Подови настилки и плочки

Висококачественият паркет: всичко от видове до полагане

паркет

Особено стабилен, много издръжлив, естествен и топъл, неостаряващ – паркетът е класически и един от най -популярните подови настилки. Различните видове дърво, формати и видове полагане предлагат широка гама от подови дизайни. Ние ще ви преведем през всички варианти на паркета и иновативните тенденции за подови настилки и ще ви дадем полезни съвети как работи правилният монтаж, така че да можете да намерите вашия личен, висококачествен паркет!

Правилният паркет – какви видове има?

Правилният паркет - какви видове има?

Класиката сред подовите настилки се предлага в различни видове. Разликата е в това кой тип дърво, повърхностно покритие и външен вид избирате. Различните видове паркет изглеждат различно и имат различни свойства. Едно е ясно: истинското дърво създава естествена атмосфера. Ако искате да поставите висококачествен паркет, трябва да решите кой тип най-добре отговаря на стила на обзавеждане. С правилния избор на дърво можете да добавите индивидуален щрих към пода. Като цяло можете да избирате между 2 варианта – масивен паркет или многослоен паркет. Така нареченият многослоен паркет (сглобяем паркет) е по-евтин, екологичен и има многоделна структура. Масивният паркет е направен само от един вид дърво и може да се шлайфа няколко пъти. Ето преглед на различните видове дърво:

  • Дъбов паркет: сиво-кафяв цвят, много твърд и стабилен, топлопроводим
  • Клен: светлосив цвят с тънки линии, идеален за модерен дизайн и по -тъмни помещения
  • Орех: има тъмен нюанс, който с времето става по -светъл, има жизненоважен вид, идеален е за стил на селска къща, създава изключителна атмосфера
  • Череша: червено-кафяво, видими контрасти и кратки линии

Критериите за избор на подходящ паркет не са само вида на дървото и цвета. Повърхностното покритие и форматът също играят важна роля за външния вид на вашия под. Вие избирате формат на пода, на който ще се радвате дълго време, инвестицията е важна, защото е дългосрочна:

  • Дъски подови дъски: предлагат се като многослоен паркет, но и като еднослоен паркет, селски и класически вид благодарение на големите дъски, които подчертават детайлите на дървото.
  • Рибена кост: принадлежи към групата на лентов паркет, идеален е за големи помещения, различните размери създават интересни впечатления.

Кой от типовете ще изберете зависи от стила на обзавеждане на апартамента и най -вече от вашия вкус.

Полагане на паркет: полезни съвети и инструкции

Полагане на паркет: полезни съвети и инструкции

Ако вече сте избрали и поръчали вида на паркета, тогава ще последва не толкова лесна задача – това Смутен. Съществуват и различия в технологията за полагане, които трябва да се вземат предвид. Правилното полагане е важно, така че паркетът да образува стабилна и безопасна повърхност на пода. Ще видите подробни инструкции как работи полагането във видеото:

Запечатване на паркет: омаслен или лакиран паркет?

Уплътняване на паркет: омаслен или лакиран паркет?

Ако вече сте поставили паркета, идва последната стъпка – запечатването. Това защитава Вашия паркет и Ви предлага дълготрайно удоволствие. Има основно два вида уплътняване – импрегниране с естествено масло и лаково запечатване. И двете имат своите предимства:

Импрегниране с масло – повърхностна обработка, която не изисква задълбочена поддръжка. Масленият паркет подчертава естествената красота на дървото и създава естествен и матов вид.

Запечатване с лак – елегантният вид на паркета, предлага оптимална защита, но е достатъчно твърд.

Последният ни, но най -важен съвет: изберете истински паркет – висококачественият паркет е изработен от 100 % дърво!

Последният ни, но най -важен съвет: изберете истински паркет - висококачественият паркет се състои от 100 % дърво!

Независимо кой тип дърво, монтаж и запечатване сте избрали, вече няма съмнение – паркетът е най -доброто решение за вашия дом, екологично и икономически!

Независимо кой тип дърво, монтаж и запечатване изберете, вече няма съмнение - паркетът е най -доброто екологично и икономично решение за вашия апартамент!

Ако вече сте прочели нашите съвети, тогава със сигурност ще намерите подходящия паркет. Не забравяйте, че подът доставя радост на поколенията и може да бъде идеалната основа за уютна атмосфера. Надяваме се, че тази статия ще ви помогне да изберете правилния паркет и да направите най -добрата инвестиция в бъдеще!