почивни дни

Какво привлича комарите и какво ги прави толкова придирчиви?

Лятото е може би най -популярното време в годината. За съжаление това е и сезонът на чифтосване на комари. Колкото по -горещо е времето, толкова по -оскъдни стават дрехите ни и това означава само едно нещо за комарите – сервирано е! Знаем, че само женските комари хапят, но никой не се чуди защо. Много се пише за това какво може да се направи срещу комарите, но никой не знае какво ги прави толкова алчни и защо някои хора са ухапани, а други са пощадени. Какво привлича комарите? Този важен въпрос иска да получи отговор и ние се заехме да го направим. Може ли човек да повлияе на предпочитанията на комарите и да стои настрана от тази чума? Трябва ли да се примирим със съдбата си и просто да вземем достатъчно репелент със себе си на лятната ваканция? Вероятно човек би могъл да сдържи комарите и да се наслади безпроблемно на лятото. Сега ще разберете как се случва това.

Какво привлича комарите? Въпросът за всички въпроси най -накрая иска да бъде отговорен 

какво привлича комарите навън

Какво привлича комарите и нещо, което можете да направите по въпроса?

Известно време се смяташе, че комарите предпочитат само определени кръвни групи и се задоволяват само със сладка кръв. Последните проучвания в това отношение показват, че комарите и особено женските комари се захващат с определени протеини от кръвта ни.

Причината за това е, че тези протеини помагат на комарите да произвеждат яйца. Комарите са привлечени от различни аромати. Казват, че сместа от пот, дезодорант и прах е магнит за комарите. Съществува и теорията, че комарите са привлечени от нашия микробиом. Този невидим свят, който колонизира кожата ни, излъчва различни миризми и е изкушаващ за ужилващите насекоми. Глезените и ставите са най -набодените области и именно там нашият микробиом трябва да е най -концентриран, твърдят изследователите.

Някои етерични масла отблъскват комарите и предпазват кожата ви от по -нататъшни ухапвания 

какво привлича комарите при къмпинг

Домашни средства срещу комари – тези лечебни растения трябва да се запомнят

Познаването на истината е добро, но комарите продължават да хапят и изглежда не се интересуват от причините, представени по -горе. Освен по -честото къпане, има още начини, по които можем да пазим досадните комари. Комарите обичат сладки аромати, така че трябва да използвате парфюма само в ограничена степен, поне през лятото. Чаша бира вечер може да бъде също толкова привлекателна за комарите, независимо дали я пиете или вече сте я допили.

Смята се, че някои протеини в кръвта насърчават образуването на яйца при женския комар 

какво привлича кръвна група комари

Спортните дейности увеличават топлината на тялото и карат тялото да се поти. Топлината и влажността са две условия, в които комарите се чувстват най -удобно. И тук се прилага бърз душ и пръскане с добре поносим репелент. Ако предпочитате домашните средства, вижте, че на перваза на прозореца ви растат и цъфтят пресни лечебни билки със силен аромат. Това са лавандула, лимонов здравец, градински чай и босилек.

какво привлича комарите в лавандула

Децата също често са ухапани от комари. Естествен репелент е много подходящ за тях

какво привлича комарите за децата

Как лекувате ухапвания от комари и какво още трябва да знаете за комарите??

Комарите обичат задушен, топъл и влажен въздух. Учените твърдят, че комарите са привлечени от въглеродния диоксид, който издишваме на всеки няколко секунди. Затлъстелите хора, като бременните жени, са сред тези, които издишват повече въглероден диоксид, което ги прави по -податливи на ухапвания от комари. Проветрявайте възможно най -често, използвайте вентилатор и купувайте мрежи против комари за всички прозорци. Ако запалите и самоизработени ароматизирани свещи, в които присъстват чисти етерични масла, ще държите комарите далеч от дома си засега. Имате нужда и от домашни средства против комари в банята, защото комарите също летят в банята през вентилацията. Ако въпреки всичко това сте ухапани от комар, или разтрийте зоната със свеж лист босилек, или нанесете една капка чисто лавандулово масло върху зоната. Маслото успокоява зачервяването и сърбежът отшумява.

Привлича ли светлината комарите или показва, че там има хора?? 

какво привлича комарите към светлина и топлина

Какво привлича комарите? Отговорът на този въпрос предлага добри стратегии срещу комарите 

какво привлича комарите в течение

Защо ме ужилват, а други не?

Комарите изглеждат наистина придирчиви и е вероятно да вземат качествена кръв за яйцата си. Тъй като те сами не могат да произвеждат споменатия протеин, те се използват широко при хора и животни. Ако сте от хората, чиято кръв е предпочитана от комарите, просто винаги можете да носите със себе си естествен репелент, да избягвате сладки аромати и алкохол и, ако е необходимо, да носите дълги дрехи, когато излизате. Опитайте се да следвате горните съвети и не забравяйте, че лятото не продължава вечно. Желаем ви много спокойни нощи, в които да не се чува бръмчене на комари, и приятен празничен сезон!

Една бира вечер звучи примамливо дори за досадните комари 

какво привлича комарите в бирата

Слухът, че комарите предпочитат само определени кръвни групи, не изглежда напълно верен 

какво привлича комарите към кръвни групи

Комарите обичат да летят през влажен и топъл въздух 

какво привлича комарите да обичат да летят под дъжда

Какво привлича комарите? Последните проучвания показват, че атрактантът за комарите е въглеродният диоксид 

какво привлича комарите при ухапвания

Женската може да поеме повече кръв от цялото си телесно тегло 

какво привлича комарите за причинители

Казват, че бременните и затлъстелите жени са по -податливи на ухапвания от комари 

Бременно коремче с голям комар.

Физическата активност увеличава изпотяването и топлината на тялото, които комарите много обичат 

какво привлича комарите във водата

Прясно пробита област може да се третира бързо с чисто лавандулово масло 

какво привлича комарите в спорта

Какво привлича комарите? Тъмните дрехи и лошо проветривите помещения са вълшебна атракция за комарите 

какво привлича комарите

Винаги носете естествен репелент със себе си и се наслаждавайте на лятното време, особено ако току -що е валяло

какво привлича комарите при ухапвания при воден дъжд

Комбинацията от здрач, вода и спорт кани малките комари на масата 

какво привлича комарите към млечната киселина