осветление

Непряко таванно и стенно осветление: съвети за най -красивите светлинни ефекти

таван за непряко осветление много модерен

Често малките детайли създават определена атмосфера в стаята – пъстрите декоративни възглавници, семейните снимки в красиви рамки, стилните завеси. И разбира се осветлението също. Затова в тази статия ви даваме няколко съвета за непряко осветление на тавана и стените. По -долу са дадени съвети как правилно да разположите светлините, за да създадете уютна и стилна атмосфера. За кои помещения индиректните светлини са подходящи и колко са ви необходими? Можете да намерите отговорите на всички тези и други важни въпроси в нашата публикация! продължавай да четеш!

Непряко осветление на тавана и стената за романтична атмосфера

индиректно осветление таван и стена синьо модерно

Непрякото осветление често се свързва само с LED осветлението, което в момента е особено модерно. Но това включва и свещите, които могат да създадат много романтична и уютна атмосфера във всяка стая. Но когато става въпрос за непряко осветление за тавани и стени, специално се имат предвид LED светлини, които могат да бъдат от различни видове: ленти, ленти, петна, шайби за тавани, светлини за картини, огледални светлини, ивици и др. Непрякото осветление включва и подови лампи и всичко, което блести с абажур, който приглушава светлината. И за кои помещения е подходящ този тип осветление? Директната светлина е особено необходима, когато се изисква прецизно зрение – в работната стая, в кухнята, в банята. За разлика от това, непрякото осветление създава мека, топла светлина, която се отразява по стените. Интересните светлинни ефекти създават особено уютна и красива атмосфера. Ето защо този тип осветление е идеален за спалнята и хола.

Дизайнерско акцентно осветление

Стенно осветление на модерна всекидневна

С няколко LED светлини можете също да поставите определени мебели и снимки в сцената по хладен начин. Тези акценти придават на помещението индивидуалност. Освен това непрякото осветление може да изпълнява и практически функции. Отличен пример за това са светлините около огледалото в банята. На нашите снимки ще намерите допълнителни идеи за умелото използване на LED светлините, от които можете да черпите вдъхновение за собствения си дом!

Непряко таванно и стенно осветление: Колко лампи имате нужда?

Виолетова светлина за баня с LED лента

Непрякото таванно и стенно осветление е атмосферно допълнение към интериора и изглежда супер модерно и стилно. Но може би вече се чудите колко светлина всъщност ви е необходима за това. За директно осветление в жилищни помещения обикновено се нуждаете от 300 до 400 лумена на квадратен метър. За непрякото между 100 и 200 лумена са напълно достатъчни. Можете да осигурите допълнителни източници на светлина на важните места – например LED свещи на масичката за кафе в хола или нощна лампа с абажур в спалнята. Оставете въображението си да се развихри, за да създадете фантастична атмосфера във вашия дом!

Подчертайте архитектурните детайли с LED светлини: идеи и предложения

идеи за стилен дизайн на таван с непряко осветление

Както вече споменахме, при непряко осветление светлината се отразява от стените и тавана и светлината – се разпръсква в цялата стая. Интересна идея е да скриете LED светлините зад стенен панел или окачен таван. Окачените тавани днес са много модерни и впечатляват с красивия си вид – просто разгледайте нашите снимки, за да се уверите сами! Акцентирането на окачения таван с акцентно осветление би било чудесна идея! Препоръчваме ви да направите това за тази цел LED ленти за използване – това е поредица от LED крушки, затворени в пластмасова тръба. Предлагат се с различна дължина и могат да се използват както за малки, така и за големи площи. Лентите идват с щепсел, който е готов за включване в контакта. LED лентите могат дори да бъдат прикрепени към первази на прозорци или по стълбите. Можете също така да го използвате, за да създадете прекрасно осветление на основния шкаф в кухнята или зад огледалния шкаф в банята. В допълнение, светлините се предлагат в различни дизайни, форми и цветове.

индиректно осветление таван приятна атмосфера

Акцентни стени сиви LED ленти

LED осветление за модерен хол

Кухня за хранене с непряка светлина трапезария

минималистичен хол шик акцент осветление телевизия

индиректно осветление таван и стена кухня модерна

Спалня в бели LED ленти

Таван на спалнята косвени светлини романтичен

отворен хол красиви лампи

Дизайн LED ленти за акцентно осветление

сини LED светлини таван хладен вид

индиректно осветление таван хол хладни LED ленти

таван с непряко осветление за уютна атмосфера

индиректно осветление таван стилен вид

индиректно осветление таван спалня романтичен

Как да монтирате LED лампи

кухненски бокс с непряка светлина

Модерни косвени LED светлини

стилен хол син диван LED лента

Полилей за хол LED свещи

таван хол с непряко осветление в бяло

оригинални идеи за индиректно осветление за таван и стена

Луксозен таван в хола, оригинално непряко осветление

индиректно осветление таван акцент светлини сини LED ленти

идеи и предложения за непряко осветление на тавана за кухня

Непряко осветление на тавана и стената за хладна атмосфера

модерен окачен таван с LED светлини

луксозен хол с дълъг диван

Непрякото осветление създава хладни акценти на тавана

индиректно осветление таван модерен отворен хол

окачени таван акцент LED светлини