почивни дни

Топ 10 ефективни съвета срещу страха от летене

Около всеки пети човек страда от страх от летене или “авиофобия” по различни причини. Много притеснени авиатори се опасяват, че самолетът им ще се провали и ще се разбие, въпреки че летенето все още се счита за най -безопасния начин на транспорт. За други пътници летенето е просто неудобство поради високите цени, закъснения и изгубен багаж. Поне не бива да се притеснявате за това неудобство. Според airhelp законният е един Компенсация за анулиране на полет най -вече възможно. Въпреки това, ако друг фактор причинява вашето безпокойство, нашите топ 10 съвета срещу страха от летене са за вас.

Мечтата за летене е почти толкова стара, колкото и самото човечество

Топ 10 ефективни съвета срещу страха от летене Изглеждайте красиви от самолета

Топ 10 съвета за наистина справяне със страха от полет

 • Не бързай. Оставете достатъчно време, за да стигнете до летището. Бягането към портата и притесненията, че ще пропуснете полета си, само ще увеличат безпокойството ви.
 • Помоли за помощ. Не се страхувайте и не се срамувайте просто да говорите за страховете си и да задавате въпроси.

  Стюардесите работят няколко пъти на ден с нервни пилоти и също са се обучили за това. Те са там, за да ви защитят, но и да ви успокоят.

 • Доверете се на пилота. В допълнение към истинската страст към това, което правят, те са преминали през строг процес на подбор и са завършили двугодишна програма за обучение, за да стигнат до мястото, където са. Всъщност това е една от най -регулираните професии в света. Пилотите се тестват и обучават на всеки шест месеца през цялата си кариера.

Всеки, който иска да стане пилот, обикновено инвестира повече от 60 000 евро и хиляди часове в обучението си

Топ 10 ефективни съвета срещу страха от летящи пилоти и доверието на персонала

 • Изберете правилната седалка. Турбуленцията е практически неизбежна по време на полет. Изборът на седалка в средата на самолета обаче прави неравномерното пътуване много по -малко забележимо. Ако шумът в самолета причинява вашето безпокойство, тогава искате да седнете възможно най -близо до предната част на самолета, тоест най -далеч от двигателите.
 • Борба със страха от летене с факти. Летенето все още се счита за най -безопасното транспортно средство изобщо. Причината, поради която повечето хора смятат самолетите за опасни, е, че всяка една катастрофа е включена в новините. Всъщност около 95% от участниците в самолетна катастрофа го преживяват. Така че вероятността да бъдеш убит при полет е 1 на 11 милиона. За да поставим това в перспектива, шансовете да участвате в автомобилна катастрофа са 1 на 201. Рискът да бъдете ударени от мълния или метеорити е дори много по -висок!

Докато повече от 80% от световното население се страхува да лети, само 5% от тях някога са били на самолет.

Топ 10 ефективни съвета срещу страха от красив самолет със залез слънце

Изправете се пред страха си от летене!

 • Визуализирайте целите си. За да се представите, непременно Дестинация Битието може да бъде ефективно средство срещу страха от летене. След това можете да направите това със или без снимка или списък с лъжици. Идеята зад това е да отвлечете ума си от малките неща, които ви изнервят от летенето и да се съсредоточите върху положителните аспекти на вашето пътуване.
 • Планирайте някои разсейващи дейности. Колкото по -малко време прекарвате в безпокойство, толкова по -добре. Опаковайте всичко в ръчния багаж, което ви вдъхновява и разсейва – пътеводители, романи, игри, музика, филми, слушалки с шумопотискане и др..

Отвлечете се от шума и турбуленцията

Топ 10 ефективни съвета за страх от летене Намерете разсейвания за полета

 • Избягвайте кофеина и алкохола. И двете напитки могат да ви накарат да се почувствате по -дехидратирани по време на полета. Вместо това изберете вода или отпускащ чай от мента. Вземете със себе си и малки, хрупкави и питателни закуски като пръчици от моркови, ядки или ябълка.
 • поеми си дълбоко въздух. Това предизвиква успокояващ отговор и помага срещу хипервентилация. Първо поемете дълбоко въздух, задръжте дъха си за няколко секунди и след това отново бавно издишайте. Продължавайте да правите това, докато паниката отмине. Опитайте и един отпусната поза и не се вкопчвайте в подлакътниците, тъй като това само ще увеличи страха.
 • Опитайте техниката на еластичната лента. Носете ластик около китката си и го прилепвайте към кожата си всеки път, когато се почувствате тревожни. Малката болка разсейва ума от турбуленцията и прикрива напрежението.

Най -добре е да пристигнете на летището няколко часа по -рано

Топ 10 ефективни съвета срещу страха от летене Не бързайте към летището

Страхът от летене е често срещана, но ненужна фобия, която не трябва да издържате. Всички страхове могат да бъдат преодолени. Превърнете ги в ентусиазъм и открийте света без ограничения.

Открийте магията на полета

Топ 10 ефективни съвета срещу страха от летене Изглед от самолета в морето

Топ 10 ефективни съвета срещу страха от летене Сбъднете мечтите за летене