител, искате голям избор от цветове, прозрачност, форма и дизайн, така че да можете да намерите правилните плисе щори, които стават част от цялото. Пример за това са Плисирани щори в Heimtextilien.com, които предлагат разнообразие от цветове и форми, както и плисирани щори по поръчка. Настоящата колекция щори на плисе Sensuna ви предлага модерните цветове за декорация на прозорци за всеки жив стил, както и разнообразни идеи за декорация, които да комбинирате:

  • Плисирани щори в синьо – Цветът Pantone на 2020 г. се нарича „Classic Blue“ и е идеален за плисе щори за спални, тъй като цветът означава суверенитет и спокойствие. В комбинация с опушените сини тонове, този нюанс пасва на плисе щора в апартаменти, вдъхновен от скандинавската тенденция на стил на живот.
  • Плисирани щори в бяло – белият цвят може да се комбинира с всеки цвят и плисираните щори в този цвят се съчетават перфектно с цветни декорации и стаи, които са цветно проектирани. Бялото означава разхлабеност, ефирност, лекота и свежест.
  • Плисирани щори в морски цветове – сини и зелени тонове – аква тоновете създават успокояваща и балансирана атмосфера. Точно като морето, тези цветове имат различни нюанси – тюркоазено, когато слънцето блести върху тях, черно -синьо след гръмотевична буря. Тюркоазът се свързва с ваканция, а черно-синьото има потискащ ефект и привлича вниманието на всички. Плисираните щори в тези нюанси изглеждат много добре в хола.
  • Плисирани щори в меки земни тонове като сметана, бежово и пясък може да се комбинира перфектно с дървени мебели и да съответства на почти всеки стил на живот.
  • Плисирани щори в ярки цветове – коралови, оранжеви, ярко жълти, розови или неонови зелени  – тези цветове създават спокойна атмосфера и внасят живот в къщата. Цветовите тонове създават това усещане за почивка и връщат спомени за залез край морето. Те предизвикват апетит и оживено настроение, поради което плисетата в тези цветове са подходящи за трапезарията. Ярките цветове също имат активиращ ефект и стимулират мисълта. В този смисъл тези нюанси отговарят и на изследването.

На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате плисе щори?

На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате плисе щори?

Източник на изображението: Sensuna GmbH

Ако вече сте се запознали с най -важните свойства на плисетата и сте събрали вдъхновение за цветове и дизайн, тогава липсва само последната стъпка – изборът на подходящия производител. Качеството е на първо място. Това не означава само намиране на евтино, висококачествено решение. Качеството означава ефективна и екологична производствена технология, при която структурите и материалите се използват ефективно. Звучи ли малко объркващо? Ще ви дадем пример отново с heimtextilien.com като специализиран дилър за висококачествени щори на плисе sensuna®, произведени в Плауен в региона Фогтланд. Plauen има дълга традиция в текстилната индустрия. Sensuna GmbH продължава тази традиция и я поддържа жива със съвременни идеи.

Друг съвет, преди да закупите плисе щора: важно е производителят да предложи опцията за конфигуриране на плисета ви индивидуално и стъпка по стъпка, така че да може да се адаптира към най -разнообразните архитектурни условия и вашите индивидуални дизайнерски изисквания.

Плисирани щори като практично и стилно решение за интериорен дизайн

Източник на изображението: Sensuna GmbH

Последният ни, но много важен съвет – инвестирайте малко време, за да намерите правилните плисе щори за вашия апартамент и те ще ви доставят радост за по -дълго време. Това е добра инвестиция в бъдещето.