Осветление, направи си сам

Изградете сами косвено осветление – инструкции и полезни съвети

Приятната и уютна атмосфера в една стая не зависи само от обзавеждането – осветлението също играе решаваща роля. Прави се разлика между две концепции за осветление – пряко и непряко осветление. Всъщност разликата е, че директното осветление се осъществява с помощта на ясно разпознаваеми осветителни тела, докато при непрякото осветление лампите обикновено са разположени зад облицовката. Това създава топла, мека светлина, която може да създаде приятна атмосфера във всяка стая. В тази статия ви предлагаме подробни инструкции как сами да изградите непряко осветление. Оставете се да се вдъхновите!

Изградете сами косвено осветление – инструкции

Изградете сами косвено осветление

косвено осветление на тавана синя светлина

Индиректно осветление на банята

Непряко осветление на тавана

LED осветление индиректна баня

LED осветление на тавана атрактивни светлинни ефекти

Таванно осветление непряка синя светлина

хол с непряко осветление

Таван оригинални светлинни ефекти косвено осветление

Изградете сами творчески идеи за „непряко осветление“

Непрякото осветление се радва на все по -голяма популярност днес, защото създава ефектни светлинни ефекти, които могат визуално да подобрят всяка стая – светлината се излъчва странично, нагоре или надолу, без да се вижда лампа. В миналото неоновите тръби са се използвали главно за непряко осветление. Те са особено подходящи – поради монтажа, формата и свойствата си, за тесни осветителни инсталации. Освен това светлината му е достатъчно силна, което е важно, защото облицовката по естествен начин отнема светимостта.

Неонови тръби или LED светлини

Изградете сами косвено осветление маркуч за LED светлина

Неонови тръби DIY непряко осветление

Неонова тръба

Осветление на хола на тавана непряко

Изградете сами косвено осветление

Младежка стая атрактивно индиректно осветление

оригинален таван за непряко осветление

Хол атрактивно осветление индиректен таван

трапезария с непряко LED осветление

Непряко LED осветление на хола

Но ако искате сами да изградите непряко осветление, най -добре е да използвате LED светлини. Те са широко използвани днес и разнообразието им е наистина огромно – те се предлагат във всякакви размери и дизайн, в различни цветове или с промяна на цвета, а дори има модели, които могат да се управляват с дистанционно управление. Сглобяването на LED светлините също е много лесно в повечето случаи и не би трябвало да имате някакви специални електрически познания. Но най -голямото им предимство е, че те използват много малко електроенергия.

Изградете сами косвено осветление – необходими материали

LED маркуч за светлина

Индиректно LED осветление на лампата

Индиректно таванно осветление за хол LED

Непременно LED осветление за хол модерен дизайн

непряко LED осветление синьо

Баня с индиректно осветление на тавана

индиректно осветление таван синя светлина

Таван за непряко осветление на трапезарията

Непряко LED осветление на коридора

непрякото осветление изгражда вашите собствени идеи и вдъхновение

В тази статия ще намерите подробни инструкции и полезни съвети как сами да изградите непряко LED осветление. За тази цел са ви необходими следните материали: LED светлинна тръба (идеално готова за свързване – със захранващ щепсел и кабел), дървена лента – 5 см широка и 1 см дебела в желаната дължина, две дървени ленти – 10 см широки и Дървени ленти с дебелина 1 см за стабилизация (според изискванията), винтове и закрепващи скоби за маркуча за LED светлина. Нуждаете се и от боя, тапети или фолио – в зависимост от вашите лични изисквания.

Изградете кутията за осветление

Индиректно осветление на тавана на хола LED

Таванно осветление индиректна всекидневна

Индиректно осветление „направи си сам“

Таванно осветление индиректна спалня

спалня с непряко LED осветление

Първото нещо, което трябва да направите, е да изградите осветителната кутия, където LED светлинната тръба ще бъде положена по -късно. Можете сами да определите дължината на тази кутия, но тя, разбира се, зависи и от дължината на светлинната тръба. Кутията за осветление е изградена от трите дървени ленти с дебелина 1 см – те се сглобяват в U -образна форма и се завинтват. В зависимост от дължината и позицията на кутията може да се наложи допълнително стабилизиране на цялата конструкция. Такъв е случаят например, когато кутията е монтирана по цялата дължина на стената. Като стабилизатор можете да залепите къси парчета дървена лента на равни интервали между стените на кутията. Другият вариант е, че залепвате непрекъсната дървена лента в един от вътрешните ъгли на осветителната кутия. Ако кутията е къса или поставена на пода, не се изисква допълнително стабилизиране. Ако искате, след това можете да залепите тапета на кутията за осветление, да я боядисате или да я покриете с фолио, така че да не се забелязва визуално.

Монтирайте маркуча за LED светлина

Хол с непряко осветление

Изградете свой собствен хол с непряко LED осветление

Изградете сами творчески идеи за „непряко осветление“

хол с непряко осветление

непрякото осветление изгражда вашите собствени идеи и вдъхновение

След като приключите, трябва редовно да прикрепяте монтажните скоби към дъното на осветителната кутия. Ако в кутията са залепени къси стабилизиращи пръти, можете да прикрепите скобите към нея. След това маркучът за LED светлина трябва да бъде положен. Просто се разточва и се притиска в скобите. След това осветителната кутия е прикрепена към желаното място. Остава само да включите конектора на маркуча за светлина в гнездото. И готово! Когато прочетете статията до края, трябва да се убедите, че изграждането на косвено осветление сами по себе си не е трудна задача. Така че късмет с вашата сграда!